kvržice na ulazu u vaginu
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
kvržice na ulazu u vaginu
mrzim sebe što otvaram novu temu, čini mi se da je nepraktično, ali ne znam gde bih smestila svoje pitanje..
naime, pre nekoliko dana pojavile su mi se "kvržice" na ulazu u vaginu (samo na ulazu), ne bole, ne svrbe, samo je "neprijatno pod prstima" ne znam kako drugačije da opišem.
gledala sam sam slike kondiloma/herpesa, ne liči ni na jedno ni na drugo.
ako neko ima ideju šta bi moglo da bude, bila bih i više nego zahvalna kada bi to podelio sa mnom, jer imam zakazan termin kod ginekologa (tek) u četvrtak.
hvala mnogo
naime, pre nekoliko dana pojavile su mi se "kvržice" na ulazu u vaginu (samo na ulazu), ne bole, ne svrbe, samo je "neprijatno pod prstima" ne znam kako drugačije da opišem.
gledala sam sam slike kondiloma/herpesa, ne liči ni na jedno ni na drugo.
ako neko ima ideju šta bi moglo da bude, bila bih i više nego zahvalna kada bi to podelio sa mnom, jer imam zakazan termin kod ginekologa (tek) u četvrtak.
hvala mnogo
-
- Novi član
- Pridružio se: Ned Jan 26, 2014 10:59 pm
Re: kvržice na ulazu u vaginu
Zdravo! Ja trenutno imam slican problem. Ako su boje koze i izgledaju kao male bubuljice (ili malo vece) moguce je da su papilomi. I ja sam se prvo uplasila da su kondilomi, ali nakon pregleda doktorka mi je rekla da su papilomi. Ima po nesto o njima i na forumu, ali mnogo manje od kondiloma. Meni je doktorka preporucila da ih skinem radio talasima, jer mi izazivaju ogroman bol pri odnosu, mada kako ona kaze, nisu opasni, ne prenose se... Uostalom pitaj svakako na pregledu 

suncokretu, hvala ti
)
da, boje kože su, ne bole uopšte, ali me jeste bolelo tokom odnosa, zato sam se uplašila
ali kada guglam, nailazim samo na kondilome i to je ono što me plaši.
je l' si ih skidala ti, koja je cena i je l' boli?

da, boje kože su, ne bole uopšte, ali me jeste bolelo tokom odnosa, zato sam se uplašila

ali kada guglam, nailazim samo na kondilome i to je ono što me plaši.
je l' si ih skidala ti, koja je cena i je l' boli?
-
- Novi član
Nema na cemu!
drago mi je da uprkos minimalnom znanju i iskustvu, ipak mogu nekako da pomognem. Znam kako je meni bilo na pocetku ove agonije... Mucim se sa ovim vec 10 meseci i sve to zbog neprofesionalnih lekara (promenila sam ih 4 za ovo vreme)! Tek kad sam otisla kod privatnika, dobila sam neko objasnjenje. Sto se skidanja tice, nikako da skupim hrabrosti, vise bih volela da prethodno cujem necije iskustvo i savet nekog od ginekologa sa foruma. Mlada sam, prvi put imam ovakav problem i ne znam nista o tom spaljivanju radio talasima, bojim se nekih nezeljenih posledica i komplikacija. Ono sto mi je doktorka rekla jeste da papilomi nastaju usled pojacanaog sekreta (virusa i bakterija koje on nosi) koji se dugo ne leci. Koristila sam Neo Penotran vaginalete, jer zaista imam uzasno jak sekret. Trenutno koristim prirodni lek-kantarionovo ulje i cekam da vidim da li ce se ista promeniti za 7 dana. Mnogo razmisljam i dvoumim se sta da radim. Posto svakako kolposkopijom i drugim pregledima ne moze se sa 100% sigurnoscu reci da li su papilomi ili kondilomi, razmisljam da uradim hpv test (koji kosta 7000), cisto da budem mirna i sigurna. Citala sam puno o Papiloma kremi, pre bih probala tako nesto, nego spaljivanje (koje naravno ostaje kao poslednje resenje). Inace ja sam bila u Dr Risticu, tamo ti skidanje kosta 5500. Toliko od mene za sad!
Pisi kad saznas i ti nesto novo, molim te! I kako je bilo na pregledu, sta ti je doktor rekao?

ja sam danas otišla na pregled da bi mi rekao "dođi sutra, tada ću da ti uradim i kolposkopiju i papa test", lečim se na studentskoj poliklinici, a svaki lekar jednom nedeljno radi kolposkopiju, bar mi se fino poklopilo.
m.. a zar nije samo tipizacija hpv virusa 7000? (kada se na papa testu ustanovi da ga imaš, pa da se vidi koj?) sad ja ne znam, baš lupam, ali da ne daješ novac ukoliko ne moraš. i da li državno zdravstveno osiguranje to pokriva?
videću šta će sutra da mi kaže, ali šta god da je gledaću da se čim pre rešim toga (bolelo ili ne :/) ne boli me, sem za vreme odnosa, i izgleda mnooogo ružno >.<
p.s. i meni je pojačan sekret već neko vreme, te mi se sad sve više čini da su papilomi u pitanju..
m.. a zar nije samo tipizacija hpv virusa 7000? (kada se na papa testu ustanovi da ga imaš, pa da se vidi koj?) sad ja ne znam, baš lupam, ali da ne daješ novac ukoliko ne moraš. i da li državno zdravstveno osiguranje to pokriva?
videću šta će sutra da mi kaže, ali šta god da je gledaću da se čim pre rešim toga (bolelo ili ne :/) ne boli me, sem za vreme odnosa, i izgleda mnooogo ružno >.<
p.s. i meni je pojačan sekret već neko vreme, te mi se sad sve više čini da su papilomi u pitanju..
-
- Novi član
Vazi... Ne znam da li pokriva, ali moja sadasnja doktorka u studentskoj je katastrofa od coveka i lekara, a umorna sam vise da ih menjam, tako da sam odustala od drzavnih. Vrv cu ici na skidanje, ali se mnooogo bojim! Bas me zanima sta ce tebi reci, s obzirom na iste simptome. Bila bih ti jako zahvalna da mi napises... Pozzz 

meni je lekar danas rekao da su kondilomi u pitanju, sad ja kakva sam prestravila sam se.
ali mi je uradio i papa test, te u ponedeljak čekam rezultate da vidim da li je zaista prisutan hpv.
najčudnije mi je jer, bar meni, ovo uopšte ne liči na kondilome, ali, valjda on zna bolje o.o
pričala sam sa drugaricom, ona je kondilome skidala laserom, boli kao đavo.. potom sam guglala o radio talasima i piše da je bezbolnija metoda, da ne ostaju ožiljci i tako to..
te šta god da je pitaću ga koja je metoda efikasnija i bezbolnija, te šta god da je ukloniću čim pre :/
ali mi je uradio i papa test, te u ponedeljak čekam rezultate da vidim da li je zaista prisutan hpv.
najčudnije mi je jer, bar meni, ovo uopšte ne liči na kondilome, ali, valjda on zna bolje o.o
pričala sam sa drugaricom, ona je kondilome skidala laserom, boli kao đavo.. potom sam guglala o radio talasima i piše da je bezbolnija metoda, da ne ostaju ožiljci i tako to..
te šta god da je pitaću ga koja je metoda efikasnija i bezbolnija, te šta god da je ukloniću čim pre :/
-
- Novi član
Hvala na informaciji!
Jos me zanima kako se to iz Papa testa vid da li imas virus ili ne? Da li ti je objasnio nesto? Ja sam radila Papa test- 2. grupa, ali mi doktorka nista nije spomenula, vec je rekla da je to ok... Citala sam dosta po forumu da neki doktori ne razlikuju papilome i kondilome, pa ako si sumljicava, probaj da proveris i kod nekog drugog. Kod Ristica je sad akcija, svakog petka popust je na ginekologiji (mozes videti na njihovom sajtu), meni su tamo rekli da nisu kondilomi... U svakom slucaju,srecno! 

koliko ja znam (ali ovo uzimaj sa rezervom, jer sam samo studentkinja levog fakulteta, ne lekar, a svi znamo koliko se u školi uči o ljudskom telu, toliko malo da me je sramota) papa test uspešno pokazuje da li je došlo do patoloških promena, te se tu lako može videti da li je hpv virus prisutan u telu ili ne.
hvala što si mi rekla da je kod dr ristića akcija, jer ako mi je papa test II grupa, svakako idem da pitam za drugo mišljenje.
hvala što si mi rekla da je kod dr ristića akcija, jer ako mi je papa test II grupa, svakako idem da pitam za drugo mišljenje.
poslala sam ti pvt, ali sumnjam da ćeš videti, te da prekopiram i ovde (a moda i kasnije nekom znači)
naime, danas sam dobila rezultate papa testa, koji je uredan II grupa, ne pokazuje na nikakve patološke promene (dakle, po nekoj logici ne ukazuje na hpv) a lekar je bio u fazonu "mm.. nemaš onkogene promene, to je dobro". i čim mi je pomenuo cenu skidanja kondiloma i preporučio da idem kod njega privatno nije mi bilo dobro.
te sam danas odmah zakazala pregled i kod dr ristića, čisto da čujem i drugo mišljenje..
ali, šta god da je videću da odmah to uklonim.
tebi kako je, kod koliko si lekara bila i ko ti je rekao da su papilomi u pitanju?
izvini što te smaram..
i da rekao mi je da je laser manje agresivna metoda i da mi je preporučuje, a da su radio talasi zastareli, a ja na nekoliko mesta videla da piše obrnuto o.0
te me zanima, ako neko zna, šta je bolje i efikasnije (i manje bolno)?
naime, danas sam dobila rezultate papa testa, koji je uredan II grupa, ne pokazuje na nikakve patološke promene (dakle, po nekoj logici ne ukazuje na hpv) a lekar je bio u fazonu "mm.. nemaš onkogene promene, to je dobro". i čim mi je pomenuo cenu skidanja kondiloma i preporučio da idem kod njega privatno nije mi bilo dobro.
te sam danas odmah zakazala pregled i kod dr ristića, čisto da čujem i drugo mišljenje..
ali, šta god da je videću da odmah to uklonim.
tebi kako je, kod koliko si lekara bila i ko ti je rekao da su papilomi u pitanju?
izvini što te smaram..
i da rekao mi je da je laser manje agresivna metoda i da mi je preporučuje, a da su radio talasi zastareli, a ja na nekoliko mesta videla da piše obrnuto o.0
te me zanima, ako neko zna, šta je bolje i efikasnije (i manje bolno)?
Laser jeste odličan izbor ako ga radi iskusan doktor, i za promene na grliću je laser odličan, nema ožiljavanja koje bi pravilo problem
-
- Novi član
Meni je doktorka rekla da je laser veoma agresivan i da ostecuje okolno zdravo tkivo, da su radio talasi najbolji i da se jedino oni mogu raditi u trudnocu, bas zato sto ne ostecuju
Da li to kazes iz iskustva Dejanbg? Ako jesi, zamolila bih te da nam kazes kod koga si radio/la i kakva su tvoja iskustva? Kako izgleda cela procedura? I kako izgleda oporavak posle?
Hvala unapred!

Da li to kazes iz iskustva Dejanbg? Ako jesi, zamolila bih te da nam kazes kod koga si radio/la i kakva su tvoja iskustva? Kako izgleda cela procedura? I kako izgleda oporavak posle?
Hvala unapred!

Pa sad baš za oštećenje okolnog tkiva ne bih rekao... Laser u suštini spaljuje, nema tu neke filozofije, samo što on to radi precizno usmereno.
Za princip radio talasa nisam siguran ali mislim da se s njim ne može ići u dubinu već on samo "brije", al za to nisam siguran.
Drugarica je morala da reši promene na grliću, i nakon više konsultacija izbor je bio laser jer tek treba da rađa i posle lasera se sve najbolje oporavi bez ožiljaka koji bi pravili problem. Ako se dobro uradi laserom sve zaraste kao da nije ni rađeno nikada.
Zbog njenog iskustva bih rekao da je laser dobar izbor.
U svakom slučaju konsultujte više doktora, pogotovo ako se razmišljate da radite privatno, kad već plaćate dobro izaberite gde ćete da radite.
Za princip radio talasa nisam siguran ali mislim da se s njim ne može ići u dubinu već on samo "brije", al za to nisam siguran.
Drugarica je morala da reši promene na grliću, i nakon više konsultacija izbor je bio laser jer tek treba da rađa i posle lasera se sve najbolje oporavi bez ožiljaka koji bi pravili problem. Ako se dobro uradi laserom sve zaraste kao da nije ni rađeno nikada.
Zbog njenog iskustva bih rekao da je laser dobar izbor.
U svakom slučaju konsultujte više doktora, pogotovo ako se razmišljate da radite privatno, kad već plaćate dobro izaberite gde ćete da radite.
-
- Novi član
Hvala ti puno na informaciji!
nisam imala prilike da cujem puno o iskustvima drugih i svaka informacija je dobrodosla! Bas ta rec "spaljivanje" me mnogo plasi i koliko god dugo da imam ove papilome ne zelim da zurim i da mi uradi to neko lose, pogotovu sto se radi o najosetljivijem delu tela. Ako znas neke proverene lekare i privatne klinike, javi. Hvala jos jednom! 

dejane, hvala mnogo 
ali meni se čini da ću se zbog cene odlučiti za radiotalase (znam, ne treba štedeti kada je zdravlje u pitanju.. ali.. :/)
i da li znaš samo, da li se radiotalasima mogu ukloniti ranice na grliću?

ali meni se čini da ću se zbog cene odlučiti za radiotalase (znam, ne treba štedeti kada je zdravlje u pitanju.. ali.. :/)
i da li znaš samo, da li se radiotalasima mogu ukloniti ranice na grliću?