Metod uklanjanja kondiloma - elektronski noz
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
Metod uklanjanja kondiloma - elektronski noz
Zdravo svima,
Imam problem kondiloma, vec drugi put. Prvi put sam imala pre 5 meseci, uklonila ih metodom Visoko-frekventni radio talasi i OPET ih imam. Kako je intervencija bila PREVISE bolna, ne usudjujem se ponovo da idem na istu metodu. Vec sam cula da postoji uklnjanje pomocu ULTRAZVUCNE BEZBOLNE metode koja se zove Elektronski noz. To mi je cak preporucio doktor iz jednog drzavnog DZ, ali on mi ne odaje utisak poverenja. Zato pitam da li iko od vas nesto zna o tome? Kog lekara za to preporucuje?
Please, POMAGAJTE!
Imam problem kondiloma, vec drugi put. Prvi put sam imala pre 5 meseci, uklonila ih metodom Visoko-frekventni radio talasi i OPET ih imam. Kako je intervencija bila PREVISE bolna, ne usudjujem se ponovo da idem na istu metodu. Vec sam cula da postoji uklnjanje pomocu ULTRAZVUCNE BEZBOLNE metode koja se zove Elektronski noz. To mi je cak preporucio doktor iz jednog drzavnog DZ, ali on mi ne odaje utisak poverenja. Zato pitam da li iko od vas nesto zna o tome? Kog lekara za to preporucuje?
Please, POMAGAJTE!
-
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Jan 11, 2005 11:01 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Potrebno je češće raditi kolposkopiju i PAP test.
Evo zanimljivog sajta na ovu temu
http://www.asccp.org/patient_edu.shtml
Koristite kondom kao zaštitu ne samo od trudnoće već i infekcija!
Pozdrav DrPeđa
-
- Stalni član

Zaboravih da kažem, pored samog uklanjanja kondiloma bitan je i postoperativni tretman. A metoda za uklanjanje je ili ultrazvučni ili električni nož, različite su metode, mada istog principa, primena toplote!
Verovatno vaš lekar ima tzv. elektrokauter ("električni nož"), čisto sumnjam da neko ultrazvučni nož koristi za kondilome, jako sporo radi, a nevidim nikakve prednosti za njegovu upotrebu kod kondiloma, ja ga koristim pri laparaskopijama jer nemože da izazove opekotine.
Aparat je skup a za te pare može se nabaviti odličan Korejski laser!

Što se tiče anestezije sem jako obimnih kondiloma koji liče na karfiol, svi ostali se bez imalo bola uklanjaju uz lokalnu anesteziju, stvarno neznam kakvu su vam to anestziju davali?!

Pozdrav DrPeđa
Hvala. Meni je, da ne kazem SAMO, ali VEOMA bitno da izbegnem bol, jer mi je radjeno sa lokalnom anestezijom (neko naprskavanje....) ali je i uz to JAKO bolelo. Zato tragam za najbezbolnijom metodom, ali ne bih totalnu anesteziju naravno. Pa vas molim preporuku u tom smislu?
I jos jedno pitanje: Ovde, na forumu, sam procitala da kondom NIJE zastita od kondiloma. Da li je to istina? Pretpostavljam da ipak stiti.
Jos jednom hvala.
I jos jedno pitanje: Ovde, na forumu, sam procitala da kondom NIJE zastita od kondiloma. Da li je to istina? Pretpostavljam da ipak stiti.
Jos jednom hvala.
- minjab
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am
Zašto ne radite laserom, nije strašno ,boli ali može da se izdrži.Ja koliko sam upućena (skidala sam dva put -laserom)bitno je da se precizno uklone a u svemu imunitet igra veliku ulogu.Da konndom ne pomaže mnogo od kondiloma (to je opisano na jednom od postova -probajte da pronadjete, da se ja ne ponavljam ) to je virus-pa i deluje kao i svaki virus.Vama je bitno da nadjete lekara koji će to pedantno uraditi a ostlo je stvar organizma. 

-
- Stalni član

Laser preferiram zbog minimalnog ožiljka, mada da nebude zabune radim i sa radio talasima i elektrokauterom, pogotovo ako su se bradavice jako namnožile!
Radio talasi su slični onim iz mikrotalasne pećnice tj.elektomagnetni talasi, a laser predstavlja fokusiranu svetlost određene talasne dužine (CO2, Argon, YAG itd laser).
Jeste li posetile zanimljivi sajt koji sam naveo?
Pozdrav i dobro zdravlje! Dr Peđa
- minjab
- Stalni član
- Pridružio se: Čet Mar 16, 2006 12:33 am
Ne želim da se protumači pogrešno i da ispadne da hoću da opovrgnem doktorovo mišljenje,ali kod mene anestezija (koju sam dobila nekom malom inekcijom) nije imala mnogo efekta.A o spreju ......mislila sam da je voda -nikakav efekat.
Možda nije kod svih isto.Pa sam drugi put kad mi je radjeno tražila da mi radi bez ičega.
Možda nije kod svih isto.Pa sam drugi put kad mi je radjeno tražila da mi radi bez ičega.
hello,
ja izgleda imam isti problem kao i vi,samo sto cu to potvrditi u sredu kad odem lod ginekologa.Mene zanima da li neko ima da mi preporuci nekog dobrog privatnog ginekologa koji bi mi otklonio te brajdzice uspesno laserskim putem i naravno najvise od svega me zanima CENA tog zadovoljstva????
Hvala unapred na odgovoru
ja izgleda imam isti problem kao i vi,samo sto cu to potvrditi u sredu kad odem lod ginekologa.Mene zanima da li neko ima da mi preporuci nekog dobrog privatnog ginekologa koji bi mi otklonio te brajdzice uspesno laserskim putem i naravno najvise od svega me zanima CENA tog zadovoljstva????
hello,
ja izgleda imam isti problem kao i vi,samo sto cu to potvrditi u sredu kad odem lod ginekologa.Mene zanima da li neko ima da mi preporuci nekog dobrog privatnog ginekologa(u Novom Sadu) koji bi mi otklonio te brajdzice uspesno laserskim putem i naravno najvise od svega me zanima CENA tog zadovoljstva????
ja izgleda imam isti problem kao i vi,samo sto cu to potvrditi u sredu kad odem lod ginekologa.Mene zanima da li neko ima da mi preporuci nekog dobrog privatnog ginekologa(u Novom Sadu) koji bi mi otklonio te brajdzice uspesno laserskim putem i naravno najvise od svega me zanima CENA tog zadovoljstva????