Laparoskolpija + injekicja za prekid menstruacije

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
mozda
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Okt 05, 2007 4:32 pm

Laparoskolpija + injekicja za prekid menstruacije

Post od mozda »

Postovani,
molim Vas sa misljenje.

Dijagnostikovana mi je endometrioza i zbog uzasnih bolova koje imam tokom mensturacije (svaki drugi mesec zavrsim u hitnoj pomoci) i bezuspesnih pokusaja da ostanem trudna u proteklih nekoliko meseci (iako su svi moguci rezultati u redu). Lekar mi je predlozio uklanjanje endometrioza laparoskopskom operacijom.
Ali..... uz to je naveo da bi mi posle operacije ukljucio injekicje koje bi zaustavile menstruaciju na 3 meseca i uvele me u menopauzu kako bi mi na taj nacin potpuno izlecio endometrioze. Po njegovom misljenju posle ovog perioda se vrlo brzo sve vraca u normalu i mnogo lakse dolazi do zaceca. Malo me hvata panika od ovih injekcija i zanima me Vase misljenje i opravdanost istih.
Imam 32 godine i do sada nikad nisam ostajala u drugom stanju (nisam ni pokusavala) i nisam imala nikakvih drugih zdravstvenih problema.

Srdacan pozdrav i hvala.
neverending
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Maj 23, 2005 9:20 am

Post od neverending »

Hajde, dok ti se ne javi neko od lekara bar malo da te umirim. U maju sam na odeljenju ležala sa devojkom kojoj je odrađivan identičan postupak. Zapravo kod nje se radilo o laparoskopiji 6 meseci nakon prve. Imala je jednu operaciju, tzv. uvođenje u menopauzu, pomenutu kontrolnu laparaskopiju na kojoj je očišćeno sve preostalo i preporuku lekara da se u narednih 6 meseci baci na posao proširivanja porodice :)
Ne videh je skoro, pa ne znam da li ga je poslušala, no on je samouvereno rekao da je očekuje trudnu kad meni bude termin (sredina decembra) :lol:
jelence
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Okt 24, 2006 7:41 pm

Post od jelence »

Draga mozda,
iz licnog iskustva savetujem da ne oklevas i slobodno odes na operaciju i primis date injekcije,jer sam upravo ja imala isti problem samo bez bolnih menstroacija,i 7 godina se borila sa sterilitetom,i posle operacije i 5 primljenih zoladexa,sam odradila VTO i evo me u 15-oj nedelji trudnoce hvala Bogu.
Moj savet ne gubi vreme i srecno.
P.S.ja imam 33 godine
dannina
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Maj 22, 2007 11:16 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od dannina »

Sto se tice operacije i injekcija prosla sam kroz to i nije mnogo prijatno tih nekoliko meseci,ali to je deo lecenja,a ima covek cemu da se raduje,posle toga(buducoj bebei),pa to brzo prodje i zaboravi se...
mozda
Novi član
Novi član

Post od mozda »

Hvala svima na odgovorima. Ja sam vec skoro odlepila. Zivim u inostranstvu i nemam ama bas nikod da pitam za misljenje. Prvi put cujem za te injekcije tako da sam vec pocela da paranoisem. OK, znaci to je ipak uobicajeni postupak. Sad mogu lepo da se spremim na seckanje pa kad to prodje da se bacim u akciju. Posto mi je ginekolog takodje rekao da posle operacije i cele ove procedure sa injekcijama do trudnoce dolazi mnogo, mnogo lakse.

Pozdrav svima i hvala jos jednom :D
Branka Nedimovic
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Okt 10, 2007 7:29 pm

pomoc

Post od Branka Nedimovic »

:( Molim vas da mi neko objasni kako se radi laporoskopija i da li postoji neka privatna klinika u Beogradu koja radi to?
Unapred vam se zahvaljujem
jelr
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Apr 04, 2006 8:57 pm

Post od jelr »

Mozes pronaci na interntu, ima dosta o tome pa cak i slike.
Ja sam radila privatno u ns pa ako te zanimaju detalji o klinici mozemo se cuti mailom
PedjaDj
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jan 11, 2005 11:01 pm

LAPARASKOPIJA

Post od PedjaDj »

Drage dame
Ne znam gde to u inostranstvu tvrde da mogu ukloniti endometriozu i trajno izlečiti ovo oboljenje?
Pa pored sve navedene terapije priroda bolesti je takva da se zna vratiti kroz par godina! Mi samo postižemo tzv. remisiju kada je zaista povećana fertilnost pacijentkinje, čak i kod IVF-a povećava uspeh pogotovu kod uznapredovalih stadijuma bolesti.
Zid ciste jajnika treba ukloniti u potpunosti, tj. odljuštiti ga, a eventualna rasuta ognjišta po mogućstvu "spaliti" elektrokauterom ili još bolje laserom.
Znam da u Beogradu pored mene (radim privatno u dve poliklinike-bolnice) rade još u Endotopu, Jovanovoj i Genesis.
O svemu ovome je već pisano na sajtu pa potražite!

Pozdrav i srećno DrPeđaDj
mozda
Novi član
Novi član

Post od mozda »

Postovani Pedja,

hvala na odgovoru.
Citala sam da se ednometrioze vracaju posle operacije na vise sajtova, ali me je doktor ubedjivao u suprotono. Zivim u Brazilu (SP) i tu cu i obaviti operaciju. Sledece nedelje idem da je zakazem i da doktoru postavim jos masu pitanja o ovome, jer mi neke njegove informacije deluju totalno drugacije u poredjenju sa ostatokom sveta.
Kako on kaze to je potpuno jednostavna procedura, secne me ujutru i vec po podne izlazim kuci. Inace, rec je o jednoj od najboljih klinika u zemlji, a proverila sam i rezime o doktoru , odlican je. (Ovde je obavezno da svaki doktor bude registoravan u lakarskoj asocijaciji gde se upisuju komentari pacijenata, informacije o izvedenim operacijama, zalbe i sl i dostupno je svima na uvid).
Odgovori