menstrualni bolovi u sredini mjesecnog ciklusa

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
Jelena1985
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Feb 04, 2007 1:00 am

menstrualni bolovi u sredini mjesecnog ciklusa

Post od Jelena1985 »

Mozda nisam bas najbolje formulisala naslov teme, ali evo sad cu obrazloziti. Naime, nekoliko dana sam imala blage menstrualne bolove na sredini ciklusa, tj.kad je proslo 10ak dana od menstruacije. Pa me zanima koji je uzrok toga. U tom periodu sam imala pojacan sekret. A inace, kad god sam isla na pregled ginekologu, uvijek bi me pitala kakve bolove imam i da li ih mogu uporediti sa menstrualnim bolovima, sto nikad nije bio slucaj kod mene. Zanima me sta znace menstrualni bolovi u periodu kad se ne ocekuje menstruacija. Hvala unaprijed svima koji odgovore!
xia
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Mar 27, 2007 12:43 pm

Post od xia »

Koliko jaki bolovi?
Da nije od ovulacije? :D
Jelena1985
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Feb 04, 2007 1:00 am

Post od Jelena1985 »

Ma ne, nisu jaki bolovi, slabi. Ne znam da li je od ovulacije, jer nikad prije mi se to nije desavalo, pa zato nisam ni pomislila da je zbog ovulacije...
xia
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Mar 27, 2007 12:43 pm

Post od xia »

Možda i jeste ovulacija, nisam lekar, pa moje tumačenje nemoj uzimati zdravo za gotovo. Ali polazim od sebe. Meni se nekad dešava da u ovulaciji imama jače bolove i naravno pojačan sekret koji i pokazuje da je ovulacija. A rekla si i da ti se to javlja na sredini ciklusa. Najbolje da se posavetuješ sa svojim ginekologom. I iskreno se nadam da je samo ovulacija. :D
Gordy
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 09, 2006 3:04 pm

Re: menstrualni bolovi u sredini mjesecnog ciklusa

Post od Gordy »

Draga Jelena,

Po ovome kako si opisala problem
Jelena1985 napisao:...nekoliko dana sam imala blage menstrualne bolove na sredini ciklusa, tj.kad je proslo 10ak dana od menstruacije. Pa me zanima koji je uzrok toga. U tom periodu sam imala pojacan sekret...
mislim da je u pitanju ovulacija. Ona se najcesce javlja na sredini ciklusa zene, uglavnom pracena pojacanim sekretom koji je najcesce providan i jako rastegljiv (sluzav). Simptomi mogu trajati oko tri dana.

U svakom slucaju, bilo bi dobro da posetis ginekologa u periodu kada ti se simptomi javljaju.

Pozdrav! :wink:
Don't worry about the world coming to an end today, it's already tomorrow in Australia.

http://www.doktor.rs/forum/viewtopic ... sterilitet
Odgovori