Krvarenje posle svakog odnosa, mikrocistični jajnici

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
Rada Q
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Apr 02, 2008 2:17 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Krvarenje posle svakog odnosa, mikrocistični jajnici

Post od Rada Q »

Postavljam pitanje za sestru, posto ona nema net.

Ima 24 god. i imala je jedan porodjaj, pre 2 godine. Pije Logest, mada joj bas i ne odgovara, često ima neplanirana krvarenja, a dugo ga pije.
Ima krvarenja posle svakog odnosa, da li to ima veze sa time sto su joj jajnici mikrocisticni. Zar je moguce da joj cista puca pri svakom odnosu?
Bas mi nije jasno, pa ako neko zna neka mi odgovori.

Hvala unapred
Rada Q
Aktivan član
Aktivan član

Post od Rada Q »

Mozda me niste razumeli, u poslednje 3 nedelje ima krvarenja posle svakog odnosa.
Da li neko zna da kaze nesto vise o mikrocisticnim jajnicima?
PedjaDj
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jan 11, 2005 11:01 pm

Post od PedjaDj »

Draga Rado Q
u pitanju je tzv. kontaktno krvarenje, očigledno vaša sestra ima neku "ranicu" na grliću. Neka što pre zakaže ginekološki pregled, ne zanosite se policističnim jajnicima nek ne gubi vreme!

PS. Javite nam šta je uradila.

Pozdrav DrPeđaDj
Rada Q
Aktivan član
Aktivan član

Post od Rada Q »

Ali ona je bila pre oko mesec dana na pregledu, kada je to utvrdjeno, a malo pre toga su joj stigli i rezultati papa testa i sve je bilo u redu. Jedino ako se to odmah posle toga konstatovalo.
A ona nije ni brinula, jer joj doktorka rekla da nije to nista zabrinjavajuce.

Koliko moze da bude opasni i koje preglede savetujete da uradi?

Hvala
Rada Q
Aktivan član
Aktivan član

Post od Rada Q »

Volela bih da se javi neki dr, jako sam uplasena sada. A znam kako je moju sestru tesko ubediti da ode kod lekara, narocito zato sto joj je "takva" doktorka, pa joj ne daje da radi sve analize odjednom, nego je "vuce" mesecima da radi jednu po jednu analizu.
Koliko se secam, trazila je od dr da joj da DA proveri krvnu sliku i to joj nije dala, rekla je "sledeci put kada dodjete".

Koliko moze da bude opasno ako se ceka?
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm

Post od tamaraft »

Neka promeni doktora i kako moze uopshet da dozvoli da krvari posle svakog odnosa i da ne ode doktrou?
neka nadje nekog ginekologa privatno i sve neka zavrhshi za par dana i shta se ti brinesh, to je njen zivot i njeno zdravlje, ako ona nece da trazi pomoc shto se ti meshash!
zaista mi nije jasno da moze neko da trpi krvarenja i da ne trazi pomoc!
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
Rada Q
Aktivan član
Aktivan član

Post od Rada Q »

Sestra mi je, ne mogu mirna da budem. Nije otisla kod doktora, zato sto je "cula" da to navodno ciste pucaju i da to nije opasno. A ja do danas nisam ni znala da joj je dr rekla da ima mikrocisticne jajnike, jer kazem vam ni ona nije bila zabrinuta, jer joj nije rekla da je to zabrinjavajuce i da nastavi da pije Logest.
Korisnikov avatar
tamaraft
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Mar 25, 2008 1:32 pm

Post od tamaraft »

neka promeni ginekologa!
pa jel bi ti dozvolila da krvarihsh a da ne znash shat ti je tachno?

i nemoj molim te da o svom telu brine na osnovu onoga shto je tako negde od nekoaga chula...pa nismo u srednejn veku, nadjite novog ginekologa i sredite probelm!

izvini shto ovako grubo pishem ali ne mogu da shvatim da neko ko je razuman moze da trpi tako neshto...
Zdravlje je stanje potpunog telesnog (fizičkog), duševnog (psihičkog) i socijalnog blagostanja, a ne samo odsustvo bolesti i iznemoglosti.
veki30
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Mar 07, 2005 2:42 pm

Post od veki30 »

znas kako ja imam mikrocisticne jajnike pa nemam krvarenje posle odnosa, ali isto mi se desavalo dok sam imala ranicu na grlicu, iako je papa bio dobar, to se ponovilo opet pa mi je dr sanirao za par minuta krio metodom. Od tada nikakvnih problema. I mene su u DZ vukli danima, malte ne da bi odradila papu, sekret i pregled morala sam 3 puta da dodjem, onda sam promenila dr u iztom DZ pa mi je zena odradila sve odjednom i rekal koji je najverovatniji problem. Rekla da oni u DZ nisu opremljeni da mogu privatno ili ako hocu da mi da uput za neko od porodilista, posto su oni opremljeni.
double trouble is my life
Rada Q
Aktivan član
Aktivan član

Post od Rada Q »

Evo da vam javim sta je uradila moja sestra.
Bila je danas kod privatnika i uradila je sve analize. Konstantovano joj da ima ranicu na grlicu materice, pa da zato krvari prilikom odnosa. Kako sto ste mi i rekli. Ali svi nalazi su u redu.

Sutra joj je ostalo da uradi jos papa test. Dr joj je rekao, da ako i to bude u redu, da sacekaju do jeseni, pa da tada uklone laserom tu ranicu. Kao ne bi da joj "dira" sada to, jer idu vrucine.

U svakom slucaju ranica i nije "toliko strasna".
nelami
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Feb 26, 2009 7:56 pm

Post od nelami »

Vezano za ovo krvarenje posle odnosa, imala sam ranicu na grlicu materice zbog koje su mi se cesto javljale infekcije i privatni ginekolog mi je to sanirao vaporizacijom (odstranjivanje radio talasima). Nekih mesec dana posle toga sam imala pojacan sekret i onda se sve normalizovalo. Ali jedno 5 dana pre ciklusa, tj odmah posle prvog odnosa nakon te intervencije (sacekali sto cak i par dana vise nego sto nam je preporuceno) pocelo je neko krvarenje i trajalo 5 dana nakon cega sam dobila normalno ciklus. To se ponovilo i sledece meseca i otisla sam opet kod lekara koji mi je rekao da se to ponekad desava posle te intervencije, dok se sve ne normalizuje i da mi je inace sve u najboljem redu. Rekao mi je da sacekam jos jedan ciklus pa da se javim ukoliko se do tada ne normalizuje. Treceg meseca je pocelo vec nedelju dana nakon ciklusa i trajalo skoro citav mesec, posle svakog odnosa. Sada planiram da opet odem do njega, ili mozda do nekog drugog ginekologa, ali me zanima da li se to stvarno desava posle te intervencije i sta bi to moglo da znaci, da nije dobro zaraslo :-? Da li da ipak promenim ginekologa (u ovog sam do sada imala poverenja, vodio mi je i prvu trudnocu)? Inace napomenula sam mu da planiramo drugo dete i da zelim da to saniram pre trudnoce na sta mi je on odgovrio da to nije nesto sto bi smetalo zacecu i kasnije trudnoci i da mozemo odmah da pocnemo sa radovima.
Odgovori