miom i blago krvarenje u trudnoci

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
milenaCIC
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jan 04, 2014 12:29 am

miom i blago krvarenje u trudnoci

Post od milenaCIC »

imam 30 godina pre mesec dana sam saznala da sam trudna . poslednju menstruaciju sam imala 2. novembra i sumnjam da sam ostala sredinom meseca ostala trudna . od pocetka sam imala blage bolove u stomaku. decembra me je isto bolelo kao da cu da dobijem pa sam popila brufen ali nisam , zbog cega sam i uradila test na trudnocu koji je pokazao da sam trudna . e sad sve bi bilo ok da sledeci put kada sam trebala da imam mensturaciju ja nisam izbacila braonkastu menstruaciju ( oskudno) ,sutradan sam bila na ultra zvuk ( sonda) i ginekoloski pregled da bi mi ustanovili da imam 2 mioma po oko 2.5 cm u materici .. a da je plod procenjen da je star 6 nedelja i 3 dana . Prepisano mi je da pijem utrogestan a 200mg 2x1 . i data ova diagnoza

akuserski status:grlic cilindrican,sakroponiran ocuvane duzine,matericno usce je zatvoreno. iz pvu oskudno krvarenje
bimanualno:uterus u avf velicine kokosjeg jajeta ,razmeksan,adnexae b.o. douglas prazan
tas/tvs: na zadnjem zidu intramuralni miom 2.7*2.14*2.35
2.36*1.89*1.94

e sad nista konkretno mi nije receno , sem da dodjem na kontrolu za 2 nedelje i da koristim vaginalete i da se javim ako se javi krvarenje sa bojom krvi tj obilato krvarenje
ceo dan danas mi se javlja da po malo imam i to sada bas boje krvi ( cisto da napomenem da sam danas isla na taj pregled , znaci juce je bilo braonkasto , danas sam bila na pregled i stavila vaginaletu i sada je crvenkasto)

moje pitanje je da li je to stvarno da se zabrinem ili ne , posto ne mogu a da ne budem maksimalno uznemirena , a pogotovu sto je sada boja krvi.
molim za bilo kakav savet.
milenaCIC
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jan 04, 2014 12:29 am

Re: miom i blago krvarenje u trudnoci

Post od milenaCIC »

iako nije bilo odgovora, napisacu ovde ipak zbog ostalih .
boleo me je stomak cele noci i imala sveze krvarenje i na dalje , da bi ujutru otisla na pregled i utvrdjeno da je krenuo spontani . :(
Coolcat
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Okt 12, 2012 1:02 am
Kontakt:

Re: miom i blago krvarenje u trudnoci

Post od Coolcat »

Jako mi je zao sto ti se to dogodilo :(
Jesi ti rekli sta je razlog za spontani, miomi ili???
Odgovori