Menopauza, dugotrajna i/ili obilna krvarenja i sta ciniti?

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
Verkacar
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Avg 03, 2008 4:18 pm

Menopauza, dugotrajna i/ili obilna krvarenja i sta ciniti?

Post od Verkacar »

Ne vidim da ima tekstova na temu problema u "zrelim" godinama ili mi nema generacije na ovom Forumu? :)
Dakle, molim ginekologe / endokrinologe - saradnike, a i sve one sa slicnim problemom, da daju savet / komentar na moj tekst. Meni ce to u ovom momentu puno znaciti, a nadam se i drugim konzumentkinjama ovog sajta koje su u slicnoj situaciji:
Imam 53 godine, iz Beogada, za sobom 1 porodjaj, 1 abortus. Ciklusi - uglavnom neuredni. Poslednje tri godine strahovito obilne menstruacije koje sam drzala pod kontrolom kapima za stezanje. Anemiju nisam imala samo zahvaljujuci terapiji odlicnim gvozdjem za zvakanje. Zbog zadebljalog endometrijuma, ginekolog mi je predlozio progesteronsku terapiju (tablete), ali sam dobila alergiju. Promenila sam proizvodjaca tableta - isti rezultat - osip, svrab i - prekid terapije. Pronasla sam sjajnu lekarku-homeopatu i dobila homeopatski progesteron. Debljina endometrijuma je nekako drzana pod kontrolom.
Od 01.03.08. tri meseca nisam imala menstruaciju, a onda je krenulo sve naopacke: prvo neko "mrljanje" koje je potrajalo mesec dana i tada mi je uradjena eksplorativna. Nakon toga sam imala obilno krvarenje 10 dana i nekako je zaustavljeno opet uz terapiju homeopatskim progesteronom i kapima za stezanje. Histopatoloski nalaz je OK. Papa - takodje. 10 dana je bilo sve u redu, a onda je opet krenulo "mrljanje" i sada vec 7 dana imam, valjda, menstruaciju, toliko obilnu da sad vec mislim da cu poludeti. Predlog ginekologa je: progesteronska spirala. E, to je za mene previse - nikako ne volim tu vrstu stranog tela, procitala sam komentare sa Foruma i vidim da i tu mesecima moze da potraje "mrljanje" u fazi prilagodjavanja (nemam zivaca za to), sta ako i tada dobijem alergiju, ne znam zasto mi niko nije predlozio nekakav hormonski nalaz (uz sve uvazavanje lekarskog iskustva), puno pitanja, i, sada ne znam sta da radim. Lekarka homeopata mi je rekla da ovde vise homeopatija ne moze da pomogne, i sad sam u cudu. Krvarim, ne mogu da funkcionisem normalno, krvnu sliku odrzavam, ali nervni sistem - tesko. Molim vas, svaki savet / predlog / iskustvo je dobrodoslo. Hvala svima unapred. Poz. Verka
nabla
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 02, 2007 3:16 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od nabla »

Draga Verka :D ,
preporucujem ozbiljnog endokrinologa za podrucje menopauze- u vrhu je 10 svetskih strucnjaka. Rec je o doc. dr Svetlani Vujovic. Radi u Klinickom centru- nacelnik je odeljenja za endokrinologiju gonada (Institut za endokrinologiju, dijabetes i bolesti metabolizma- Interna B klinika)
A privatno radi u ordinaciji Polimedic.
Ja sam isto njen pacijent i prezadovoljna sam.
Verkacar
Novi član
Novi član

Post od Verkacar »

Draga Nabla,

Hvala najlepse na savetu. Pokusacu i javljam rezultat.... :D
Pozdrav. Verka
Verkacar
Novi član
Novi član

Post od Verkacar »

Draga Nabla,

Na 988 nemaju nikakvu Polimedic kliniku. Mozes li da mi pomognes sa nekim brojem telefona, adresom...
Hvala unapred. Pozdrav. V.
nabla
Aktivan član
Aktivan član

Post od nabla »

Nalazi se u Cvijicevoj ulici br. 24, tel 2084-123 i 2084-124
Nemoj da te obeshrabri ako te budu narucili tek za dve nedelje. Ne znam da li je sad guzva, al isplati se cekati. Moja drugarica ide kod nje u neku drugu kliniku i znam da tamo obicno nema guzve. Ako ti je frka s vremenom, javi da ti pronadjem kontakt te druge klinike.
Ako si radila do sada polne hormone ponesi joj te nalaze. Takodje i ako imas uradjen UZ dojki.

Pozdrav :D
Verkacar
Novi član
Novi član

Post od Verkacar »

Draga Nabla,

Puno ti hvala. Po adresi sam sad nasla - promenili su broj telefona - sada je 3291787 i vodi se na staro ime PoliMed!
A zakazali mi za 27 aug! Ako ti nije problem, molim te mi nadji tu drugu kliniku, bas sam u frci, obzirom da su mi u Visegradskoj predlozili i da mi povade... Pa nije to zub.
A hormonske nalaze imam i UZ dojki.
Puno ti hvala za sve info.
Poz. V.
nabla
Aktivan član
Aktivan član

Post od nabla »

Ta druga klinika se zove klinika Life, tel 38-30-207 i 38-30-206
Nalazi se preko puta restorana Bevanda na Vracaru, Pozarevacka ulica

Nadm se da ces upseti da je ulovis ranije, ako to ne upali- probaj da ju uhvatis u Klinickom centru- kazi da ti je hitno
Verkacar
Novi član
Novi član

Post od Verkacar »

Hej, hvala ti, pocecu da obozavam Internet (zavrsila sam matis i radim sa racunarima i ne podnosim ih :D ) - informacije su cudo....
Javljam rezultat bilo cega.........
Poz. V.
nabla
Aktivan član
Aktivan član

Post od nabla »

:D
Nadam se da će ti naći žicu :lol:

Sretno!
Verkacar
Novi član
Novi član

Post od Verkacar »

Draga Nabla, samo da ti kazem da su mi u Life-u zakazali za 19.8. I odmah mi je bolje. :lol:
To je najblizi termin za Vujovicku uopste jer je dotle na odmoru. Sacekacu i to.
Kazu da se na nju mnogo ceka - npr u Klinickom centru zakazuju za pocetak sledece godine!?!
I jos nesto zanimljivo: u tom Life-u je neka lekarka - dermatolog i njih dve su se dogovorile da rade Anti Age program - Vujovicka kao strucnjak za zene u "zrelim" godinama, a dermatolog za sve kozne manifestacije u istim tim godinama...
Zvuci skroz ok...
Hvala za sve info. Pozdrav. V. :D
nabla
Aktivan član
Aktivan član

Post od nabla »

Hahahaha, i ja sam ti na anti-age programu, al u svojim 30-tim godinama! U sustini njen nacin rada jeste da te konzervira za sto duzi period. Zenu posmatra kao ceo organizam, a ne parcijalno kao vecina ostalih. Menopauza nije samo problem nesnosnih krvarenja, vec nedostatak hormona utice na kosti, krvne sudove, mentalno funkcionisanje bla-bla. :lol:
Javi utiske :D
Verkacar
Novi član
Novi član

Post od Verkacar »

Draga Nabla,

Samo da ti prijavim da sam dobacila do Vujovicke i to - u Pancevu!
Otkazali mi termin u klinici Life i ponudili - Pancevo. I ja - hajde - tamo.
Utisak: Sjajan strucnjak u svom poslu, ali izrazito islkljuciva i agresivna u objasnjavanju da su njene metode jedine. Ne znam da li je i prema tebi bila takva i da li te to nervira, ali meni je bilo skroz odbojno to sto je, kao uzgred, pomenula sve ostale lekare kao neznalice jer ne zele da primenjuju njenu metodu.
No to sve nema veze, kad je frka. Predlozila je da odmah krenem sa hormonalnom terapijom. Posle komsultacija na 5 strana, resila sam da uradim jos jednu eksplorativnu, da mi urade jos jedan nalaz i tek onda da vidim da li cu na hormonku ili na termalnu ablaciju (sta god to znacilo, ali
je mehanika). Svakako obe metode traze organizam cist od cista, mioma, polipa... sto samnom nije bas slucaj.
Nije lako odluciti - radikalno donosi trajni mir, ali, operacija je operacija. Hormoni su zavodljiva stvar, ali ako buknu grudi....
Ne znam "sta je lepse" pa se zato tesko dvoumim... :D
Upravo sam opet prokrvarila (skroz braon) i bacam se opet na homeopatiju, pa ako ne stane, eto mene na eksplorativnoj....pa cu onda da vidim za hormonku..
Hvala na podrsci, bas vredi ovaj Forum, tvoj savet, susret sa njom. Javljam rezultat..:))
Puno pozdrava. Verka
PS: Sta li tebi radi u tim godinama. :wink: Puno pozdrava, Verka
nabla
Aktivan član
Aktivan član

Post od nabla »

Interesantno, upravo drugarica koja mi je dala telefon za Life kliniku ima slican dozivljaj kao i ti :o
Na mene ona potpuno sedativno deluje, mozda zato sto mi daje nadu- ko ce ga znati! Nisam je dozivela kao agresivnu, ali mozda to moja ruzicasta prizma kvari sliku :D
Ja sam perimenopauzalna (hahaha). Jajnici su mi kao u zene izmedju 40 i 45 god. Tako da cu po svemu sudeci za koju godinu u menopauzu. Sad se borimo da ostanem trudna pre nego sto mi istekne rok trajanja :lol: Mene jedino nervira kod nje sto mi se cini da previse sporo idemo tim putem- nekako, suvise je oprezna. Ona ima malo siru perspektivu, valjda zeli da jajnike ocuva sto duze funkcionalnim, pa time i zdravlje, a ja bih sto pre da krenem malo agresivnije (vantelesna oplodnja) i ostanem trudna i po cenu da skroz iscedimo jajnike. Ako to ne upali, ostaje mi donacija jajne celije.

Tesko je kad naidjes na oprecne stavove lekara- ko je u pravu?
Mi, koje ne izbivamo iz raznoraznih lekarskih ordinacija, u takvim slucajevima cesto presudjujemo na osnovu instinkta!

Zelim ti da doneses pravu odluku :D
Verkacar
Novi član
Novi član

Post od Verkacar »

Draga Nabla,

Evo raporta: Nisam se javljala jer, zamalo da iskrvarim prosle nedelje. Bila u bolnici, mislila sam radice mi ponovo eksplorativnu, kad ono sesti lekar cita seste knjige i kaze da nece da mi radi jer nije normalno da se to radi jednom mesecno kad ne valjaju hormoni. U medjuvremenu, sa kojim god ginekologom da sam se konsultovala, svi su, obzirom na moje godine (!)i moje stanje (sklona cistama)protiv hormona! Sad su morali da mi daju progesteron da se ne bih "istocila", i to sam ja otkrila progesteron koji je "cist" i daje se vaginalno(te tako nisam dobila alergiju koju inace imam na progesteronske pilule-na neki njihov sastojak). Sutra cu jos da odem u udruzenje Quanttas (kvantna medicina) - da vidim sta jos oni kazu i ako tu ne bude niceg zanimljivog, kod mene se sve svelo na dve mogucnosti - termalna ablacija (to moze i da se ponovi ako treba i to mu je neko spaljivanje endometrijuma, radi se pod anestezijom) ili - vadi sve! Imam vremena da skupim sve informacije do ponedeljka kada se vraca moja dr Argirovicka sa odmora. Sve mi se cini da cu se odluciti na "vadi sve" da ne drhtim kasnije od mogucih komplikacija koju izaziva hormonalna nestabilnost u "zrelim" godinama - hehehe.
I jos nesto, svi (njih 6) su nezavisno jedan od drugog bili protiv hormona koje mi je dala Vujovicka uz sve uvazavanje njenog autoriteta. Kazu da je smetnula sa uma moje godine i stanje, te je to sve primereno tvojim godinama, a ja sam sasvim druga prica...
E tako. hvala ti puno, naucila sam jos nesto. Tebi zelim puno srece i da rodis pre "isteka", a posle se hormoni urede sami od sebe - znam po sebi, nikad nisam bila u boljem stanju nego kad sam rodila. Mozda da rodim opet :lol: ?!?
Puno te pozdravljam i, vetar u ledja.....
Cmok. Verka
nabla
Aktivan član
Aktivan član

Post od nabla »

Verka, 6 glava je pametnije od jedne, tako da nema sumnje u njihovu procenu i savet.

Drzim palceve! :D

Hvala za dobre zelje :lol:
Odgovori