Marecen i trudnoca
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
Marecen i trudnoca
Imala sam mnogo bakterija u mokraci, urolog mi je dao Marocen. Ispila sam ga juce ali mi vec 2-3. dana kasni menstr. Inace planiramo bebu, uradila sam test za trudnocu posle nedelju dana od odnosa bio je negativan, zato sam i prihvatila lek da pijem. Postoji mogucnost da sam trudna, i umesto da skacem od srece ja sam uplasena zbog ovog leka! Molim Vas za pomoc!
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Uto Okt 19, 2010 7:04 pm
Re: Marecen i trudnoca
Bez straha, u prvih mesec dana gestacije (tačnije 31 dan) svi lekovi koji potencijalno mogu da oštete plod deluju po principu sve ili ništa tj. ili plod ugine ili mu ne bude ništa. Tako da ako se ispostavi da ste ipak trudni skačite od sreće slobodno...jbioss napisao:Imala sam mnogo bakterija u mokraci, urolog mi je dao Marocen. Ispila sam ga juce ali mi vec 2-3. dana kasni menstr. Inace planiramo bebu, uradila sam test za trudnocu posle nedelju dana od odnosa bio je negativan, zato sam i prihvatila lek da pijem. Postoji mogucnost da sam trudna, i umesto da skacem od srece ja sam uplasena zbog ovog leka! Molim Vas za pomoc!

Hvala puno na ovako lepom odgovoru doktore. Sada mi je mnogo lakse. Osecam blage bolove u donjem delu stomaka. Da li je moguce da kasni menstr. zato sto sam imala upalu besike?
-
- Aktivan član
Sve je moguće... Ako vam bude kasnilo menstrualno krvarenje obavezno uradite b-HCG iz krvi koji je mnogo pouzdaniji od urinarnog testa na trudnoću...jbioss napisao:Hvala puno na ovako lepom odgovoru doktore. Sada mi je mnogo lakse. Osecam blage bolove u donjem delu stomaka. Da li je moguce da kasni menstr. zato sto sam imala upalu besike?
Pozzz
Doktore, jutros sam uradila test za trudnocu ( iz urina pomocu tracica) i pozitivan je, dve crtice
. Imam jedan problem od juce koji me muci a to je peckanje i svrab u vaginalnom delu. Ponavljam da sam imala bakterije u urinu! Sta to moze biti? Hvala Vam puno jos jednom!

-
- Aktivan član
Verovatno su u pitanju gljivice zbog upotrebe antibiotika. Bilo kako bilo, nemojte se brinuti, i da su bakterije, trenutno ne mogu da vam naškode, a ni trudnoći.jbioss napisao:Doktore, jutros sam uradila test za trudnocu ( iz urina pomocu tracica) i pozitivan je, dve crtice. Imam jedan problem od juce koji me muci a to je peckanje i svrab u vaginalnom delu. Ponavljam da sam imala bakterije u urinu! Sta to moze biti? Hvala Vam puno jos jednom!
Moja preporuka - Gynophylus vaginalete. 2 x 1, 7 dana, i možete spolja da mažete Nystatin mast dva puta dnevno u tankom sloju (ako vas baš jako pecka i svrbi).
i naravno Folna kiselina, tbl. od 400 mikrograma, jedna dnevno...

Hvala Vam doktore na ovako brzom i iscrpnom odgovoru! Hvala Bogu da jos uvek postoje ovako divni ljudi kao sto ste Vi! Sve najbolje od srca! 

Moram sada ovo napisati, mozda ce nekom znaciti. Evo posle duzeg vremena se javljam da ne brinete, mozda ce neko biti u istoj situaciji u kojoj sam ja bila. Sa mojom trudnocom je sve bilo super i imam prelepog momka koji jos koji dan puni 1. godinu.
. Znaci marocen nije imao uticaja na plod.