MENSTRUALNI BOLOVI

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Cat
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Sep 16, 2005 9:05 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Cat »

Meni pomaže fizička aktivnost.

Ranije sam prvog dana uvek uzimala Brufen. Nisam povraćala ali sam imala jake bolove i mučninu i praktično nisam mogla da funkcionišem dok ne popijem nešto. Poslednjih nekoliko meseci sam počela da se bavim sportom i zategla malo trbušne mišiće i od tada prolazim bez tableta. Osećam kontrakcije ali je to više nelagodnost nego bol.
Chiara
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Mar 13, 2006 6:12 pm

Post od Chiara »

Ja sam 15ak godina imala takve bolove i simptome kao i ti, i to prva dva-tri dana, cak su me, dok sam isla u skolu izvodili kuci, ili jednostavno nisam ni isla... Povracanje, bolovi, dijareja, znojenje, groznica, 1001 lek, obloge, uzas... Prvih par godina je svaka menstruacija bila takva, a posle se vremenom proredilo... Sad pijem Rapten K i meni pomaze, s tim da popijem odmah cim dobijem, pre nego sto osetim bol, i pijem po 3-4 prvog dana... Jedino cega se ja secam da mi je zaista pomoglo tokom tih prvih godina jeste Palitrex ili Aspirin, par dana pre dobijanja pijes po 1 dnevno, prestanes 2-3 dana pre nego sto treba da dobijes (mislim da sam to pila 2 ili tri meseca, dakle otprilike 7 dana pred menstruaciju pocnes, pijes 5 dana); secam se da preko sest meseci nisam popila nijedan lek za bolove.
bambi5
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Dec 12, 2007 12:21 pm

Post od bambi5 »

Nanuska,
drago mi je da ti je Flugalin bar malo pomogao. Slobodno kada imas bolove dnevno mozes popiti i 4-5 tableta od po 50mg. A povracanje izazivaju bolovi pa kada se oni smanje nema ni povracanja. Budi istrajna. Meni je teca gin. u Nemackoj i svasta mi je slao za bolove. Na bazi tih lekova koji su mi pomogli ja sam uz savet nasih gin. i dosla do Flugalina.
Pozdrav i nastavi, mora da ti malo pomogne. Napomena: Flugalin ne leci, samo umanjuje bol.
mizera
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jun 15, 2005 10:57 pm

Post od mizera »

Pre 13 g. sam dobila prvu menstruaciju i baš svaka je bila bolna, ali i neredovna. Ginekolozi su govorili da će to vremenom proći i da ne vide razlog zašto ne dobijam na vreme i zašto su menzisi bolni. Dešavalo mi se da 1. dana menstruacije, ako na vreme ne popijem lek za bolove, završim u bolnici-daju mi injekcije ili infuziju i već sledećeg dana bude bolje.
Danas menstrualne bolove rešavam brufenom i kad osetim da mi otiču grudi uvodim u ishranu mleko, koje inače ne volim da pijem. Negde sam pročitala da konzumiranje mleka smanjuje bolove.
Korisnikov avatar
Iksa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 14, 2006 8:36 pm

Post od Iksa »

mizera, jel si isla na gin.pregled skoro?
displace2replace
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Jan 19, 2008 12:23 pm

Post od displace2replace »

Ja sam ranije koristila brufen i baralgin koji me samo osamuti.
Medjutim diklofenak chepici od 50 mi u potpunosti resavaju problem. Vrlo brzo deluju. U pocetku mi se nije dopala ideja da stavljam nesto u guzu, ali to nije bas nikakva neprijatnost.
mizera
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jun 15, 2005 10:57 pm

Post od mizera »

Iksa napisao:mizera, jel si isla na gin.pregled skoro?
Draga moja,

Ne znam da li neko redovnije posećuje ginekologa od mene. I da znaš da sam mnogo njih promenila, a da niko od njih , ni posle detaljnih pretraga, analiza..., nije ustanovio zašto su menzisi bolni i neredovni.
Korisnikov avatar
Iksa
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Dec 14, 2006 8:36 pm

Post od Iksa »

uh :-? moj prof. iz ginekologije je rekao da su zene sa jako bolnim menstruacijama "plodnije" od onih drugih, mada time je mislio da ako je bolno, verovatno je ciklus ovulatoran, doslo je do pucanja jajne celije. Sta da ti kazem, snalazi se kako znas, pij analgetike... a jel si probala sa spazmexom?
Odgovori