Mikrobioloska analiza...

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
trudnjaca
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Nov 21, 2004 1:56 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Mikrobioloska analiza...

Post od trudnjaca »

Znam da je ovo pitanje, verovatno, adekvatnije za podforum "Polne bolesti", ali posto se tamo teze dobija odgovor postavljam ga ovde.
Molim one koji znaju da mi kazu nesto vise o mikrobioloskoj obradi na aerobne, anaerobne bakterije, mikroplazme i klamidiju - digene kao i HPV tipizaciju - digene testom. Sta sve ove analize podrazumevaju, kako se rade, da li se rade u drzavnim institucijama i naravno koliko kostaju.
Masha23
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 11, 2005 10:32 am

Post od Masha23 »

Draga Trudnjaco,
Ja sam pre par meseci (pred ostajanje u drugom stanju) uradila 11 briseva (koji ukljucuju i neke koje si navela) i za to su mi u privatnoj klinici "Papic" uzeli 150 eur!
Posto su chlamydia i ureoplasma bili pozitivni, ponovni - kontrolni bris sam radila u bolnici u "Narodnog fronta" (u prizemlju, cini mi se da na vratima pise Lecenje steriliteta) i ta dva brisa platila oko 500 din, sto je opet neuporedivo jeftinije nego u privatnoj klinici.
Takodje, mislim da sam negde na ovom forumu naletela na podatak da Zavod za zastitu zdravlja radi takodje ove briseve.
Proveri ako mozes.
Pozdrav.
Masha
trudnjaca
Aktivan član
Aktivan član

Post od trudnjaca »

Maso,
hvala ti puno na odgovoru, videcu prvo kod mene u DZ u Zemunu, a ako ne probacu i u Narodnog fronta. :P
dasa
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sub Dec 11, 2004 12:52 pm

Post od dasa »

Draga Trudnjaco,

na Institutu za majku i dete
Papa, Vaginalni bris, Cervikalni bris, Bris na Chlamydiu, Mycoplazmu i Ureaplazmu i Vaginozu, zajedno sa spermogramom i spermokulturom pre dvadesetak dana bili su 2, 400 dinara. Ne znam koliko je bez spermograma i spermokulture, posto su nama to zajedno naplatili.
Treba ti samo uput iz Doma zdravlja.
Sem Pape i Spermokulture koje smo cekali 10-ak dana, sve ostalo je bilo gotovo za tri dana.

Veliki pozdrav
Dasa
trudnjaca
Aktivan član
Aktivan član

Post od trudnjaca »

Hvala na odgovoru. Papa test mi je uradila moja doktorka u Domu zdravlja, i on je OK (II grupa, bez zapaljenskih procesa i sl.). :D Predlozila mi je da uradimo i ja i suprug tipizaciju HP virusa. Kaze da bi trebalo to da rade u Dzordza Vasingtona, pa me interesuje da li neko zna proceduru - da li mi treba uput, koliko se ceka na rezultate i koju metodu rade (iz krvi ili neku drugu)... i naravno koliko se placa! :wink:
trudnjaca
Aktivan član
Aktivan član

Post od trudnjaca »

E, da...
Ako samo jos neko zna da mi objasni kakav je to digene test za tipizaciju HP virusa!
cicamaca
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jun 07, 2005 12:36 pm

Re: Mikrobioloska analiza...

Post od cicamaca »

potrebno je da uradim HPV test koji kosta 5000 dinara, jer mi je otkriven u vaginalnom sekretu.

Da li on moze da se radi u drzavnim instutucijama i kako ja lekarki da objasnim da posle privatnog ja zelim da mi ona uradi analize_inace sam nezaposlena

konkretno pitam za Novi Sad
Odgovori