Lako smanjena kolicina plodove vode (oticanje?)

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
majamark
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Dec 09, 2007 3:22 pm

Lako smanjena kolicina plodove vode (oticanje?)

Post od majamark »

Na poslednjem ultrazvucnom pregledu vidjena je lako redukovana kolicina plodove vode i beba je izgledala malo "stisnjeno" (20.nedelja trudnoce).Dr me je pitao da li mi je oticala voda,a ja sam ostala zbunjena. Sada se po savetu nalivam vodom,ali sam u strahu da mi stvarno otice,a da ja to ne znam,ne primecujem.Na vlazan ulozak ne mogu da se uzdam posto koristim utrogestan vaginalete,pa vas molim da mi kazete kako mogu da odagnam sumnje.
Ocekujem Vas odgovor.
KK
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jan 10, 2006 4:31 pm

Post od KK »

Utrogestan u 20-oj nedelji trudnoce?

http://www.doktor.rs/forum/viewtopic ... 56&start=0
lubilia
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Nov 09, 2007 1:19 am

Post od lubilia »

Postoje ulosci koji detektuju ph, mozes to da probas.
http://www.takeandtakecare.com/al.htm

Ako ne nadjes uloske, mozda negde nadjes lakmus papir.
PedjaDj
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jan 11, 2005 11:01 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od PedjaDj »

Draga majo
izraz "malo smanjena količina plodove voda" ništa ne znači, da li je izmeren i koliki je tzv. AFI (amnionskog fluida indeks)?
Ako nije neka izmere!

Oticanje plodove vode se detektuje Nitroznim testom ili lakmus papirom bez problema.

Pozdrav DrPeđaDj
majamark
Novi član
Novi član

Post od majamark »

KK,pijem i partusisten.Sve je to od lekara do lekara.Ja sam krvarila obilno u 12. nedelji pa sam i pila i primala progesteron.Ako mi to nije odrzalo trudnocu,ne znam sta jeste,ali postujem svacije misljenje.

Dr Pedja,nazalost,nije mi izmeren AFI.Predpostavljam.Posto ga nema na izvestaju...Pise samo "Plodova voda:lako redukovana".
Nista,cekacu 28.decembar da se opet malo mesam lekaru u posao...I mislim da cu poludeti na kraju svega.[/img]
majamark
Novi član
Novi član

Post od majamark »

KK,pijem i partusisten.Sve je to od lekara do lekara.Ja sam krvarila obilno u 12. nedelji pa sam i pila i primala progesteron.Ako mi to nije odrzalo trudnocu,ne znam sta jeste,ali postujem svacije misljenje.

Dr Pedja,nazalost,nije mi izmeren AFI.Predpostavljam.Posto ga nema na izvestaju...Pise samo "Plodova voda:lako redukovana".
Nista,cekacu 28.decembar da se opet malo mesam lekaru u posao...I mislim da cu poludeti na kraju svega.
majamark
Novi član
Novi član

Post od majamark »

jos jedno pitanje,izvinjavam se.Sta su subhorionska "jezerca"?Kod mene su mestimicno uocljiva.
majamark
Novi član
Novi član

Post od majamark »

stigli smo do 40.nedelje,termin je 7.maj.Opet imam problem sa smanjenom kolicinom plodove vode.Najdublji dzep je 39,ne znam cega.Da li je za brigu,da se javljam na kliniku ili da cekam?Posteljica je "jedva 2.stepen",bebina tezina 3kg,vidjeni bubrezi i besika.
dr Pedja ili bilo ko da je upucen,hvala.
Odgovori