mikrocisticni jajnici

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
ezeni
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Mar 06, 2008 4:52 pm

mikrocisticni jajnici

Post od ezeni »

Procitala sam neke stvari na forumu o mikrocisticnim jajnicima ali i dalje se najvishe brinem zbog dve stvari:
-recheno mi je da sa ovim problemom mogu imati poteskoca da zatrudnim (a imala sam vec jedan prekid trudnoce)
-koja je najdelotvornija pilula za borbu protiv akni (koje su pocele da mi se pojavljuju odskoro)

Unapred hvala na sugestijama
mayche
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Sep 17, 2007 6:20 pm

Post od mayche »

Pilule ti moze prepisati doktor nakon hormonske analize koja se obavlja u laboratoriji. Uzimanje pilula na svoju ruku, po principu - drugome pomazu - NE NIKAKO!
macjem
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Nov 24, 2007 6:44 pm

Post od macjem »

Pilule ne moj nikako da uzimas na svoju ruku, obavezno se posavetuj sa lekarom. Tablete koje su dobre u regulisanju akni su Diane 35, pa porazgovaraj sa lekarom da li bi mogla da ih ih uzimas.
ezeni
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Mar 06, 2008 4:52 pm

Post od ezeni »

puno hvala.
ginekolog mi je rekao da mikrocisticni jajnici i akne idu zajedno i sad sam u panici.
jel imao neko slicnih problema? :cry:
tialap79
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Mar 11, 2008 7:56 pm

Post od tialap79 »

da ,akne i mikrocisticni jajnici idu zajedno.jasmin kazu da je najbolji,resava oba problema,mada se ipak posavetuj licno sa lekarom
montenegrina
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Mar 12, 2008 10:51 pm

Post od montenegrina »

Da se nadovezem na pricu, ja imam mikrocisticne jajnike od kako znam za sebe, a nikada u zivotu nisam imala akne. Nisam imala bubuljice ni u pubertetu, a kamo li sada sa 25 godina. Izadje mi jedna mala pufica u toku pms i to je sve.
Mozes da provjeris hormone i da vidis koji ti je problem sa aknama.
Ludjakinja
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Okt 09, 2007 12:01 pm

Post od Ludjakinja »

I ja imam isti problem,ali isto tako nemam ni akne ni ostale pratece probleme koji se pripisuju mikrocisticnim jajnicima.
Jedino po hormonskim analizama i UZV pregledu mi je utvrdjena/potvrdjena ta dijagnoza. :roll:
tialap79
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Mar 11, 2008 7:56 pm

Post od tialap79 »

imas puno foruma na temu PSOC,pa ces sama videti sta su pratioci mikrocisticnih jajnika.kod mnogih je komletna slika sa svim pratecim obelezjima sindroma,a kod nekih je nema,a sama prosudi u koju gr. spadas
Odgovori