menstruacija

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
bullet85
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Mar 14, 2011 8:58 am

menstruacija

Post od bullet85 »

Pre nedelju dana ginekoloskim pregledom brisa vaginalnog sekreta utvrdjeno je da sam 5 grupa sekreta. prepisane su mi vaginalete ORVAGIL koje moram da pijem deset dana, pa pauza i kontrola... medjutim ja sam danas dobila posle 16 dana poslednje menstruacije.. da li mi neko moze reci da li je to reakcija na vaginalete ili nesto drugo? inace nikada mi se nije desilo da dobijem tako raaaaaaaaano, imala sam redovne i malo bolne menstruacije, uvek sam dobijala na 28 dan a posle pobacaja mi se sve poremetilo i dobijam na 24, 25, 27 dan. trenutno nemam bolove, malo su me grudi bolele i tako.... molim vas da mi neko odgovori ako moze. hvala.
bullet85
Novi član
Novi član

Re: menstruacija

Post od bullet85 »

bullet85 napisao:Pre nedelju dana ginekoloskim pregledom brisa vaginalnog sekreta utvrdjeno je da sam 5 grupa sekreta. prepisane su mi vaginalete ORVAGIL koje moram da pijem deset dana, pa pauza i kontrola... medjutim ja sam danas dobila posle 16 dana poslednje menstruacije.. da li mi neko moze reci da li je to reakcija na vaginalete ili nesto drugo? inace nikada mi se nije desilo da dobijem tako raaaaaaaaano, imala sam redovne i malo bolne menstruacije, uvek sam dobijala na 28 dan a posle pobacaja mi se sve poremetilo i dobijam na 24, 25, 27 dan. trenutno nemam bolove, malo su me grudi bolele i tako.... molim vas da mi neko odgovori ako moze. hvala.

pardon, naravno da ne pijem vaginalete, izvinjavam se na lapsusu :)
molim vas ako neko moze da mi odgovori neka to ucini jer sam veoma zabrinuta :cry:
Dea
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Dea »

Vaginalete protiv te infekcije ne bi trebalo da uticu na izazivanje menstruacije (nisam lekar pa uzmi sa malom rezervom odgovor).
Pretpostavljam da je u pitanju nekakav disbalans hormona i da je menstruacija zato poranila. Najbolje bi bilo da se ipak posavetujes sa ginekologom.
bullet85
Novi član
Novi član

Post od bullet85 »

evo da samo javim... sve je u redu, doktor kaze da je to normalno.. hvala na odgovoru :wink:
pozdrav
Korisnikov avatar
dolce-vita
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Nov 06, 2008 8:32 pm

Post od dolce-vita »

Pozdrav svima,
Pozdrav svima,
Da li je neko imao problema sa kratkotrajnim menstruacijama?Tacnije, meni menstruacija traje samo jedan jedini dan, poslednja dva meseca.Niame, otkako sam se porodila a ima tome vec skoro tri god.imam problema sa znojenjem, pre menstruacije imam pojacano znojenje, i ne prijatan miris ispod pazuha, au poslednja dva meseca i kratko oskudno trajanje menstruacije.Znaci, poslednja dva meseca mi je bukvalno trajala jedan jedini dan.
Da na pomenem da nikada nisam imala bolne menstruacije, nikada kiretaze, i pobacaje.Imala sma urednu trudnocu, normalan porodjaj.
Trenutnu triudnocu iskljucujem.

Molim vas ako neko ima ovakav problem neka mi se javi, dok ne odem lekaru, svaki bi mi savet dobro dosao.

Hvala
Dajte mi dete od tri godine da od njega napravim coveka!

Slika
bullet85
Novi član
Novi član

Post od bullet85 »

dolce-vita napisao:Pozdrav svima,
Pozdrav svima,
Da li je neko imao problema sa kratkotrajnim menstruacijama?Tacnije, meni menstruacija traje samo jedan jedini dan, poslednja dva meseca.Niame, otkako sam se porodila a ima tome vec skoro tri god.imam problema sa znojenjem, pre menstruacije imam pojacano znojenje, i ne prijatan miris ispod pazuha, au poslednja dva meseca i kratko oskudno trajanje menstruacije.Znaci, poslednja dva meseca mi je bukvalno trajala jedan jedini dan.
Da na pomenem da nikada nisam imala bolne menstruacije, nikada kiretaze, i pobacaje.Imala sma urednu trudnocu, normalan porodjaj.
Trenutnu triudnocu iskljucujem.

Molim vas ako neko ima ovakav problem neka mi se javi, dok ne odem lekaru, svaki bi mi savet dobro dosao.

Hvala

Ja licno nisam imala takvih problema mada mi se posle spontanog pobacaja sve poremetilo, menstruacija mi ne dolazi na 28 dan nego na 24, 25 ili 27 dan i receno mi je da je to normalno. posavetuj se najbolje sa ginekologom, moze biti da je i hormonski poremecaj. pozdrav i javi sta ti je ginekolog rekao :wink:
Dea
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pet Dec 24, 2004 6:22 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od Dea »

Pa i ja mislim da je najbolje da pitas ginekologa, ali secam se da sam i ja imala par puta takve menstruacije (doduse pre trudnoce) i da mi je receno da se to uglavnom dogadja kada su jajnici slabi. Dal je to stvarno tako ne mogu sa sigurnoscu da tvrdim....
Korisnikov avatar
dolce-vita
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Nov 06, 2008 8:32 pm

Post od dolce-vita »

Dea, kada kazes slabi, mislis na to da su prehladjeni jajnici?Meni s edesavalo da mi traje 2 dana, pa sad jedan, ima utisak da ec skroz da mi porestane.Svakako cu ici, nego hajde reko da pitam da znam otprilike sta bi moglo biti.Mislim da je sve hormonski :roll:

Hvala vam na odgovorima devojke.
Dajte mi dete od tri godine da od njega napravim coveka!

Slika
Odgovori