Meni pomaže fizička aktivnost.
Ranije sam prvog dana uvek uzimala Brufen. Nisam povraćala ali sam imala jake bolove i mučninu i praktično nisam mogla da funkcionišem dok ne popijem nešto. Poslednjih nekoliko meseci sam počela da se bavim sportom i zategla malo trbušne mišiće i od tada prolazim bez tableta. Osećam kontrakcije ali je to više nelagodnost nego bol.
MENSTRUALNI BOLOVI
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
Ja sam 15ak godina imala takve bolove i simptome kao i ti, i to prva dva-tri dana, cak su me, dok sam isla u skolu izvodili kuci, ili jednostavno nisam ni isla... Povracanje, bolovi, dijareja, znojenje, groznica, 1001 lek, obloge, uzas... Prvih par godina je svaka menstruacija bila takva, a posle se vremenom proredilo... Sad pijem Rapten K i meni pomaze, s tim da popijem odmah cim dobijem, pre nego sto osetim bol, i pijem po 3-4 prvog dana... Jedino cega se ja secam da mi je zaista pomoglo tokom tih prvih godina jeste Palitrex ili Aspirin, par dana pre dobijanja pijes po 1 dnevno, prestanes 2-3 dana pre nego sto treba da dobijes (mislim da sam to pila 2 ili tri meseca, dakle otprilike 7 dana pred menstruaciju pocnes, pijes 5 dana); secam se da preko sest meseci nisam popila nijedan lek za bolove.
Nanuska,
drago mi je da ti je Flugalin bar malo pomogao. Slobodno kada imas bolove dnevno mozes popiti i 4-5 tableta od po 50mg. A povracanje izazivaju bolovi pa kada se oni smanje nema ni povracanja. Budi istrajna. Meni je teca gin. u Nemackoj i svasta mi je slao za bolove. Na bazi tih lekova koji su mi pomogli ja sam uz savet nasih gin. i dosla do Flugalina.
Pozdrav i nastavi, mora da ti malo pomogne. Napomena: Flugalin ne leci, samo umanjuje bol.
drago mi je da ti je Flugalin bar malo pomogao. Slobodno kada imas bolove dnevno mozes popiti i 4-5 tableta od po 50mg. A povracanje izazivaju bolovi pa kada se oni smanje nema ni povracanja. Budi istrajna. Meni je teca gin. u Nemackoj i svasta mi je slao za bolove. Na bazi tih lekova koji su mi pomogli ja sam uz savet nasih gin. i dosla do Flugalina.
Pozdrav i nastavi, mora da ti malo pomogne. Napomena: Flugalin ne leci, samo umanjuje bol.
Pre 13 g. sam dobila prvu menstruaciju i baš svaka je bila bolna, ali i neredovna. Ginekolozi su govorili da će to vremenom proći i da ne vide razlog zašto ne dobijam na vreme i zašto su menzisi bolni. Dešavalo mi se da 1. dana menstruacije, ako na vreme ne popijem lek za bolove, završim u bolnici-daju mi injekcije ili infuziju i već sledećeg dana bude bolje.
Danas menstrualne bolove rešavam brufenom i kad osetim da mi otiču grudi uvodim u ishranu mleko, koje inače ne volim da pijem. Negde sam pročitala da konzumiranje mleka smanjuje bolove.
Danas menstrualne bolove rešavam brufenom i kad osetim da mi otiču grudi uvodim u ishranu mleko, koje inače ne volim da pijem. Negde sam pročitala da konzumiranje mleka smanjuje bolove.
-
- Novi član
- Pridružio se: Sub Jan 19, 2008 12:23 pm