lekovi protiv glavobolje u trudnoci???

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
Duskica
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Čet Nov 16, 2006 3:00 pm

lekovi protiv glavobolje u trudnoci???

Post od Duskica »

Nisam trudnica,ali me interesuje koji lekovi protiv glavobolje nece skoditi bebi u toku trudnoce?Imam ceste glavobolje,pa me strah da dok ja ne shvatim da sam trudna ,ne bude kasno ,i da ne popijem neki analgetik koji nesmem.
Majmunche
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Mar 14, 2007 7:46 pm

Post od Majmunche »

Na uputstvu za upotrebu svakog leka pise da li je stetan u trudnoci. Isto tako pitaj ginekologa. I pij sto vise vode da suzbijes glavobolje prirodno...
Duskica
Stalni član
Stalni  član

Post od Duskica »

Ma svaki put sam toliko smusena kod ginekologa,da ne stignem ni da pitam aktuelnije stvari,a kamoli za lekove.Pojacacu malo vodu,istina je da je slabo uzimam.Tebi hvala u svakom slucaju!
suncica01
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 30, 2006 9:53 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od suncica01 »

paracetamol
Korisnikov avatar
Anjina Mama
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Dec 18, 2007 9:59 pm

Post od Anjina Mama »

Duskice, brufen i eferalgan (paracetamol) mogu slobodno da se konzumiraju i u toku cele trudnoce i u toku perioda dojenja. Na gomili lekova pise da su stetni, mada mogu da se koriste u trudnoci i u toku dojenja kada su bas neophodni.
Takodje moze da se koristi diklofen kod raznih ukocenja ili isialgija (moj slucaj, imala sam isijatikus u sedmom mesecu, dobila injekciju diklofena i nastavila sa tabletama nedelju dana).
Bitan je i doktor, ima ih koji i razno raznih razloga ne mogu ili ne zele da se pozabave tobom (ili nemaju vremena), pa uvek dobijes odgovor da je sve stetno i da nista ne smes da popijes i da ides kuci da odmoris??!!
Mada glavobolje poticu malo i od ovog ludog vremena!
Uzivaj u trudnoci!
Pozdrav!
Korisnikov avatar
Anjina Mama
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Dec 18, 2007 9:59 pm

Post od Anjina Mama »

Upssss, nisi trudnica.... :lol:
Izvini..... :wink:
Pozdrav.
Duskica
Stalni član
Stalni  član

Post od Duskica »

Nista se ne izvinjavaj,ti to meni slutis :D .Hvala svima na odgovorima!
Kathy
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Avg 28, 2007 1:00 pm

ne mora da znaci!!!!

Post od Kathy »

Ja od detinjstva imam strasne migrene, ali one u trudnoci nestaju. Kad sam na pocetku trudnoce pitala doktorku sta da radim u slucaju nesnosne glavobolje, upozorila me je na mogucnost da one nestanu, ali da ako se jave mogu da uzimam samo paracetamol. Za sest meseci, tri puta me je lakse zabolela glava, tako da ne brines unapred. Drugo stanje je - drugo stanje.
Korisnikov avatar
Bomini
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Dec 11, 2007 7:41 pm

Post od Bomini »

Ja sam definitivno protiv bilo kakvih lekova, posebno prva 3 meseca. A mislim da ih neću uzimati ni kasnije.
Pre par dana me je tako bolela glava (ceo dan) da sam mislila pućiće od bolava. Masaže, krompir kao oblaga i tuš masaža mi je pomogla.

Moj savet je bolje istrpi....pa proćiće, ne može večno da boli.
suncica01
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Avg 30, 2006 9:53 am

Post od suncica01 »

mojoj kumi je jedan jako poznat ginekolog za visokorizicne trudnoce rekao da je bolje da popije paracetamol ako je boli glava nego da trpi bolove.
Majmunche
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Mar 14, 2007 7:46 pm

Post od Majmunche »

Fizicki odgovor na bol u telu je hormon stresa, takodje suzbijanje nekih redovnih radnji kao npr. varenje, itd. Prema tome ima logike da je bolje ne trpeti bol u trudnoci, ako moze da se olaksa na bezbedan nacin.
Korisnikov avatar
Bomini
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Dec 11, 2007 7:41 pm

Post od Bomini »

Ja sam juče po savetu dr popila analgin, jer me je glavobolja mučila 2 dana. Malo prestalo pa počelo da boli ponovo. Protivnik sam lekova u trudnoći ali mi je dr rekao da slobodno smem analgin.
Fimka
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Avg 17, 2007 10:02 am

Post od Fimka »

ne sme da se pije brufen u trudnoci!!! odakle vam takva ideja!!?
Jedin i iskljucivo sto smes je paracetamol- ili febricet, isto je samo se drugacije zove.. nikakve andole, aspirine, kafetine, i brufene...

Ja inace patim od glavobolja, pogotovo ovih dana kada je ruzno vreme, ali kao trudnici sve je oprosteno da se legne i zmuri, i odmara...

a ti ako planiras trudnocu, nemoj da se bojis,.. ja ti stvarno kazem, da je paracetamol jedini dozvoljen u trudnoci.... nisam ga do sada pila, li mi je tako dr naglasila i PODVUKLA
Odgovori