menstruacija i svadba-hitno

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
iva80
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Apr 19, 2006 11:43 am

menstruacija i svadba-hitno

Post od iva80 »

postovanje,
evo ukratko mog problema: krajem avgusta se udajem, ali mi racunica govori da je vrlo verovatno da cu bas u tom periodu dobiti menstruaciju. To i ne bi bio toliki problem da mi menstruacije nisu ovoliko bolne-prva dva dana uglavnom provodim u kuci. Inace, na svim pregledima mi je sve uglavnom uredu(ponekad malo pojacan sekret, ali se brzo povuce), a doktori nemaju trajno resenje za bolnu menstruaciju (takve su od kada sam prvi put dobila, lekari kazu da pripadam grupi zena koje to sve malo vise muci). Da li postoji neka pilula kojom bih mogla da odlozim ciklus za par dana ukoliko vidim da mi dolazi bas pred svadbu? Napominjem da nikada nisam pila nikakve antibebi pilule niti hormone. Takodje, kakve su nuspojave tih tableta? Napominjem da bi smo uskoro posle svadbe zeleli i dete, da li bi mi pilule skodile? Molim vas pomozite mi, ne bih zelela da budem u situaciji da ne mogu da odem na svoju svadbu :wink:
Unapred hvala
Iva
Korisnikov avatar
jane_doe
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Nov 04, 2005 2:08 am
Kontakt:

Post od jane_doe »

Amarina napisao:Ja sam imala istu situaciju pred svadbu, trebala sam da dobijem par dana pred svadbu. Konsultovala sam se sa ginekologom posto ne koristim kontraceptivne pilule preporucila mi je da uzimam PRIMOLUT NOR, ja sam te tablete pila svega 3 dana. Ne sme da se popije vise od 10 tableta a kad prekines da ih pijes dobijes posle tri dana.
Ako pijes kontraceptivne pilule onda mozes da kad popijes celu kutiju ne prekidas ciklus nego nastavis sa drugom kutijom i kad prestanes, posle svadbe, dobices menstruaciju. Sto se tice primolut nora nisam imala nikakvih nus pojava sve je bilo kao i da nisam pila nista.
Pozdrav
http://www.doktor.rs/forum/viewtopic.php?t=5158
iva80
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Apr 19, 2006 11:43 am

Post od iva80 »

hvala ti puno
videla sam taj sajt i pre ali sam ipak htela da proverim sa ljudima koji imaju takva iskustva
da li neko moze da mi preporuci najbolji lek za odlaganje menstruacije, koji ima najmanje stetnih efekata?jos jednom napominjem da nikada nista nisam pila od kontraceptivnih pilula. da li se taj lek pije samo pred menstruaciju koja se zeli odloziti ili je potrebno piti ga nekoliko meseci unapred.
inace, imam 25godina, redovne menstruacije na 28dana (2-3 dana plus minus)
ako ovo procita neki doktor, molila bih da mi da strucno misljenje!
pozdrav svima na forumu
Iva :D
sani
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Apr 20, 2006 3:30 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

cao

Post od sani »

Najpametnije bi bilo da odes kod ginekologa na pregled. Bez bzira sto su ti menstruacije uredne, vazno je uraditi i nalaze krvne slike i hormona, da ne bi doslo do komplikacija. Inace danasnje pilule, kojih ima oko 35 vrsta su sa niskim sadrzajem hormona i pored kontracepcije pomazu u mnogim drugim okolnostima. Po meni najbolje bi bilo da pocnes da ih koristis 2 meseca pre, zbog mogucih mucnina, nervoze i osecaja gadjenja. Prva kutija se koristi prvog dana menstruacije, 21 dan, zatim 7 dana pauza. Dobre su u slucaju kao sto je tvoj, mada ne bi trebalo koristiti pilule 2 kutije za redom ili koliko je potrebno dana duze, vise od 2 puta godisnje. Porazgovaraj sa ginekologom i o tome da jedno vreme koristis pilule, posto tokom njihovog koristenja ne osecas bol, krvarenje je oskudnije i moguce da bi ti se intenzitet bola smanjio. Pozdrav
Odgovori