manjak estrogena i anksioznost,depresija i interferon
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
manjak estrogena i anksioznost,depresija i interferon
Vec dve godine se mucim sa tim, dobijem ciklus jednom u 2 meseca ili 2 puta mesecno, po savetu ginekologa sam na terapiji anti baby pilulom "Yasmin" 6 mes. svake godine. Prestala proslog meseca, sad opet kasni....cekam kako mi je on rekao da se organizam ocisti od pilule pa cemo za mesec ili dva raditi test hormona (ne znam da li se tako kaze na nasem) tj. vrednosti. U medjuvremenu se osecam uzasno, povremene depresije, nemiri, nesanice, drhtanje.....posto sam i inace anskiozna ne znam da li prvo prouzrokuje drugo ili obrnuto. U proslosti sam imala i napade panike, idem kod psihologa i hvala Bogu nisu se vise javili, ostao je samo strah od straha ali i to polako suzbijamo. Napominjem da sam se pre 4 godine uspesno izlecila od hepatitisa C, terapija je trajala godinu dana, interferon i ribavirin. Doktor opste prakse, ginekolog a i psiholog izrazavaju sumnju da se sve gore navedeno desava (znaci i hormoni i ansia,depresija) kao posledica te teske terapije. Doktor koji me je lecio od hepatitisa iskljucuje tu mogucnost. Ginekolog sumnja da je mozda i pocetak ili neki prvi znaci menopauze. Moja mama je usla u menopauzu u 55, ja imam tek 44. Pijem ansiolin redovno, kod nas sam pila demetrin, pa kasnije bensedin. Htela sam toga odavno da se resim, imala sam bas divan period u zivotu kad onda naidje hepatitis. Pa onda panika....nikako da se oslobodim tih lekova, a tako bih volela. Sta vi mislite, jel imao neko slicno iskustvo, neki savet, misljenje ??? pozdrav i hvala svima