Poslednju normalnu menstruaciju imala sam 19.12.2007god. U aprilu ove godine otisla sam kog ginekologa koji je utvrdio da sam fizicki potpuno zdrava. Brisevi ok, radila sam cak i za hlamidiju, mikroplazmu, ureoplazmu sve ok.
Cekala sa jos par nedelja po njegovom savetu,ne bih li uradila hormonalni status, medjutim posto nisam jos uvek dobijala (ukupno 5 meseci) data mi je terapija orgametrilom (deset dana po dve tablete), 07.05.2008. imala sam normalnu menstruaciju, obilnu, bez tegoba koja je trajala 7 dana. Nakon toga, posle mozda desetak dana dobila sam ponovo i to praceno vrlo obimnim krvarenjem. Opet na ultrazvuku nista nema, receno mi je da ne vredi da radim hormonalni status jer je ovo lazna menstruacija. Evo vec je kraj jula ja jos uvek ne dobijam! Doktor mi preporucuje opet da cekam dve-tri nedelje, pa ako ne dobijem da opet dodjem.

Ovo se sve vise odugovlaci, a nista se ne resava! Ja vec 7 meseci nisam dobila prirodnu menstruaciju!!!

Da li je moguce uraditi status iako ne dobijem i ima li to bilo kakvog smisla?
Napominjem da sam od puberteta imala problema sa redovnim ciklusom, ali nikad ovakvih. U pubertetu sam se i ugojila, a u zadnjih god.dana telesna masa mi se prilicno uvecala. Ima li to veze sa hormonima?
HVALA UNAPRED! ZAISTA BI MI ZNACILO DA ME NEKO STRUCAN POSAVETUJE KAKO DA POSTUPIM NA DALJE!