Nikad do sad nisam pila pilule za kontracepciju, doktorica mi je preporucila LOGEST jer imam malu cistu. Ona mi je rekla da od provog dana ciklusa uzimam po 1 dnevno, 21dan...Ali...danas mi je apotekarka tvrdila da treba da pocnem da uzimam od prvog dana nakon zavrsetka cikusa...
Da li neko koristi LOGEST i kako se stvarno koristi???
Hvala unapred!
LOGEST
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
Ja sam pila Logest. Petog dana ciklusa pocnem, pijem 21 dan (toliko ih ima), i treci dan po prestanku stize vestica. Kazu da je to jedan od najslabijih kontraceptiva, al' sam ga ja bas tesko podnosila. Nisam mogla da spavam nocima...mesecima i svaki dan sam morala da nosim dnevni ulozak zbog nekog (izvinjavam se sto ovako objasnjavam) braon 'iscetka' tokom svih dana 'konzumiranja' Logesta.
Zena_Zmaj napisao:Ja sam pila Logest. Petog dana ciklusa pocnem, pijem 21 dan (toliko ih ima), i treci dan po prestanku stize vestica. Kazu da je to jedan od najslabijih kontraceptiva, al' sam ga ja bas tesko podnosila. Nisam mogla da spavam nocima...mesecima i svaki dan sam morala da nosim dnevni ulozak zbog nekog (izvinjavam se sto ovako objasnjavam) braon 'iscetka' tokom svih dana 'konzumiranja' Logesta.
Ok...Jel to onda treba da znaci da treba dr.da poslusam i krenem od danas da pije, jer mi je danas prvi dan?

Zaboravih da te pitam...Zena_Zmaj napisao:Ja sam pila Logest. Petog dana ciklusa pocnem, pijem 21 dan (toliko ih ima), i treci dan po prestanku stize vestica. Kazu da je to jedan od najslabijih kontraceptiva, al' sam ga ja bas tesko podnosila. Nisam mogla da spavam nocima...mesecima i svaki dan sam morala da nosim dnevni ulozak zbog nekog (izvinjavam se sto ovako objasnjavam) braon 'iscetka' tokom svih dana 'konzumiranja' Logesta.

Ne znam, to ti moras da odlucis. Ja sam ti napisala kakva su moja iskustva i kakve instrukcije sam ja dobila.
Nikakve druge simptome, samo nesanicu...koja opet povlaci sa sobom i nervozu. Desavalo se da u nedelji dana sastavim samo 5-6 sati sna. Kako sam prestala da ih koristim, sve se vratilo na staro. Sad spavam k'o mecka.
Nikakve druge simptome, samo nesanicu...koja opet povlaci sa sobom i nervozu. Desavalo se da u nedelji dana sastavim samo 5-6 sati sna. Kako sam prestala da ih koristim, sve se vratilo na staro. Sad spavam k'o mecka.

Zena_Zmaj napisao:Ne znam, to ti moras da odlucis. Ja sam ti napisala kakva su moja iskustva i kakve instrukcije sam ja dobila.

Pijem Logest vec 8 godina i sve sto mogu reci je : Hvala onome ko ih je izmislio! Do tada sam dobijala na 3 nedelje i krace, normalna menstruacija je trajala 7-8 dana i jednom ili dva puta godisnje sam bukvalno padala u nesvest od bolova. Ledja i zadnjica su mi nekoliko godina bili pod aknama koje nisu prolazile, mogu to nazvati i cirevima. Koriscenjem pilule dobijam na 4 nedelje, menstruacija traje 5-6 dana, nema bolova, a koza je vec nakon 6 meseci bila glatka...Obavezno uradi analizu krvi ( ne valja povisen holesterol, jetra mora da bude zdrava i sl). Prvu kutiju pocni 1. dana ciklusa (dan kada dobijes), pijes tablu , 7 dana pauza i onda ponovo...Ja nisam imala propratnih pojava u smislu gojaznosti, malja, zadrzavanja tecnosti, cak ni krvarenja izmedju menstruacija u pocetku...
Generalno, preporucujem ih...
Generalno, preporucujem ih...
-
- Novi član
- Pridružio se: Sre Apr 18, 2012 7:14 pm
Re: LOGEST
Imam malu nedoumicu. Pijem LOGEST. Zakasnila sam sa pilulom uzela sam je
sa velikim zakasnjenjem i sledecu u uobicajeno vreme. U upustvu pise da
treba da nastavim da pijem sledecih sedam dana, ako nemam dovoljno
pilula da nastavim sa sledecom kutijom i samim tim pauziram
menstruaciju.
�Ostalo mi je jos 4 tablete , a tamo pise da treba da pijem narednih 7
dana, a ukoliko sam pri kraju kutije (kao ja optalo mi 4 tablete)� odmah
nastavljam sa sledecom kutijom bez prekida onih 7 dana menstruacije. Nz
sta da radim sada da li da prestanem kad popijem ostatak tableta pa
pauza ili nastavim sledecu kutiju.. Nz sta mi je ciniti..
Pomozite!
sa velikim zakasnjenjem i sledecu u uobicajeno vreme. U upustvu pise da
treba da nastavim da pijem sledecih sedam dana, ako nemam dovoljno
pilula da nastavim sa sledecom kutijom i samim tim pauziram
menstruaciju.
�Ostalo mi je jos 4 tablete , a tamo pise da treba da pijem narednih 7
dana, a ukoliko sam pri kraju kutije (kao ja optalo mi 4 tablete)� odmah
nastavljam sa sledecom kutijom bez prekida onih 7 dana menstruacije. Nz
sta da radim sada da li da prestanem kad popijem ostatak tableta pa
pauza ili nastavim sledecu kutiju.. Nz sta mi je ciniti..
Pomozite!