Lactogyn-doziranje

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Nacika
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sre Jul 23, 2008 2:54 pm

Lactogyn-doziranje

Post od Nacika »

Kada je bolje uzeti kapsule,pre jela ili to nije vazno;ako se uzimaju 2x1 uzeti obe ujutru ili ujutru i uvece i da li se mogu koristiti istovremeno sa primenom macmiror vaginaleta ili je bolje poceti posle terapije vaginaletama?
donka
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Feb 09, 2007 6:10 pm

Post od donka »

Evo ja bas trenutno koristim antibiotike, pa uzimam Lactogyn ujutro i uvece, par sati posle svake tablete antibiotika (Macmiror je takodje antibiotik, tako da mislim da treba da uzimas dve dnevno i za vreme i posle terapije).

Nigde nisam cula da ima veze da li se uzima sa hranom, ne pise ni na uputstvu...

Posto vaginalete koristis jednom dnevno, verovatno mozes da uzmes dve odjednom, ja sam podelila na ujutro i uvece jer dvaput uzimam lek.
twia
Novi član
Novi član
Pridružio se: Sub Avg 09, 2008 5:33 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od twia »

a kakvo je dejstvo Lactogyn tableta?
:)
donka
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Feb 09, 2007 6:10 pm

Post od donka »

Lactogyn sadrzi korisne bakterije koje prirodno naseljavaju vaginu, ali kada se njihov broj smanji (recimo zbog upotrebe antibiotika, ili jednostavno sklonosti infekcijama) lose bakterije i gljivice se prenamnoze i uzrokuju bakterijsku vaginozu ili gljivicnu infekciju. Tako da uzimanjem Lactogyna povecavas broj tih korisnih bakterija i sprecavas infekciju. Na uputstvu pise da treba da se uzima par meseci da bi se uspostavila ta ravnoteza.

Evo ja sam prestala sa uzimanjem antibiotika pre 7 dana, da kucnem u drvo sekret mi se cini normalan... ranije bih uvek dobila neku infekciju pa bih morala da koristim nove antibiotike da to srede :x
Korisnikov avatar
Bisenija
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Sre Jan 28, 2009 7:32 pm

Post od Bisenija »

Citajuci u ovom leku nisam uspela da ukapiram sledece:
ove kapsule kada se nadju u crevima regulisu crevnu floru - to mi je jasno,
ali na koji nacin regulisu vaginalnu floru, tj. na koji nacin tamo dospevaju?
nestrpljiva76
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Feb 02, 2009 6:33 pm

Post od nestrpljiva76 »

da li neko uopste ima pozitivna iskustva sa lactogyn tabletama?!
Korisnikov avatar
dr bokica
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jul 08, 2008 6:19 pm

Post od dr bokica »

U uputstvu pise da Lactogyn iz creva dospeva u vaginalno podrucjo gde se laktobacili umnozavaju i na prirodan nacin regulisu pH vrednost tog podrucja.
Sto je vise laktobacila vaginalna sredina je bolje zasticena.
Ako ne koristite antibiotike dovoljna je jedna kapsula dnevno, cetri nedelje, dakle dve kutije.
U protivnom po dve kapsule dnevno 4-6 nedelja.
Korisnikov avatar
Kupachica
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Feb 16, 2008 6:29 pm

Post od Kupachica »

Ma da, a cena je prava sitnica. Ja mislim da bi za svaki slucaj trebalo piti 3x2 dnevno, pa tako tri meseca za redom da bi imalo nekog efekta! >:-(

Zene, ja trenutno pijem Lactogyn i iskreno verujem da sam bacila pare! Kad zavrsim sa kutijom ne pada mi na pamet vise ikada da gutam te gluposti, nego cu se "baciti" na jogurte sa probiotskim kulturama. Em prirodnije, em hranljivije, em ukusnije, em jeftinije, em.....
Korisnikov avatar
Kupachica
Aktivan član
Aktivan član

Post od Kupachica »

Pogresan smajli: :evil:
nestrpljiva76
Novi član
Novi član

Post od nestrpljiva76 »

100 ljudi 100 cudi... elem,ne deluje isti lek na sve jer smo razliciti... Kupachice, nadam se da ce ti ipak bar malo pomoci jer kao sto malopre napisah kod nekoga nesto deluje odmah kod nekoga treba malo vise vremena.... ne razmisljaj previse o tome, lepo je vreme, ako ne radis kao i ja smisli nesto zanimljivo da uradis posle podne kada ti muz dodje sa posla :wink:
Korisnikov avatar
dr bokica
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jul 08, 2008 6:19 pm

Post od dr bokica »

ja sam pitala za doziranje u apoteci kao i za duzinu lecenja
ako imas vec neku infekciju nije dovoljan Lactogyn, ja konkretno imam neke crevne bakterije u brisevima, ali nemam nikave tegobe
kad popijem ponovicu briseve pa cu videti ima li rezultata
nestrpljiva76
Novi član
Novi član

Post od nestrpljiva76 »

hvala bokice... javi dal' si se resila "napasti".
Korisnikov avatar
Kupachica
Aktivan član
Aktivan član

Post od Kupachica »

Ma moj "grrrrr" komentar odnosio se na cenu doticnog proizvoda i predlozeno doziranje i trajanje terapije. Mislim da su preterali sa cenom, a da postoji 9kao sto rekoh) i drugi nacin. Ja inace ne lecim bakterije nego se "zalecujem" posle lecenja bakterije :)
nestrpljiva76
Novi član
Novi član

Post od nestrpljiva76 »

ok, shvatila sam za :evil: naravno da je preskupo kao i vecina stvari al' ako pomaze ... tako sam i ja ove longacef inekcije platila skoro 6 hilj. :( jer ih nemaju po domovima zdravlja i u bolnici.
Korisnikov avatar
Kupachica
Aktivan član
Aktivan član

Post od Kupachica »

6000?!?! kako ljudi zaradjuju na tudjoj muci, sramota!
Odgovori