Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.
Procitala sam neke stvari na forumu o mikrocisticnim jajnicima ali i dalje se najvishe brinem zbog dve stvari:
-recheno mi je da sa ovim problemom mogu imati poteskoca da zatrudnim (a imala sam vec jedan prekid trudnoce)
-koja je najdelotvornija pilula za borbu protiv akni (koje su pocele da mi se pojavljuju odskoro)
Pilule ti moze prepisati doktor nakon hormonske analize koja se obavlja u laboratoriji. Uzimanje pilula na svoju ruku, po principu - drugome pomazu - NE NIKAKO!
Pilule ne moj nikako da uzimas na svoju ruku, obavezno se posavetuj sa lekarom. Tablete koje su dobre u regulisanju akni su Diane 35, pa porazgovaraj sa lekarom da li bi mogla da ih ih uzimas.
Da se nadovezem na pricu, ja imam mikrocisticne jajnike od kako znam za sebe, a nikada u zivotu nisam imala akne. Nisam imala bubuljice ni u pubertetu, a kamo li sada sa 25 godina. Izadje mi jedna mala pufica u toku pms i to je sve.
Mozes da provjeris hormone i da vidis koji ti je problem sa aknama.
I ja imam isti problem,ali isto tako nemam ni akne ni ostale pratece probleme koji se pripisuju mikrocisticnim jajnicima.
Jedino po hormonskim analizama i UZV pregledu mi je utvrdjena/potvrdjena ta dijagnoza.
imas puno foruma na temu PSOC,pa ces sama videti sta su pratioci mikrocisticnih jajnika.kod mnogih je komletna slika sa svim pratecim obelezjima sindroma,a kod nekih je nema,a sama prosudi u koju gr. spadas