9 meseci
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
9 meseci
Imama jedan problem(ukoliko to mogu da okarakterisem kao problem), ostala sam u drugom stanju. Doduse nezeljeno ali mi to i nije problem jer nailazim na punu podrsku momka svojih i njegovih roditelja.Pa ukoliko ste citali dovde da vam napokon kazem u cemu je problem.Neznajuci da sam trudna (trenutno 7. nedelja) ja sam pila lekove jer sam nazalost bila bolesna, primila injekcije Novalgetola, pila Brufen zbog strasne zubobolje, nedugo zatim sam se prehladila i od terapije sam uzimala Amoksicilin a preventivno Cafetin Cold i sve to u poslednjih mesec dana. Bila sam kod lekara koji mi je rekao da je rizicno uzimati Novalgetol jer moze da se odrazi na plod i dalji razvoj deteta. Uz dogovor mene i mog momka i konsultaciju nasih roditelja sam odlucila da prekinem trudnocu jer ne zelim da rizikujem(ipak mislim da ima vremena za decu), ali ipak zelim i da cujem misljenja i drugih ljudi ili ljudi koji su bili u slicnoj ili istoj situaciji.
Kao prvo,treba iskreno da se zapitas da li ,ti zelis to dete ili ne.Ako ne zelis ,onda abortiraj,a ako zelis onda se raspitaj kod lekara o mogucnostima uticaja lekova u tvom slucaju.U prvim nedeljama trudnoce plod reaguje po sistemu sve ili nista,prema tome verovatno je sve u redu jer se trudnoca odrzala do sada.Imas na ovom forumu nekoliko slucajeva gde su zene isle cak i na snimanja rendgenom,ne znajuci da su trudne,pa su rodile zdravu decu.Postoje rani testovi koji ti mogu reci da li je sa detetom sve u redu,tako da do dvanaeste nedelje imas jos vremena.Zapitaj samu sebe, da li zelis to dete,ili trazis opravdanje za abortus.Na tebi je da odlucis.Moje misljenje je da ces se zbog abortusa mozda nekad pokajati,a ako rodis,zbog toga se nikad neces pokajati.
Ja sam pila isto Brufen , cak sam primala inekcije penicilina, a Amoxicilin je penicilin, i sve je bilo ok, Blizanci svaki po 2.800. Mogu ti dati savet da za sad sacekas, otidji u 10.nedelji trudnoce na ultrazvucni 4D pregled na kliniku Analife u Zemunu, Dr. Zivanic je odlican dijagnosticar, a pregled je samo u toj nedelji besplatan, a i do 10.nedelje se zavrsava organogeneza ploda tj. formiranje. Uz rezultate duble testa i rezultate ultrazvuka sam doktor ce ti najiskrenije reci sta raditi.
Ali u svakom slucaju se ne plasi, pa puno zena ne zna da je trudno i mislim da posebno u pocetku nije bitno, pa i samo srce ploda pocinje tek u 6.nedelji da kuca, tako da mislim da nema razloga strahu, ali u svakom slucaju proveri.
I jos nesto da bi zakazala besplatan pregled nazovi ipak bar 7 dana ranije, za svaki slucaj.
Puno pozdrava.
Ali u svakom slucaju se ne plasi, pa puno zena ne zna da je trudno i mislim da posebno u pocetku nije bitno, pa i samo srce ploda pocinje tek u 6.nedelji da kuca, tako da mislim da nema razloga strahu, ali u svakom slucaju proveri.
I jos nesto da bi zakazala besplatan pregled nazovi ipak bar 7 dana ranije, za svaki slucaj.
Puno pozdrava.