majka negativni rh faktor dete pozitivno

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
jasenka45
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Maj 17, 2016 3:18 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 9

majka negativni rh faktor dete pozitivno

Post od jasenka45 »

Ne mogu naći slično pitanje, pa zato otvaram novu temu. Ako neko zna gde mogu naći odgovor molim da me uputi. Naime, pre 20 godina rodila sam treće dete. Posle drugog porođaja, pošto sam imala 34 godine , pitali su me da li planiram još dece, te na moj odgovor da ne planiram nisam primila rogam. Nakon nepune dve godine sam ipak zatrudnela i odlučila se na treće dete. Imala sam znači pre te trudnoće dva porođaja i dva prekida trudnoće. Sa krvnim analizama tokom trudnoće sve je bilo u redu, nije bilo ni traga antitelima. Mnogo sam se uplašila kada su mi saopštili da je dete Rh pozitivno. Rekli su mi da nemam razloga za brigu jer je sa bebom sve u redu. Mene zanima da li ikada mogu da se razviju antitela tokom njenog života i prouzrokuju neku autoimunu bolest. Napominjem da je kao mala često imala visoke temperature bez vidnog razloga.Sada naglo mršavi, inače je od rođenja buca. Ne debela, ali jaka, što bi rekli.
Hvala unapred
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Avg 05, 2013 7:03 pm
Kontakt:

Re: majka negativni rh faktor dete pozitivno

Post od aaaca »

Дакле то дете сада има 20 година?

Реакција на РХ фактор се јавља најкасније одмах после порођаја.
jasenka45
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Maj 17, 2016 3:18 pm

Re: majka negativni rh faktor dete pozitivno

Post od jasenka45 »

Da, ima 20 god. I hvala mnogo na odgovoru
Korisnikov avatar
aaaca
Stalni član
Stalni član