MIOM

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
milica...92
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jun 05, 2014 4:57 pm

MIOM

Post od milica...92 »

pozdrav svima,
prvi put pisem na forumu... Ja imam miom velicine 4cm na samoj sredini materice priljubljen za zadnji zid materice... Rodila sam jednu bebu sa tim miomom koji je u trudnoci rastao do 8cm ,a sada se vec smanjio,bez ikakvih problema... Puno sam doktora obisla i svi savetuju operaciju,prvo su pricali o laparoskopiji,medjutim su na kraju shvatili da je to nemoguce,pa sad planiraju histerokopijom(valjda se tako kaze :-) ) medjutim procitala sam na internetu da kada dolazi do tog vida operacije,da otklanjaju celu matericu,ja sam mlada i ne zelim to... Sta vi savetujete? bila bi vam puno zahvalna kada bi mi neko rekao neko svoje iskustvo,procitala sam da je neko isao na embolizaciju mioma,ja cak ne znam ni sta je to,ako moze neko da objasni...hvala punooo unapred..
Korisnikov avatar
tanja68
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 18, 2008 5:05 pm

Re: MIOM

Post od tanja68 »

Pomesala si histeroskopiju i histrerektomiju ;)
U svakom slucaju histereskopijom se ne otklanja materica i nemas razloga za brigu.
Slobodno je prihvati jer je to jedan od najbolih nacina za otklanjanje mioma koji ti u nekoj narednoj trudnoci moze predstavljati problem.
milica...92
Novi član
Novi član

Post od milica...92 »

hvala punoo na odgovoru... Iskrena da ti budem sve je to jako zamrseno,uglavnom ja se jako plasim operacije,zasto? Zato sto,jako tesko podnosim operativni zahvat,jer sam malokrvna sama po sebi i bez mioma,a tek sa njim je jos gore... Plasim se da,ako mi otklone miom,da ce se vratiti i to ne jedan nego vise,cula sam vise puta da se tako desava... Jedan ginekolog mi je savetovao da rodim drugo dete i da ga tad ukolnim sa sve matericom,ako bude potrebno... Pa posle toga sam isla u Narodni Front kod specijaliste i on mi predlozio taj vid operacije,al ja nekako smatram da oni nemaju vremena u potpunosti da se posvete mom slucaju i da su u fazonu,sta i,ako ti matericu otklonimo,nama je beba i ovako na vrh glave,jer je njima to prosto postala svakodnevnica,kako sam primetila oni otklanjaju po par mioma u toku dana... Cula sam od mnogih za alternativnu medicinu,da pokusam,al kad citam na internetu niko nema neko poverenje u to na kraju-krajeva svi se na kraju operisu,sta mislis o alternativnoj medicini? I hvala jos jednom na odgovoru,ja sam zamrseno pisala,valjda ces shvatiti sta sam htela reci,hvala punooo... Pozdrav
Korisnikov avatar
tanja68
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 18, 2008 5:05 pm

Post od tanja68 »

Joj Milice ala si ti sebi napravila zbrku u glavi :)
Nije histeroskopija nista stasno, prosla sam je kao dijagnosticku metodu u procesu vntelesne bez ikakve anestezije pa tako i znam ceo postupak, Ti ces naravno primiti anesteziju, malu kratkotrajnu jer ni u tvom slucaju to nece trajati dugo. Nemas razloga za strah ama ni malo,
Sto se tice odstranjivanja materice nemas razloga da o tome uopste razmisljas jer to je krajnja solucija u situacijama kada nema drugog resenja. Ti nisi taj slucaj.
Tvoj miom ne raste, cak se i smanjuje i to znaci da mozes hladne glave da razmotris sve opcije koje ti se nude, Jedna od njih je i alternativna medicina naravno samo u slucaju da ti je stanje kao sada tj da miom ne raste, Probaj jedno vreme, vidi kako reagujes na te alternativne metode pa ako ne operacija ti ne gine, Bitno je da ga redovno pratis.
Sto se tice lekara mislim da treba da se odlucis za jednog koji ce da te prati. Nisu oni bas tako losi kao sto nam se cini :) mnogima su upravo oni spasli glavu, pomogli da dodju do potomstva. Cini ti se da ne vole bebe :) Vole i te kako, vecina iz onih normalnih ljudskih pobuda a ona manjina koju svi tako znamo da popljujemo iz ljubavi prema parama ;
)Sto se Fronta tice,imam vrlo lepo iskustvo sa doktorom Maglic,nisam u toku vec odavno ali sigurno radi ambulantu pa probaj da dodjes nekako do njega, Ako on ne radi te operacije sigurno ce te uputiti na pravog doktora, saslusati i videces lepa ljudska rec uz veliku strucnost i strpljenje zna da bude blagotvorna.
milica...92
Novi član
Novi član

Post od milica...92 »

Draga Tanja,puno ti hvala na odgovorima.... U pravu si,pokusacu prvo alternativnom medicinom,pa tek onda operativnim zahvatom... Hvala,sto si mi pomogla da shvatim da ovo kod mene i nije toliko strasno....veliki pozdrav
Odgovori