Menzis ???

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
vesna-62
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Feb 04, 2008 9:01 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Menzis ???

Post od vesna-62 »

Poslednja menstruacija mi je zavrsila prije 10 dana, a vec danas opet sam dobila(barem ja mislim da se radi ponovo o menzisu). Imam 46 god. i do prije 5-6 meseca menstruacije su mi bile redovne.Onda su pocele da mi kasne i po 2-3 nedelje. Bila sam kod ginekologa i doktorka mi je dala tablete Primolot Nor da ih pijem 2-3 meseca . Nakon toga mi je dosla na vreme i sada ovo. Neznam o cemu se radi. Cekacu da mi prodze pa cu otici kod lekara, ali do tada bih volela da mi date neko objasnjenje sta bi moglo da bude.
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

Jedna od nus pojava ili nezeljenih dejstava norethindrone acetata koji ej aktivna supstanca ovog leka jeste i poremecaj menstrualnog krvarenja, a koristi se prevashodno kao terapija u lechenju neredovnog ciklusa zena koje imaju izostanke ciklusa. (u nus pojavama se pominju i promene raspolozenja, poremecaj apetita, osetljivost i oticanje grudi, depresija, poremecaj vida, glavobolje, promena vaginalnog sekreta....)

Po mom mishljanju nema potrebe da chekate da krvarenje prodje, vec otidjite kod dr shto pre, ne na pregled vec da prichate i da vam i dr objasni do chega sve moze doci pri korishcenju ovog leka. Iako je to trebalo da vam pojasni pre nego sto ste pocheli sa terapijom.

Vishe o ovom leku imate an internetu, uglavnom su engleski sajtovi ali imate dosta dobrih tekstova o svemu shto vas zanima, pa ako imate dovljno znanje iz engleskog i volje, prochitajte pre odlaska kod dr.

http://www.drugs.com/pdr/norethindrone-acetate.html
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Odgovori