Dakle, molim ginekologe / endokrinologe - saradnike, a i sve one sa slicnim problemom, da daju savet / komentar na moj tekst. Meni ce to u ovom momentu puno znaciti, a nadam se i drugim konzumentkinjama ovog sajta koje su u slicnoj situaciji:
Imam 53 godine, iz Beogada, za sobom 1 porodjaj, 1 abortus. Ciklusi - uglavnom neuredni. Poslednje tri godine strahovito obilne menstruacije koje sam drzala pod kontrolom kapima za stezanje. Anemiju nisam imala samo zahvaljujuci terapiji odlicnim gvozdjem za zvakanje. Zbog zadebljalog endometrijuma, ginekolog mi je predlozio progesteronsku terapiju (tablete), ali sam dobila alergiju. Promenila sam proizvodjaca tableta - isti rezultat - osip, svrab i - prekid terapije. Pronasla sam sjajnu lekarku-homeopatu i dobila homeopatski progesteron. Debljina endometrijuma je nekako drzana pod kontrolom.
Od 01.03.08. tri meseca nisam imala menstruaciju, a onda je krenulo sve naopacke: prvo neko "mrljanje" koje je potrajalo mesec dana i tada mi je uradjena eksplorativna. Nakon toga sam imala obilno krvarenje 10 dana i nekako je zaustavljeno opet uz terapiju homeopatskim progesteronom i kapima za stezanje. Histopatoloski nalaz je OK. Papa - takodje. 10 dana je bilo sve u redu, a onda je opet krenulo "mrljanje" i sada vec 7 dana imam, valjda, menstruaciju, toliko obilnu da sad vec mislim da cu poludeti. Predlog ginekologa je: progesteronska spirala. E, to je za mene previse - nikako ne volim tu vrstu stranog tela, procitala sam komentare sa Foruma i vidim da i tu mesecima moze da potraje "mrljanje" u fazi prilagodjavanja (nemam zivaca za to), sta ako i tada dobijem alergiju, ne znam zasto mi niko nije predlozio nekakav hormonski nalaz (uz sve uvazavanje lekarskog iskustva), puno pitanja, i, sada ne znam sta da radim. Lekarka homeopata mi je rekla da ovde vise homeopatija ne moze da pomogne, i sad sam u cudu. Krvarim, ne mogu da funkcionisem normalno, krvnu sliku odrzavam, ali nervni sistem - tesko. Molim vas, svaki savet / predlog / iskustvo je dobrodoslo. Hvala svima unapred. Poz. Verka