Menstruacija?!

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
Lana
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Dec 27, 2004 1:19 am

Menstruacija?!

Post od Lana »

Imam jedno pitanje u vezi menstruacije..stvari stoje ovako..mensturacija mi kasni 30 dana pa me zanima da li moze toliko kasniti a da to ne znaci da sam trudna? Desavalo se i prije da kasni po 15-16 danaa ali prvi put ovako dugo..sto se tice spolnih odnosa imala sam ih sa deckom i svaki put je koristio kondom i izvrsavao je eakulciju van "mene"... :cry: :cry:
dr Presetnik
Saradnik
Pridružio se: Pet Jun 18, 2004 2:00 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od dr Presetnik »

Kao sto je uzrok da menstruacija kasni 15 ili 16 dana, taj isti moze da bude odgovoran i za kasnjenje od 30 i vise dana. U svakom slucaju savetujem , makar test na trudnocu. Savet je kontrola kod ginekologa radi utvrdjivanja uzroka neredovnih menstruacija. Prim. Dr lj.Presetnik
Lana
Novi član
Novi član

Post od Lana »

dr Presetnik napisao:Kao sto je uzrok da menstruacija kasni 15 ili 16 dana, taj isti moze da bude odgovoran i za kasnjenje od 30 i vise dana. U svakom slucaju savetujem , makar test na trudnocu. Savet je kontrola kod ginekologa radi utvrdjivanja uzroka neredovnih menstruacija. Prim. Dr lj.Presetnik
Hvala na odgovoru...evo jos jedno pitanje..da li se dogadjaju da takva stvari da jedan ciklus jednostavno bude preskocen i onda kasnije opet ide sve svojim tokom? ?
dr Presetnik
Saradnik

Post od dr Presetnik »

Dogadja se i takva situacija, narocito ako je bila u sklopu nekog psiho-fizickog napora ili kako se moderno kaze stresa. Tada se cesto ultrazvucno konstatuju funkcionalne ciste na jajniku, koje nestaju nakon mesec do dva dana. Kao sto rekoh nije na odmet posetiti ginekologa. Prim. Dr lj.Presetnik
Lana
Novi član
Novi član

Post od Lana »

dr Presetnik napisao:Dogadja se i takva situacija, narocito ako je bila u sklopu nekog psiho-fizickog napora ili kako se moderno kaze stresa. Tada se cesto ultrazvucno konstatuju funkcionalne ciste na jajniku, koje nestaju nakon mesec do dva dana. Kao sto rekoh nije na odmet posetiti ginekologa. Prim. Dr lj.Presetnik
Napravila sam test trudnoce i on mi je pokazao pozitvno :( ,ali nije mi jasno kako?Cula sam da taj test nije pouzdan i da moze pokazati pozativno ako se radi o nekoj upali ili nesto slicno...znate li vi sto o tome??A nisam imala ni osjetila nikakve simptome trudnoce..Pregled kod ginekologa imam zakazano tek 3.1.05
dr Presetnik
Saradnik

Post od dr Presetnik »

Retko kada je test lazno pozitivan i uglavnom je vezan za endokrine probleme. U svakom slucaju , kod vaseg ginekologa ce te tacno saznati starost trudnoce, jer je to bar siguran znak da ste zdravi, tj. bez problema. Prim. Dr lj.Presetnik
majaimarijana.576
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Apr 13, 2009 2:52 pm
Kontakt:

Re: Menstruacija?!

Post od majaimarijana.576 »

Kasni mi menstruacija 11 dana...pre jedno mesec dana pokusala sam da spavam sa svojim deckom,to bi nam bio prvi put i njemu i meni,nismo uspeli,u stvari vrlo malo je usao,ali tu smo stali,nismo pokusavali dalje...a onda sam osetila neku vlaznost i nesto belicasto sa spoljasnje strane vagine...ne znam dal je to moj decko svrsio..ako jeste,da li je moguce da zatrudnim i ako nismo imali polni odnos?
Maja
Dea
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
Kontakt:

Post od Dea »

ako je svrsio ima sanse
majaimarijana.576
Novi član
Novi član
Kontakt:

Ali himen nije probio,nije bilo ni krvi,cak nije ni usao unutra...ne znam sta da mislim...
Maja
majaimarijana.576
Novi član
Novi član
Kontakt:

Boli me jajnici i grudi kao kad treba da dobijem...da li je moguce da je zbog prehlade ili zato sto ja stalno razmisljam o tome,jer sam cula da je povezano sa psihom?A i prosli mesec mi je kasnila 9 dana.
Maja
Odgovori