Pozdrav
Imam 30 god, nisam nikad radjala i negde od 20. god su mi pocele te menstrualne tegobe koje nikad pre nisam imala. To su cesto neizdrzivi bolovi koji uvek traju 2 dana, jako obilna krvarenja, nekada i povracanje, dijareja, opsta slabost. Imam veliki problem sa anemijom takodje, verovatno zbg obilnih krvarenja a da ne pricam o tome da sam do sad popila tonu analgetika bez koijh uopste ne bih mogla funkcionisati. Ginekolozi su uglavnom gluvi na ovo i samo kazu "uzmi diklofenak". Znam jos dosta devojaka koje se strasno pate sa ovim, niko nema resenje. Sto se tice bilo kakve hormonane terapije ovog problema, ne bih smela da je koristim iz odredjenih razologa tako da ne znam sta mi uopste preostaje. Najvise sam zabrinuta zbog anemije koju lecim otkad znam za sebe i zbog dosta analgetika koje uzimam. Da li je iko imao ovakav problem i sta ste radili povodom njega?
Menstrualni bolovi - veliki problem
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
Re: Menstrualni bolovi - veliki problem
Imala sam iste tegobe kad sam počela da dobijam menstraciju. Isto bolovi povraćanje neizdrživo. Kad sam se porađala veruj mi ti bolovi su bili čak i manji od menstrualnih bolova. I bile su pauze između kontracija za razliku kada sam dobijala kao mlađa.
Ali čudno mi je to što se kod tebe s godinama povećavaju meni su bili kako godine prolaze podnošljiviji. Isto sam anemična i to mi je urođeno. Za lakše bolove pomaže pilates ili aerobik i smanjuje menstrualno krvarenje. Ja sam posle porođaja rešila se menstrualnih tegoba. Mnogo lakše sad podnosim sve to. Što se tiče anemije to se treba posavetovati sa lekarom i nutricionistom malo oko ishrane. Meni je lekarka preporučila šumeće tablete gvožđa i dosta pileće džigerice. Jedem dosta plazma keks koji ima gvoždja i posle toga pijem vitamin c (meni lično jako prija i dobro se osećam od toga). Postoje i još dosta tableta na tržištu koje se piju da bi se povećale rezerve gvožđa. Ima i dosta njih koje se teško podnose, ja sam dobro podnosila Heferol, dok recimo Ferum nisam. Mogu da pomognu vežbe, da se uzimanje analgetika svede na manji broj zbog želudca i da se poveća unos gvožđa. Potraži mišljenje i još nekih lekara i nadam se da će se još neko javiti da ti pomogne!
Ali čudno mi je to što se kod tebe s godinama povećavaju meni su bili kako godine prolaze podnošljiviji. Isto sam anemična i to mi je urođeno. Za lakše bolove pomaže pilates ili aerobik i smanjuje menstrualno krvarenje. Ja sam posle porođaja rešila se menstrualnih tegoba. Mnogo lakše sad podnosim sve to. Što se tiče anemije to se treba posavetovati sa lekarom i nutricionistom malo oko ishrane. Meni je lekarka preporučila šumeće tablete gvožđa i dosta pileće džigerice. Jedem dosta plazma keks koji ima gvoždja i posle toga pijem vitamin c (meni lično jako prija i dobro se osećam od toga). Postoje i još dosta tableta na tržištu koje se piju da bi se povećale rezerve gvožđa. Ima i dosta njih koje se teško podnose, ja sam dobro podnosila Heferol, dok recimo Ferum nisam. Mogu da pomognu vežbe, da se uzimanje analgetika svede na manji broj zbog želudca i da se poveća unos gvožđa. Potraži mišljenje i još nekih lekara i nadam se da će se još neko javiti da ti pomogne!

Re: Menstrualni bolovi - veliki problem
Unka, hvala vam mnogo na javljanju. Pa meni su bolovi bili najgori prije par godina kad su me gotovo bacali u nesvest, sada takodje boli ali nije bas toliko, u svakom slucaju ne moze proci bez analgetika. Za gvozdje pijem heferol, uzimam koktel mrkve,cvekle,jabuke, limuna i meda, i jos kojekakvih stvari. Trebala bih uskoro kontrolisati krv pa se nadam da se bar koliko toliko popravilo. Takodje vezbam ali ne bas redovno. Veliki pozdrav.