Lekarsko uverenje
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
Lekarsko uverenje
Da li je tacno ili neko mozda cuo da prilikom zaposljavanja (potrebno vam je lekarsko uverenje da ste zdravi), a da bi ste dobili to uverenje treba da odete na pregled kod ginekologa ( da slucajno niste bolesni ili trudni, a da ne znate) i taj pregled samo kosta 5.000 din.(a i treba kroz nekoliko ordinacija raznih specijalista da prodjete i svaki taj pregled se placa).A ako vam ginekolog ustanovi i najmanju infekciju ili ranicu nece vam potpisati da ste sposobni za rad i tako vam propadne konkurs ili sansa za bolji posao.To sam cula od drugarice koja je tako izvisila za posao,a falio joj samo jedan potpis lekara.Ako neko zna nesto vise na tu temu ili neka svoja iskustva neka pise!
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Ned Nov 21, 2004 1:56 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Koliko je meni poznato to UOPSTE NIJE TACNO! Pre 4 god. kad sam se zaposlila trebalo je naravno lekarsko uverenje, ali ne od bilo kog specijaliste. Odes na medicinu rada ili sportsku medicinu (u zavisnosti od toga gde u tvom gradu izdaju takvu vrstu potvrde), pitaju te da li vidis i cujes dobro, da li bolujes od nekih bolesti i to je to. Slicno kao pregled za vozacki ispit. Vise je stvar formalnosti, da se vidi da nemas nekih velikih i vidiljivih nedostataka koji bi te sprecavali da obavljas posao za koji konkurises.
Sto se tice ginekologa, cak i u Zakonu o radu je izricito navedeno da poslodavac NE MOZE da uslovi zasnivanje radnog odnosa testom na trudnocu!
Stvarno ne znam za koji je posao ta tvoja drugarica konkurisala, ali za sada stvari stoje ovako...
Sto se tice ginekologa, cak i u Zakonu o radu je izricito navedeno da poslodavac NE MOZE da uslovi zasnivanje radnog odnosa testom na trudnocu!
Stvarno ne znam za koji je posao ta tvoja drugarica konkurisala, ali za sada stvari stoje ovako...
moja dva sunasca - LENA 15.08.2006. u 15:10 i VASILIJE 10.04.2008. u 02:15
Hvala Trudnjaca!
Ne znam zbog cega su moju drugaricu slali na toliko pregleda.Konkurisala je za posao,za nastavnika u skoli, a kao drugu opciju imala je dobru ponudu da radi kao menadzer u jednoj firmi.Kod nas se to radi u Medicini rada.Znam da kad je prvi put dosla na salter rekli su joj da uplati 16.000 din. na njihov ziro racun.Kada je uplatila na salteru je dobila veliki obrazac koji popunjavaju lekari-specijalisti i rekli su joj u koje sve sobe-ordinacije treba da ide.I zbog jednog tog potpisa od ginekologa, koji joj je ustanovio da mozda ima kondiloma(on za sada samo sumnja, a sve analize treba tek da uradi), nije joj potpisao da je sposobna za rad.Naravno novac nisu vratili.Devojka je u depresiji.A kao sto si rekla za * removed * dozvolu sam isla samo kod oftamologa(da li dobro vidim),kod psihologa na informativni razgovor, i kod lekara opste prakse.Sad me je malo i poplasila jer i ja treba da konkurisem za posao i ko zna sta ce tek meni "naci". Kad danas covek pogleda svako nosi neki virus u sebi, a da ne zna.Ili se organizam sam izbori sa njim ili ne.Pozdrav!
Hvala trudnjaca!
Ne znam zbog cega su moju drugaricu slali na toliko pregleda.Konkurisala je za posao,za nastavnika u skoli, a kao drugu opciju imala je dobru ponudu da radi kao menadzer u jednoj firmi.Kod nas se to radi u Medicini rada.Znam da kad je prvi put dosla na salter rekli su joj da uplati 16.000 din. na njihov ziro racun.Kada je uplatila na salteru je dobila veliki obrazac koji popunjavaju lekari-specijalisti i rekli su joj u koje sve sobe-ordinacije treba da ide.I zbog jednog tog potpisa od ginekologa, koji joj je ustanovio da mozda ima kondiloma(on za sada samo sumnja, a sve analize treba tek da uradi), nije joj potpisao da je sposobna za rad.Naravno novac nisu vratili.Devojka je u depresiji.A kao sto si rekla za * removed * dozvolu sam isla samo kod oftamologa(da li dobro vidim),kod psihologa na informativni razgovor, i kod lekara opste prakse.Sad me je malo i poplasila jer i ja treba da konkurisem za posao i ko zna sta ce tek meni "naci". Kad danas covek pogleda svako nosi neki virus u sebi, a da ne zna.Ili se organizam sam izbori sa njim ili ne.Pozdrav!
Jednom godišnje se u mojoj firmi ide na lekarski pregled i to otprilike izgleda ovako:
-prvo urade analizu krvi i urina
-EKG
-oftalmološki pregled
-spirometrija
-RTG pluća
-provere sluh
-neuropsihijatrijska analiza
-ginekološki pregled(plaća se oko 400 dinara)-nekada se radi i papa test i kolposkopija ali za prvi pregled tj. pregled prilikom zapošljavanja samo je potreban nalaz običnog ginekološkog pregleda
-i naravno nalaz lekara opšte ptakse
Lekarski pregled uvek plaća poslodavac ili zavod za zapošljavanje i važi godinu dana
-prvo urade analizu krvi i urina
-EKG
-oftalmološki pregled
-spirometrija
-RTG pluća
-provere sluh
-neuropsihijatrijska analiza
-ginekološki pregled(plaća se oko 400 dinara)-nekada se radi i papa test i kolposkopija ali za prvi pregled tj. pregled prilikom zapošljavanja samo je potreban nalaz običnog ginekološkog pregleda
-i naravno nalaz lekara opšte ptakse
Lekarski pregled uvek plaća poslodavac ili zavod za zapošljavanje i važi godinu dana
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pon Maj 23, 2005 9:20 am
Re: Hvala trudnjaca!
I po stoti put moj inat - u svakoj zdravstvenoj ustanovi postoji telefon advokata pacijentovih prava. Neka ga nazove i objasni ovo, jer još nisam čula da neko ko (možda) ima kondilome nije radno sposoban.alice75 napisao:...I zbog jednog tog potpisa od ginekologa, koji joj je ustanovio da mozda ima kondiloma(on za sada samo sumnja, a sve analize treba tek da uradi), nije joj potpisao da je sposobna za rad.
Da se zapitamo da li je taj možda navikao da primi nešto pride?
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Sep 08, 2006 11:44 pm
I meni su pre 6 godina rekli da ne mogu da radim jer imam 49 kg a visoka sam 160 cm i potpuno sam radno sposobna...Cak sta vise aktivno i profesionalno se bavim sportom...Bilo je konkurisanje za medicinsku sestru...Nazvala sam druga koji je pravnik,i koji je "umro od smeha",nazvao ih i sutra-dan sam bila primljena uz izvinjenje i kasnije ptkrivanje da je na moje mesto trebala da upadne neka sa vezom...
Sta sve nece izmisliti,tz tz tz tz
Sta sve nece izmisliti,tz tz tz tz

-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Sep 08, 2006 11:44 pm