Dobila sam terapiju macmirorom, ali za dva/tri dana treba da dobijem. Moj ginekolog kaze da se moze koristiti za vreme menstruacije, a u apoteci na isto pitanje devojka je otvorila knjizurinu o informacijama o leku i rekla da se ne koristi. Stoga bih htela da cujem jos neko misljenje.
Inace, terapiju sam dobila zbog vaginalne infekcije (simptomi su: vise neugodnost nego svrab i peckanje, pri pregledu me je prilicno bolelo). Takodje mi je ginekolog (kod kog sam prvi put bila) rekao da imam upalu grlica materice, koju cemo leciti posle ove terapije. Htela bih da mu verujem, jer ranije dok sam se redovno pregledala i imala pojacan sekret (to je bio moj jedini problem), svaki put je odgovor bio "nije to nista", ali sad je definitivno da se ipak neka bakterija tu ucaurila. Pregled je bio prilicno detaljan (sto je jos jedan razlog za verovati mu).
E sad, mene zbunjuju dve stvari. Prva, kao sto sam navela, zasto mi je rekao da se macmiror koristi za vreme menstruacije. Druga, uzeo mi je bris za papu 28-og dana ciklusa, a znam da se on radi 11-14 dana.
Elem, zelim da nadjem nekog ginekologa kome cu moci da verujem, pa bih htela da cujem vase misljenje o navedenom.
Hvala!
Macmiror za vreme menstruacije + poverenje
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
Da ispostujem pravilo iz lepljive:
Imam 27god. Bez porodjaja, bez abortusa, bez operacija.
Dosadasnji ginekoloski pregledi:
VB - iskljucivo III grupa (uz, naravno, obrazlozenje da je to u redu).
PAPA - uvek II grupa (celije bez znakova atipije).
UZ - uvek OK (mikrociste na jajnicima).
Pre 2 god. sam uradila test na hlamidiju (negativ), mikoplazmu (negativ) i ureaplazmu (koja je bila pozitivna i uspesno izlecena nakon terapije antibioticima).
Jedine dosadasnje tegobe koje sam imala bile su pojacan sekret, ponekad bolovi u donjem stomaku (kojih vise nema), ali nisam dobijala neku posebnu terapiju (jednom kantariol vaginalete i jednom povidon jod).
Medjutim, stanje od pre 3 dana - iritacija i neugodnost, a pri pregledu bol, sto se ranije nije desavalo.
Inace, macmiror mi je dat samo na osnovu pregleda (nekom spravom poput mikroskopa
). Nalazi pape i vag. brisa bice gotovi tek za 3 nedelje.
Ksenija, hvala na odgovoru..
Sad sam prosarala forumom, i vidim da se uglavnom macmiror daje 6 dana - pauza - pa opet 6 dana. Medjutim, meni je samo receno da ih koristim i za vreme menstruacije svih 12 vaginaleta. Ali, i ovde su razliciti odgovori, neki kazu da se moze koristiti za vreme menstruacije, a neki ne. U uputstvu ovog leka nema pomena o tome. Zato vas i pitam.
Mozda ako bi neko strucan konacno razbio dilemu?
Meni je apotekarka preporucila da sacekam kraj menstr., pa da ih u kontinuitetu koristim. E sad...
Imam 27god. Bez porodjaja, bez abortusa, bez operacija.
Dosadasnji ginekoloski pregledi:
VB - iskljucivo III grupa (uz, naravno, obrazlozenje da je to u redu).
PAPA - uvek II grupa (celije bez znakova atipije).
UZ - uvek OK (mikrociste na jajnicima).
Pre 2 god. sam uradila test na hlamidiju (negativ), mikoplazmu (negativ) i ureaplazmu (koja je bila pozitivna i uspesno izlecena nakon terapije antibioticima).
Jedine dosadasnje tegobe koje sam imala bile su pojacan sekret, ponekad bolovi u donjem stomaku (kojih vise nema), ali nisam dobijala neku posebnu terapiju (jednom kantariol vaginalete i jednom povidon jod).
Medjutim, stanje od pre 3 dana - iritacija i neugodnost, a pri pregledu bol, sto se ranije nije desavalo.
Inace, macmiror mi je dat samo na osnovu pregleda (nekom spravom poput mikroskopa

Ksenija, hvala na odgovoru..
Sad sam prosarala forumom, i vidim da se uglavnom macmiror daje 6 dana - pauza - pa opet 6 dana. Medjutim, meni je samo receno da ih koristim i za vreme menstruacije svih 12 vaginaleta. Ali, i ovde su razliciti odgovori, neki kazu da se moze koristiti za vreme menstruacije, a neki ne. U uputstvu ovog leka nema pomena o tome. Zato vas i pitam.
Mozda ako bi neko strucan konacno razbio dilemu?
Meni je apotekarka preporucila da sacekam kraj menstr., pa da ih u kontinuitetu koristim. E sad...
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pon Maj 23, 2005 9:20 am
Ne spadam u ciljanu grupu od koje si želela odgovor, u grupu stručnih, ali mogu ti reći kao višegodišnji povremeni korisnik ono što su meni rekli i ginekolog i farmaceut.
Nije problem u tome što imaš menstruaciju zbog nekog lošeg ili kombinovanog uticaja, nego prosto zato što će ti "isprati" lek koji bi trebalo da stoji bar par sati.
Ja sam obično kad se tako zalomi, prepolovljavala terapiju, te drugo pola nastavljala nakon prestanka ciklusa. Nakon toga je uvek išao pregled, pa preporuka je li nova tura potrebna ili ne.
Nije problem u tome što imaš menstruaciju zbog nekog lošeg ili kombinovanog uticaja, nego prosto zato što će ti "isprati" lek koji bi trebalo da stoji bar par sati.
Ja sam obično kad se tako zalomi, prepolovljavala terapiju, te drugo pola nastavljala nakon prestanka ciklusa. Nakon toga je uvek išao pregled, pa preporuka je li nova tura potrebna ili ne.