miomi

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
todora
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jan 08, 2006 4:16 pm

miomi

Post od todora »

Pozdrav svima!

Moja dijagnoza je POLYMAMATA UTERI(nisam sigurna da sam dobro prepisala, nejasno je napisano) uglavnom, znam da imam vise moima u materici.Otkrila sam ih pre tri godine. Imala sam obilne menstruacije, produzene, pri prvom pregledu dr me je poslao na hitnu operaciju, koju nisam otisla. Otisla sam kod drugog doktora, pregledao me i rekao da nije hitno, vec da se prati.Od tada pijem čajeve i znatno su se smanjili ali se povecaju uvek kada imam drugih problema, konkretno hroničnu urtikariju. Nisam rađala a želim, kakve su mi mogućnosti, dr kaže da je moguce, ali sa vrlo malim šansama?!? Zanima me vaše mišljenje i iskustva. Najveći miom je bio 66mm sada je manji ali to varira.
Unapred zahvalna
Sunflower
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Nov 07, 2005 3:01 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Sunflower »

Savjetujem ti da pročitaš "ljepljivu" (valjda se tako zove) i da dopuniš svoje pitanje informacijama, jer iz ovoga se stvarno ne može ništa reći...
:)))) pozdrav....
(napisala sam ti ovo da ti uštedim vrijeme...)
todora
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Jan 08, 2006 4:16 pm

miomi

Post od todora »

Hvala na savetu, evo pokušaću da budem preciznija.

Imam 35.godina, nisam rađala.
Miomi su mi otkriveni pre 3god., do tada nisam imala ginekoloških problema ali uvek bolne menstruacije i bol u krstima.
Imam obilne menstruacije sa parčićima.
Anemična sam, hemoglobin padne i do 70, gvožđe 3 ali to popravim sa ishranom i biljnim preparatima, i to njviše hemoglobin do 110 a gvožđe i preko 20. Ostali nalazi su uglavnom u granicama referentnih vrednosti.
Imam hroničnu urtikariju nepoznate etiologije, pozitivna sam na b.boreli ali posle terapije je u granicama tj. manja od 20.
Molim doktore za savet
Hvala
Odgovori