Lekove u ranoj trudnoci

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
Belinda
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Jul 23, 2007 3:53 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Lekove u ranoj trudnoci

Post od Belinda »

cao svima

Nadam se da mi neko moze pomoci!!!

Moja drugarica je ocajna, danas je saznala za trudnocu koju bih ona zelela da izvede do kraja.
Problem je taj sto je pila razne lekove neznajuci za svoje "drugo" stanje

Zadnju menstruaciju je imala 10 juna. 1 jula je otisla na moru i tokom 10 dana je pila ENDOMETRIN kako bi odlozila menstruaciju(neznajuci da je vec tada bila trudna oko 7 dana)
Da stvari budu jos gore kada se vratila s mora otisla je kod ginekologa da se zali na ucestali svrab. Taj isti joj je prepisao terapiju ORVAGIL 1x2 tokom 8 dana uz vaginoleta MACMIROR.

Uzela je celu terapiju ali posto jos nije bila dobila menstruaciju nakon prestanka uzimanja ENDOMETRINA 10 jula i ucestale mucnine uradela je test koji je pozitivan a jutros nam je ginekolog na UZ potvrdio njenu trudnocu i videlo se da ima srcane reakcije na plodu.
Dao je savet da abortira zbog mogucih ostecenja na ploda.

Zacece se desilo izmedju 21 i 26 juna.

Ocajna je... zelela bi roditi bebu samo ukoliko zna da uzimanje tih lekova nisu stetni za njenu bebu sada i ubuduce.
Doktor joj je dao nekih 2 nedelje da se odluci a ona je u panici.

Procitale smo o posledicama "sve ili nista" za embrion ali neznamo mozemo li se osloniti na to?? i za listu lekova koji su sigurno stetni na http://www.yumama.com/trudnoca/problemi ... u_trudnoci

Unapred sam vam zahvalna na bilo kakve informacije i preporuke u moje i u njeno ime.

Belinda
Odgovori