laz ili istina......?

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

fibula
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Mar 14, 2009 6:38 pm

laz ili istina......?

Post od fibula »

imala sam probleme i moja najbolja drugarica nije bila tu za mene... posle par dana mi se javila i kada sam je napala sto nije bila tu, ona mi je odgovorila da joj se ceo svet srusio i da je trudna vec 3 nedelje..
resila je da ne zadrzi dete. rekla mi je da je bila u studentskoj poliklinici kod ginekologa i da joj je ona dala 3 pilule koje je popila taj dan (to je bilo u ponedeljak). nije mi rekla ime tablete. rekla je samo da je posle izlazila sluz i to je to... i da joj je doktorka rekla da dodje za 7 dana i da ce opet uraditi neki test. ona je kod kuce uradila test na trudnocu u sredu (posle 2 dana) i on je bio negativan.
danas, posle 6 dana je dobila menstruaciju.

molim vas, recite mi da li je ovo moguce.........
ipak je prijateljstvo u pitanju............
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od tamaraft »

A zashto ne bi bilo moguce?
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
fibula
Novi član
Novi član

Post od fibula »

malo sam citala po forumima...
spominju se tablete koje se uzmu 2, pa zajedno sa vaginaletama (takodje 2) ... i to je moguce dobiti samo u visegradskoj. posledica toga je obimno krvarenje koje traje par dana pa sve do mesec dana.

nisam sigurna, volela bih da je njena prica istinita, ali... njeno ponasanje posle toga me zacudilo, nije bila ni potresena, ni pod stresom...
Marijaft
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Dec 21, 2007 11:09 pm

Post od Marijaft »

Pa zasto bi bila pod stresom kad nije zelela trudnocu?!
fibula
Novi član
Novi član

Post od fibula »

zanima me da li je to moguce ili ne?

ona je osoba koja se potrese i za mnogo manje stvari, a kamoli ne za ovako nesto..
Bee2
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Mar 27, 2008 9:57 am

Post od Bee2 »

Marijaft napisao:Pa zasto bi bila pod stresom kad nije zelela trudnocu?!
Pa Fibula ima pravo sto se pita. Odlicno je pitanje postavila. Bez obzira da li je zelela ili nije, ipak se radi o ubistvu i svako normalan bi bio potresen.

Koja majka moze da se ne potrese kad je njeno dete u pitanu? Zato se Fibula SA PRAVOM ZAPITALA sta je sa savescu drage joj prijateljice.

E pa savest ne pita kad ce da udari. Cekaj Fibula, ima vremena.
Ali zato ces ti biti tu, u njenoj blizini kao prijateljica i podsetices je kad je i gde je pogresila i utesices je kad se pokaje.
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član

Post od tamaraft »

Sto bi se kajala? Ako je reshila tako to je njen i samo NJEN izbor! To ne treba da se tiche ni vas ni nas, ni njenih rpiajtelja, dechka, porodice...

Bee imate temu gde ljude obrazujete/savetujete/trujete vashim mishljenjima, nemojte i ovde pochinjati inache cemo brisati postove...
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Korisnikov avatar
drbgd
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sub Dec 01, 2007 11:38 am

Post od drbgd »

Bee2 je metastazirao i na ovaj podforum! :-?

dakle, fibula je koliko ja shvatam pitala da li postoji nacin da se prekine trudnoca pilulom, u 3. nedelji da bi proverila da li je drugarica lagala, ili se izvukla da joj ne pomogne kada joj je bila potrebna.
odgovor je da je moguce, preparat se u zargonu zove "pilule za jutro posle" - i predstavlja hormonski "udar" kojim dolazi do prekida trudnoce
bankabre
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Okt 23, 2008 1:43 pm

Post od bankabre »

to je za jutro posle,a ne za 3 nedelje posle :o
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član

Post od tamaraft »

lepo reche kolega drbgd : preparat se u zargonu zove "pilule za jutro posle" - i predstavlja hormonski "udar" kojim dolazi do prekida trudnoce
dannina
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Maj 22, 2007 11:16 pm

Post od dannina »

Postoji i to je hormonski vid prekida trudnoce, umesto onog standardnog mehanickog. Samo mala ispravka, nije to isto sto i"pilula za jutro posle", te pilule se uzimaju u prva 72 sata, a ove druge rade po principu hormonalnih promena i isto se daju do desete nedelje, jer je incidenca komplikacija zbog abortusa na ovakav nacin i te kako smanjena. Mislim da to samo lekar moze da da, ne moze da se kupi samostalno, kao"pilula za jutro posle"...
Bee2
Aktivan član
Aktivan član

Post od Bee2 »

tamaraft napisao:Sto bi se kajala? Ako je reshila tako to je njen i samo NJEN izbor! To ne treba da se tiche ni vas ni nas, ni njenih priajtelja, dechka, porodice...

Bee imate temu gde ljude obrazujete/savetujete/trujete vashim mishljenjima, nemojte i ovde pochinjati inache cemo brisati postove...
Znaci ako covek nesto resi, to znaci da ne moze da se pokaje?
Ako tako mislite, onda se ponasate kao da nemate zivotno iskustvo.
Koliko ste samo doneli odluka pa se posle pokajali.
Sasvim je MOGUCE da covek donese odluku zbog koje ce se posle kajati.
A prijatelji, drustvo, porodica, poznanici... mogu i treba da se brinu jedni za druge. Ne mozete dugo ziveti tako hladni i okorelog srca, da vas se nista i niko ne tice. Sto to savetujete Fibuli? Vidite da je ona jedna brizna prijateljica.

A sto se tice mog ucesca na forumu. Molim vas najlepse da ne pretite brisanjem postova ili nekim drugim represivnim metodama. Ionako se vec dovoljno kompromitujete zakljucavanjima tema na kojima i ja ucestvujem. Pa sta ce citaoci misliti o vama?

Ko ste zapravo vi? Imate li vi uopste neko pravo da ovako pretite i branite ljudima ucesce u diskusijama?
Ja imam pravo da ucestvujem u kojoj god temi pozelim. Jel to jasno?

A ovo etiketiranje da ja nekoga "trujem" svojim misljenjem, nema potrebe da komentarisem. To ce svaki posteni citalac umeti da vrednuje kakav ste vi sagovornik. Otkud vam samo smelosti da osobu koju ne poznajete vredjate javno preko foruma? Posto poricete savest drugima, verovatno je i vi gusite u sebi.
Bee2
Aktivan član
Aktivan član

Post od Bee2 »

drbgd napisao:Bee2 je metastazirao i na ovaj podforum! :-?

dakle, fibula je koliko ja shvatam pitala da li postoji nacin da se prekine trudnoca pilulom, u 3. nedelji da bi proverila da li je drugarica lagala, ili se izvukla da joj ne pomogne kada joj je bila potrebna.
odgovor je da je moguce, preparat se u zargonu zove "pilule za jutro posle" - i predstavlja hormonski "udar" kojim dolazi do prekida trudnoce
Ovo vase cinicno i moram reci zlocudno ponasanje najbolje govori ko je zapravo ovde metastazirao. Otkud ta zloba i cinizam? Moram vas upozoriti najdobronamernije, da to citaoci znaju da vrednuju i kada bi znali vas identitet, sigurno bi dobro razmislili da li da se lece kod vas ili negde drugde. Lekar ne sme biti tako zlonameran. Reci nepoznatoj osobi da je metastazirala, pa makar i u sali, je neukusno i zlobno, a to onda neminovno utice i na vasu strucnost i savesnost u obavljanju posla kojim se bavite.

A igrati se hormonskim udarima, moze samo da se zavrsi nekim udarom u glavu. Pre ili kasnije. Koliko samo zena zavrsi sa rakom grlica materice upravo zbog takvih "igrarija".
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član

Post od tamaraft »

metastazirao hahahahaahha tek sam sad prochitala :)
fibula
Novi član
Novi član

Post od fibula »

molim vas..................
otisli ste sa teme :(

nemojte pricati da li je ona trebala da se potrese ili ne, a narocito nemojte ovo koristiti za iznosenje misljenja o clanovima foruma. molim vas

cenila bih kad bi mi neko rekao da li je moguce prekinuti trudnocu posle 3 nedelje pomocu 3 PILULE koje doktor da u STUDENTSKOJ POLIKLINICI a da posle toga nema krvarenja, vec samo sluz?
to je pitanje, hvala unapred
Zaključana tema