Da li, i koliko veze moze da ima los spermogram (mali broj ukupnih, pokretnih i normalnih- samo 15% + leukociti ) sa dva spontana pobacaja.
Procitala sam sve sto ste pisali o spontanim pobacajima ali nisam uspela da nadjem nikakvu vezu izmedju gore navedenog. Pretpostavljam da veliki broj leukocita ukazuje na neku infekciju, ali ono sto mene zanima je da li spermatozoid koji vec pronadje put moze iz tog razloga da bude ,,los,, ili to nema nikakve veze kad je on vec tamo gde treba.
Ne bih vas zamarala sa licnim problemima oko mojih spontanih jer su isti kao i ostali na koje ste vec opsirno dali odgovore ali ja ludim od lekara koji samo mene teraju STO PUTA na iste, po meni vec glupe analize cervikalnih briseva, hlamidija, mikoplazma, ureoplazma...itd, negativna sam bila na sve to vec pet puta i opet ista prica. Kazu mi da cekam treci spontani pa cemo kao onda detaljnije analize...mozda su i u pravu ali.....
Ne znam dali je pitanje glupo ali svakako bih volela bih znati odgovor
Los spermogram + Opet spontani !!!!!
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
Da bi neko od doktora mogao da ti da pravilan odgovor potrebno je da napises ceo nalaz spermograma.
Takodje, poznato mi je da povecan broj leukocita ukazuju na neku od bakterija i mozda bi tvoja druga polovina trebala da uradi mikroplazmu,ureaplazu i test na hlamidiju i da se u skladu sa tim i leci. Koliko znam kada krene sa lecenjem,potrebno je jos dva puta da radi iste nalaze da bi se potvrdilo da vise nema bakterija.
Sto se tice spontanih procitala sam da od njih dolazi do jacanja materice i da je tu vazno biti uporan.
Dakle,ako ti ostajes trudna,ali ne uspevas da izneses trudnocu i izgubis plod,potrebno je da lekari ispituju tebe,da insistiras da ti doktori ispitaju plod i plodovu vodu i da vide koji je uzrok,takodje da obratis paznjuu da li na nogama imas izrazene vene u obliku mrezica da uradis trombofiliju i sl.
Kada ostanes trudna potrebno je da pojacas ishranu pracenu vitaminima,da pijes folnu kiselinu i vitamin C, da izbegavas stres, da odmaras i radis stvari koje te opustaju, i naravno da razmisljas da ce sve biti u redu,kosto ce i biti, srecno
Takodje, poznato mi je da povecan broj leukocita ukazuju na neku od bakterija i mozda bi tvoja druga polovina trebala da uradi mikroplazmu,ureaplazu i test na hlamidiju i da se u skladu sa tim i leci. Koliko znam kada krene sa lecenjem,potrebno je jos dva puta da radi iste nalaze da bi se potvrdilo da vise nema bakterija.
Sto se tice spontanih procitala sam da od njih dolazi do jacanja materice i da je tu vazno biti uporan.
Dakle,ako ti ostajes trudna,ali ne uspevas da izneses trudnocu i izgubis plod,potrebno je da lekari ispituju tebe,da insistiras da ti doktori ispitaju plod i plodovu vodu i da vide koji je uzrok,takodje da obratis paznjuu da li na nogama imas izrazene vene u obliku mrezica da uradis trombofiliju i sl.
Kada ostanes trudna potrebno je da pojacas ishranu pracenu vitaminima,da pijes folnu kiselinu i vitamin C, da izbegavas stres, da odmaras i radis stvari koje te opustaju, i naravno da razmisljas da ce sve biti u redu,kosto ce i biti, srecno