Zabrinuta sam, pregled kod ginekologa i UZ su pokazali da imam miom na levom jajniku velicine pomorandze.
MIom
44x39,1 nehomogena TU , spreda levo (projekcija OS )
Uterus AVF, duzina 87
anteroposteriorni promer 51,2
transferzalni promer 59,6
ovarijum, desni 32,6x16
Doktorka ce sacekati papa nalaz, i poslati me na dopler,ali do tada ja nemam mira.Koliko je sve ovo opasno, radila sam prosle godine u maju pregled i sve je bilo u redu. , a sada ovo...majka sam troje dece, nisam imala nijedan abortus, imam 46 godina. Menstruacije su mi redovne, na 24 dana , nisu obilne, nisu bolne traju 3-4 dana, nisam osecala nikakve tegobe , otisla sam na redovan godisnji pregled.
Molim Vas za odgovor
Miom velicine pomorandze
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
Re: Miom velicine pomorandze
Miom sam po sebi nije opasan, ali ako stvara probleme i ako je veliki onda se operiše.
Ukoliko nemaš nekih problema, npr.krvarenje, produžene i bolne menstruacije iz kojih kasnije dolazi do anemije, onda se uglavnom ide na kontrole, i to je to.
Ja sam tako išla na kontrole jedno dve godine, dok moj miom nije porastao na 7cm, pa sam operisana.
Eto, nemaš razloga za brigu....
Ukoliko nemaš nekih problema, npr.krvarenje, produžene i bolne menstruacije iz kojih kasnije dolazi do anemije, onda se uglavnom ide na kontrole, i to je to.
Ja sam tako išla na kontrole jedno dve godine, dok moj miom nije porastao na 7cm, pa sam operisana.
Eto, nemaš razloga za brigu....
Goco hvala ti puno na odgovoru. Stvarno sam u panici , danas malo mirnije glave , ali sta je tu je.Miom mi ne stvara nikakav problem , otisla sam na obicnu kontrolu, i saznala da ga imam.Menstruacije su mi jos uvek uredne , iste kao i ranije. Nista ne osecam za sada.
Videcu jos kada odem na Dopler sta ce mi reci i dok stigne Papa nalaz. Nadam se da je u redu, stize u toku nedelje.Do tada ...jos jednom hvala na podrsci.
Videcu jos kada odem na Dopler sta ce mi reci i dok stigne Papa nalaz. Nadam se da je u redu, stize u toku nedelje.Do tada ...jos jednom hvala na podrsci.
Papa nalaz nema veze sa tvojim miomom, a na dopleru će ti reći preciznije o miomu, veličinu, mesto i sl.
Javi šta ti je doktor rekao, nadam se samo kontrola...a da, možda dobiješ i neke lekove sa kojima pokušaju da ga smanje, kod mene nije uspelo...pozdrav i ne brini..
Javi šta ti je doktor rekao, nadam se samo kontrola...a da, možda dobiješ i neke lekove sa kojima pokušaju da ga smanje, kod mene nije uspelo...pozdrav i ne brini..
Goco, stvarno me hrabris, mnogo mi znaci. Znam da Papa test pokazuje da li ima ca celija, ali se nadam da ce biti u redu. Citam ovih dana puno o miomu, i vidim da je to stvarno "rasprostranjeno". Moja lekarka je takodje pomenula lekove , ne operaciju , ali pre doplera ne zna sigurno kako cu se leciti. Hvala ti puno, pozdrav Zoka (SFA su pocetna imena moje dece , nije mi palo napamet mogla sam i ja biti zoka064 )
p.s.
Koje velicine je bio tvoj miom ,ako se secas?
p.s.
Koje velicine je bio tvoj miom ,ako se secas?
E, pa znam kako je meni bilo
Stvar je u tome što sam ja imala dva mioma, taj veliki od 7cm, i jedan mali od oko 2cm, ali su bili na sasvim različitim mestima, pa operacijom nisu oba izvađena. Ja sam imala klasičnu otvorenu operaciju, a može da bude histeroskopska ili laparoskopska. Sada bi trebalo da operišem i ovaj drugi, jer iako je mali on je pravio (i pravi) veće smetnje nego veliki miom. Ali, nešto mi se ne ide opet u bolnicu...
Uživaj sa SFA i javi šta ima novo...

Stvar je u tome što sam ja imala dva mioma, taj veliki od 7cm, i jedan mali od oko 2cm, ali su bili na sasvim različitim mestima, pa operacijom nisu oba izvađena. Ja sam imala klasičnu otvorenu operaciju, a može da bude histeroskopska ili laparoskopska. Sada bi trebalo da operišem i ovaj drugi, jer iako je mali on je pravio (i pravi) veće smetnje nego veliki miom. Ali, nešto mi se ne ide opet u bolnicu...
Uživaj sa SFA i javi šta ima novo...
Goco, hvala opet.
strasno sam nervozna, razdrazljiva, jos da sve bude gore , juce sam bila na sahrani mojoj koleginici, koju odavno nisam ni cula ni videla, ( napustila je davno firmu ) Karcinom materice. Ma sta da ti kazem....
Ljubim te
strasno sam nervozna, razdrazljiva, jos da sve bude gore , juce sam bila na sahrani mojoj koleginici, koju odavno nisam ni cula ni videla, ( napustila je davno firmu ) Karcinom materice. Ma sta da ti kazem....
Ljubim te
Gotov mi je papa nalaz, dobar je.Lekarka me salje na eho sa saondom , kaze da nema potrebe za doplerom.Javljam sta se desava, posle pregleda.
Evo i nalaza posle pregleda EHO sondom, subsorozni miom pr. 42,6x40 i intramuralni miom 31,7x 29,9.
Lekar mi savetuje kontrolu za 3 meseca. Ohrabrio me je nalazom da to nije za operaciju ....za sada.
Lekar mi savetuje kontrolu za 3 meseca. Ohrabrio me je nalazom da to nije za operaciju ....za sada.
Eto, vidiš da si bespotrebno brinula
Drago mi je da je tako, i ako bude nekih promena javi...

Drago mi je da je tako, i ako bude nekih promena javi...
Goco, ti si me stvarno umirila a i ovo saznanje na zadnjem pregledu. Za tri meseca se ponovo " cujemo" . Nadam se da se nista bitno nece promeniti do tada.
U svakom slucaju hvala puno , i tebi puno srece ako odes na operaciju. Javi se kad mozes....
U svakom slucaju hvala puno , i tebi puno srece ako odes na operaciju. Javi se kad mozes....