ZA DR.LJUBICU PRESETNIK

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
Katica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Nov 04, 2004 10:44 pm

ZA DR.LJUBICU PRESETNIK

Post od Katica »

Postovana doktorko, molila bih Vas da mi date Vase misljenje o sledecoj situaciji. U braku sam i vec vise od godinu dana pokusavamo da dodjemo do zeljene trudnoce. S' obzirom da se nista konkretno nije desavalo, krneuli smo sa pregledima. Neplodnost nije dolazila u obzir posto sam pre 2-3 godine imala abortus. Nalazi su rekli da je sa suprugom sve u redu, meni su hormoni u redu kao i svi ostali pregledi, jedini problem koji nam zadaje muke su moji jajovodi. Moram napomenuti da sam u poslednjih 2-3 godine imala cesce ciste na jajnicima kao i upale jajnika, ali je uglavnom sve lako prolazilo. Problem je sto su te ucestale upale, izgleda, ostavile trag na mojim jajovodima. Uradjen je HSG letos, a nalaz je sledeci:levi jajovod kraci i propusta kontrast, a desni jajovod se projektuje celom duzinom, brojanicasto izmenjen i ne propusta konrast u karlicnu supljinu. Posle ove dijagnoze, interesuje me, da li biste se i Vi odlucili za isto sto sam i ja!? Ja sam se odlucila za laparoskopiju. Planiram da bude izvedena u decembru i polako me hvata strah. Da li je rano za to, da li jos da sacekamo ili da predjemo na radikalnije resenje problema poput laparoskopije? Koliko je ta operacija opasna? Sta posle operacije; da li je potrebna neka stimulacija da bi se do trudnoce doslo ili ne? Koliko su vece sanse da do trudnoce dodje nakon laparoskopske operacije? Unapred zahvalna Katica kojoj Vase misljenje puno znaci.
dr Presetnik
Saradnik
Pridružio se: Pet Jun 18, 2004 2:00 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od dr Presetnik »

Laparoskopija je pravo resenje, u vasem slucaju, bilo da se postavi samo dijagnoza, bilo da se i nesto operativno, naravno laparoskopskim putem, "odradi" . Nadam se da ce te to odraditi na " pravom" mestu, jer nije svejedno gde se to radi.Radi vase informacije, u privatnim bolnicama takve operacije su reda velicine , u dinarskoj protiv vrednosti, od 1500 E do 1800 E. Prim. Dr Lj.Presetnik
Katica
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Nov 04, 2004 10:44 pm

Post od Katica »

Postovana doktorko, zaahvaljujem Vam se na odgovoru i utrosenom vremenu. Katica
Odgovori