"Logest" pilule - pitanje za Obgyn, HITNO!

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
Korisnikov avatar
zabrinuta75
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Okt 07, 2005 1:18 am

"Logest" pilule - pitanje za Obgyn, HITNO!

Post od zabrinuta75 »

Draga Obgyn,

Pre mesec i po dana pitala sam vas za savet kako moja sestra da odlozi mesecno krvarenje zbog odlaska na letovanje. Posavetovali ste me da su kontraceptivne tablete za to najbolje, mada moze da se koristi i Primolut ili Olgametril.

Sestra je kupila Logest tablete. Posle prve kutije odmah je nastavila sa drugom i nije imala krvarenje na odmoru.

S obzirom da ja krecem kasnije na letovanje, resila sam takodje da uzmem iste pilule (Logest). Pila sam ih od 1. jula zakljucno sa 21. julom, a zatim sam prestala nadajuci se da cu posle 3, 4 dana dobiti i da ce mi tako krvarenje proci do 31. kad krecemo na dug put autobusom.

Danas je vec 24., a ja nisam dobila, niti mi organizam salje one uobicajene nagovestaje da cu uskoro dobiti (obicno par dana pre toga imam povremene bolove, proliv...).

Sta sad da radim? Ako ne dobijem za par dana, dobicu dan pred put ili na dan puta. To ce biti strasno. 25 sati u autobusu sa tim. Plus cu jos imati na letovanju prvih 6 dana od 10. Grozno.

Sta mi savetujete?

Ako nakon pauze od 7 dana pocnem sa drugom kutijom pilula, da li ce to spreciti da dobijem? Ili mozda da sad uzmem neki drugi lek koji bi odlozio menstruaciju?

Nikad nisam uzimala kontraceptivne tablete, niti pomerala ciklus zbog letovanja, i sad kad sam resila da iskoristim pogodnosti savremenog doba, sve mi se iskomplikovalo. Pomagajte.

Hvala unapred!!! :D
*Aleksandra*
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Nov 18, 2005 1:40 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Kontakt:

Post od *Aleksandra* »

Mislim da nemas razloga da brines, trebalo bi da dobijes za dan-dva. Pocinjanje nove kutije (na vreme) nece spreciti pojavu menstrualnog krvarenja. To sto nemas simptome je normalno i jeste pogodnost pilula.
Nemas razloga da panicis, sigurna sam da ce sve biti u redu.

Pozdrav
obgyn
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Feb 28, 2005 1:56 pm

Post od obgyn »

Za Zabrinutu,
Nastavite da pijete drugu kutiju sedam dana poslije prestanka prve bez obzira na menstruaciju ( oskudnost, tackasto krvarenje ili izostanak ).
Jedini oprez koji savjetujem u ovom slucaju jeste ako ste bili seksualno aktivni i zaboravili neku od pilula, da uradite test na trudnocu prije nego nastavite slijedecu kutiju.

Zelim Vam lijep provod na moru...ali gdje to putujete 25 sati autobusom ?!
Pozdrav,
ObGyn
Korisnikov avatar
zabrinuta75
Aktivan član
Aktivan član

Hvala!!!

Post od zabrinuta75 »

Draga Obgyn,

Divni ste, uvek nadjete vremena da odgovorite svakoj od nas.

Nisam propustila nijednu pilulu. Pila sam ih svako vece, tacno u 22h.

Nisam trudna, definitivno. Prvo zbog toga sto nisam propustila da popijem niti jednu tabletu, a drugo jer mi se suprug leci od oligoastenozospermije, tako da su sanse za trudnocu jako male (planiramo vantelesnu u decembru).

Od 20 - 25 sati (sve zavisi kolike su guzve na granici) se vozimo od Beograda do juga ostrva Tasos u Grckoj.

Hvala na savetima!!!

Veliki pozdrav!!!
obgyn
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Feb 28, 2005 1:56 pm

Post od obgyn »

Tasos !!! ej gdje ce Vam biti kraj...mada je ta voznja malo preduga za mene...ostarilo se...ja samo prihvatam let...iako mi je jednom neka prorocica rekla da mi prijete zivotne opasnosti od letenja i odrona kamenja, ja se pomolim Bogu i zazmirim...kad slijecem i kad uzlijecem...mada je Grcka primamljiva, ali nema GO ovog ljeta.

Savjet...neka suprug uradi kariotip prije IVF....pozeljno je.
Srecno.
Pozdrav,
ObGyn
*Aleksandra*
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Nov 18, 2005 1:40 am
Kontakt:

Re: Hvala!!!

Post od *Aleksandra* »

zabrinuta75 napisao: Od 20 - 25 sati (sve zavisi kolike su guzve na granici) se vozimo od Beograda do juga ostrva Tasos u Grckoj.
Joj, nemoj da me plasis, meni su rekli da se putuje manje!!! :(
Korisnikov avatar
zabrinuta75
Aktivan član
Aktivan član

Sta je kariotip?

Post od zabrinuta75 »

Obgyn,

Sta je to kariotip? Gde to da uradi?

Usput, da ne brinete, dobila sam jutros, tacno 4,5 dana od poslednje tablete. Taman ce mi proci do puta ili biti na izmaku.

Hvala na savetima!!!
Silvie
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Dec 05, 2006 12:53 pm

Post od Silvie »

Smem li da pitam jesi li isla kod lekara ili si sama sebi prepisala Logest jer ih je sestra uzimala?
Odgovori