7. mesec,strasna gorusica,nista ne jedem!Pomoc!

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
marika
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jul 24, 2006 11:59 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

7. mesec,strasna gorusica,nista ne jedem!Pomoc!

Post od marika »

U sedmom sam mesecu trudnoce,a vec me nedelju dana jako muci gorusica,koja se prethodnih meseci pojavljivala povremeno,trejala po jedan dan,ali me je sada dokusurila.Nista ne mogu da jedem,sem muslija ujutru.Svaki sledeci obrok mi preseda.Kako mi se bebe cudno smestila u stomaku,koji se gotovo i ne vidi,kolicine hrane koje inace mogu da pojedem su smesne i zabrinjavajuce,jedem malo vise od prosecnog vrapca,a ove nedelje ni toliko.Znam da su gorusice u trudnoci normalna pojava,ali me zanima najadekvatniji i najprirodniji nacin da ih makar ublazim,ako ih se vec ne mogu resiti.Neki su mi savetovali da pijem caj od nane,ali sam saznala da nana izaziva kontrakcije,pa se ne bih mnogo igrala.Molim za pomoc,bojim se da mi ovakva redukcija ishrane ne steti bebi!Da li da klopam i trpim,ili ima neko bezbolnije resenje?
When there's a will,there's always a way.
SlikaSlika
obgyn
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Feb 28, 2005 1:56 pm

Post od obgyn »

nana izaziva kontrakcije
netacne babske price.

Izbjegavajte zacinjene i slatku hranu ! sirovo voce i povrce, nego predjite na kompote, pecene dunje i jabuke ! ( podsjetih se na djetinjstvo )...kuhani krompir, supice bez mnogo zacina, kuhano povrce, ribu...

Protiv gorusice mozete da uzimate Ranitidine 150 mg, 2x1, bar sedam dana, a onda jednu dnevno ujutro...bez ikakvog straha da cete skoditi bebi !! uzimajete male obroke svaka 2 sata i izbjegavajte kasne vecere, poslije 8 sati...ili je bolje reci, poslednji obrok treba da bude najmanje 3 sata prije spavanja...jer kad legnete beba pritisne stomak i kiselina vam se vrati u jednjak i zdrijelo i vjerovatno je to najcesce doba dana kad osjecate probleme...ali nema pravila...

Zdravu trudnocu i lagan porodjaj !
Pozdrav,
ObGyn
Dea
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
Kontakt:

Post od Dea »

Meni je lekar rekao da slobodno mogu da uzimam Rennie tablete. Moram reci da pomazu! Umesto testa (hleba) presla sam na dvopek, a prija mi kad imam gorusicu mleko i kisela voda. Ne jedem nista sto je zacinjeno- Zacudo sok od cedjene pomorandze koji pijem svako jutro mi uopste ne smeta, a mislim da ima dosta vitamina....
trudnjaca
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Nov 21, 2004 1:56 pm

Post od trudnjaca »

Protiv gorusice, mucnine i kiseline je meni dr savetovala kokice (popcorn) bademe i lesnike pa probaj!
moja dva sunasca - LENA 15.08.2006. u 15:10 i VASILIJE 10.04.2008. u 02:15
marika
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jul 24, 2006 11:59 am

Post od marika »

Hvala na brzim odgovorima!Hvala Obgyn,i lepo je sto ste jos uvek sa nama,jako me je obradovao vas post!Danas sam probala sargarepu i nekim cudom mi je prijala!!!!Bademi i lesnici-mmmmmm!Probacu obavezno,valjda ce pomoci.I nadam se da mi ovi hektolitri vode koje pijem da bih ohladila zeludac nece udaviti cedo! :D
When there's a will,there's always a way.
SlikaSlika
ssanya
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Maj 09, 2007 9:26 pm

Post od ssanya »

E ovo je sad neizdrzivo, vec dva meseca se borim sa gorusicom a sad je na vrhuncu. Sada sam 36. nedelja. A moje pitanje je posto mi jedino pomaze razblazena soda bikarbona da li ona sme da se pije u trudnoci? Negde sam procitala da nesme ali neznam iz kog razloga a i nemogu da nadjem odgovor. Bila bih zahvalna kada bi mi neko ko zna odgovorio na ovo pitanje i eventualno spasio ove napasti.
ssanya
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Maj 09, 2007 9:26 pm

Post od ssanya »

E ovo je sad neizdrzivo, vec dva meseca se borim sa gorusicom a sad je na vrhuncu. Sada sam 36. nedelja. A moje pitanje je posto mi jedino pomaze razblazena soda bikarbona da li ona sme da se pije u trudnoci? Negde sam procitala da nesme ali neznam iz kog razloga a i nemogu da nadjem odgovor. Bila bih zahvalna kada bi mi neko ko zna odgovorio na ovo pitanje i eventualno spasio ove napasti.
gloriamum
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Ned Maj 20, 2007 10:39 pm

Post od gloriamum »

I ja sam cula da ne sma soda u trudnoci,a ne znam zasto.Probaj gelusil-lac tablete za zvakanje ili bademe.Mene je najvise mucila kiselina nocu,pa sam spavala sa uzdignutim jastukom,maltene u sedecem polozaju,i tad mi je bilo lakse.Izdrzi jos malo,sigurno ce ti biti cupava bebica,sa puno kosice.Pozdrav.
Sanjalica011
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Sep 19, 2007 9:24 am

Post od Sanjalica011 »

Eh, ja sam citavih 51 dan imala UZASNU GORUSICU !!! i to u prva tri meseca trudnoce (nisam cula nikoga ko je imao u ranoj trudnoci tu groznu stvar).
Elem, dr mi je prepisao gelusil-lac, i iako i te tablete imaju groznjikav ukus, meni su poprilicno bile od pomoci, jer su nekako neutralisale tu kiselinu.

sad sam 4.mesec i gorusica (kao i mucnina) su konacno prestale, ali se vec pribojavam da ce se vratiti u nekom 7.mesecu.

U svakom slucaju, samo hrabro, veruj mi da znam koliko je to neprijtano. Meni ni bademi nisu pomagali, samo gelusil-lac.

pozdrav !
ivanika
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Nov 03, 2007 1:31 pm

Post od ivanika »

I ja sam cula da ne sme soda bikarbona. Mada zvake,i bademi bi trebalo da pomazu. Ja sam u prvoj tr jela kokice kao poludela,nekim ljudima pomazu bademi. Pozdrav trudnjama
p.s. ja sam 10 nedelja tr i mene vec muci gorusica,takodje
Odgovori