Pre mesec i po dana pitala sam vas za savet kako moja sestra da odlozi mesecno krvarenje zbog odlaska na letovanje. Posavetovali ste me da su kontraceptivne tablete za to najbolje, mada moze da se koristi i Primolut ili Olgametril.
Sestra je kupila Logest tablete. Posle prve kutije odmah je nastavila sa drugom i nije imala krvarenje na odmoru.
S obzirom da ja krecem kasnije na letovanje, resila sam takodje da uzmem iste pilule (Logest). Pila sam ih od 1. jula zakljucno sa 21. julom, a zatim sam prestala nadajuci se da cu posle 3, 4 dana dobiti i da ce mi tako krvarenje proci do 31. kad krecemo na dug put autobusom.
Danas je vec 24., a ja nisam dobila, niti mi organizam salje one uobicajene nagovestaje da cu uskoro dobiti (obicno par dana pre toga imam povremene bolove, proliv...).
Sta sad da radim? Ako ne dobijem za par dana, dobicu dan pred put ili na dan puta. To ce biti strasno. 25 sati u autobusu sa tim. Plus cu jos imati na letovanju prvih 6 dana od 10. Grozno.
Sta mi savetujete?
Ako nakon pauze od 7 dana pocnem sa drugom kutijom pilula, da li ce to spreciti da dobijem? Ili mozda da sad uzmem neki drugi lek koji bi odlozio menstruaciju?
Nikad nisam uzimala kontraceptivne tablete, niti pomerala ciklus zbog letovanja, i sad kad sam resila da iskoristim pogodnosti savremenog doba, sve mi se iskomplikovalo. Pomagajte.
Hvala unapred!!!