mikrocisticni jajnici
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
mikrocisticni jajnici
molim vas da mi rastumacite dali postoji razlika izmedju mikrocisticnih i policisticnih jajnika moja cerka ima mikrocisticne a sad citam da su to ustvari isti pa mi je malo nelogicno.inace ona ima 19g.i uvek ima MENSTRUACIJE NA 33 DO 35 dana prosli mesec je imala upalu jajnika i dobila je 15 dana ranije krvarenje je trajalo 12dana posle smo uradili hormone i bili su uredu ali doktoe insistira na hormonskoj terapiji kad dobije da bi kaze regulisao cikluse.radjen joj je obican ultra zvuk pa me zanima,ako su hormoni ok da li je neophodna terapijka a da nije joj radjen test ovulacije pa me zanima da li treba da se radi i uopste da li treba jos neki pregledi da se rade.inace ima akne malo naglasene dlake i blag poremecaj tezine pa da li je sve to dovoljan pokazatelj za lecenjem i sta bi se desilo ako nebi pila hormone mislim sta je rizik takvih jajnika .ona se boji da ce od hormona jos da se goji meni to nije vazno ako postoji neki rizik da ih nepije ubedila bi je.nadasm se da me razumete iako sam malo nabacala pitanja.ustvari zanima me da li da uradi jos nesto od analiza,i ima li neki rizik ako se neleci i koji je rizik od terapije i jos me zanima sta je problem tih jajnika i zasto ih mesaju sa policisticnim j. kad lepo pise da su mikrocisticni i zasto da se lece ako su hormoni ok.da li da ponovi mozda hormone i koji dani su za to najbolji i koje hormone da uradi hvala
Ne bih da vas plasim, ali meni su ustanovili pre 3,5 godine da mi je levi jajnik mikrocistican, ali mi nisu dali nikakvu terapiju... Osim injekcija da dobijem menstruaciju, posto je nisam imala 5 meseci. To je bilo oktobra, a marta sledece godine mi je jajnik pukao, imala sam unutrasnje krvarenje, i jedva izvukla zivu glavu... Nemojte ovo olako shvatati, molim vas!
I jos nesto. Uprkos operaciji, posle tri godine sam ostala u drugom stanju, tako da vas to ne treba brinuti.
I jos nesto. Uprkos operaciji, posle tri godine sam ostala u drugom stanju, tako da vas to ne treba brinuti.