Kucni test trudnoce - pitanje za strucnjake

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
Yah
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Maj 31, 2009 7:11 pm

Kucni test trudnoce - pitanje za strucnjake

Post od Yah »

Pozdrav svim ucesnicima foruma.
Molila bih da mi odgovori neko od strucnjaka, mada su svacije iskustvo i misljenje dobrodosli.
Naime, par meseci radim na trudnoci i najzad je test pozitivan. Ponovila sam nekoliko puta i BabyRapid i ClearBlue i svaki put je jasno izrazena linija testa. Ono sto me interesuje, dok ne odem kod lekara u narednih nekoliko dana su situacije u kojima test pokazuje lazno pozitivan rezultat posto sam procitala da se i to desava. Tj. ako zena nije trudna a test pozitivan onda je situacija prilicno nepovoljna. Tacnije, zanima me koliko neko treba da se oseca lose da bi test bio lazno pozitivan. I da li u slucaju laznog rezultata test pokazuje bledu crticu ili jasnu kao u mom slucaju? Imam 30 godina, cikluse na 25-30 dana, prvi put sad izostao. Imam ostale simptome trudnoce ali ne znam koliko tome da verujem...

Hvala
bankabre
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Čet Okt 23, 2008 1:43 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od bankabre »

Ovi testovi su prilicno pouzdani i vrlo retko daju lazno pozitivne rezultate.

Moze doci do lazno pozitivnog rezultata u slucaju "hemijske trudnoce", kada odmah nakon oplodjenja dodje do pobacaja, te ne budete ni svesni da ste bili trudni,jer sledeca menstruacija dodje na vreme.

Ako vrsite citanje rezultata nakon vremena koje je istaknuto za citanje rezultata.

Ako ste primali Pregnyl injekcije.
isidora
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jun 09, 2004 2:00 am

Post od isidora »

Ne opterecujte se time, uzivajte u novom saznanju.
Osim toga, mozete da uradite i BetaHCG da budete potpuno sigurni, mada mislim da je nepotrebno.

Sve najbolje!
Yah
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Maj 31, 2009 7:11 pm

Post od Yah »

Hvala puno sto ste mi dali podrsku, danas mi je potvrdjena trudnoca, tj. gestacioni mesak.
Mnogo zdravlja i sve najbolje!
Odgovori