u 12.nedelji/5 dan sam prokrvarila, te su me odmah zadržali u bolnici, dali mi inekciju progesterona i dve flaše infuzije ( ne znam tačno šta, na slovo t, a uz to i bensedin jer srce počne jako da lupa od toga). rekli su mi da je sa plodom sve u redu i da će krvarenje prestati, ali trebam strogo da ležim. na UZ plod se pokreće i srce mu radi odlično.posle toga sam na svaki drugi dan primila još dve inekcije progesterona , ali krvarenje još ne prestaje.
mnogo je oskudnije, nije više svetle nego je jako tamne ( braon ) boje.
ovo se desilo pre nedelju dana, i sada sam 13.nedelja/5.dan
molim ginekologa ili nekoga ko je prošao kroz sličnu situaciju da mi objasni zbog čega je došlo do toga, dokle će trajati krvarenje... imam gomilu pitanja i jako sam zbunjena
krvarenje u 12.nedelji-molim odgovor ginekologa
Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik
-
- Novi član
- Pridružio se: Pon Jul 16, 2007 6:36 pm
http://www.doktor.rs/forum/viewtopic ... =krvarenje
http://www.doktor.rs/forum/viewtopic.php?t=13834
I pokusaj opcijom 'trazi' da dodjes do jos nekih odgovora.
Primera slicnog tvojem ima dosta.
Nadam se da cete malo smiriti...
Pozdrav!

http://www.doktor.rs/forum/viewtopic.php?t=13834
I pokusaj opcijom 'trazi' da dodjes do jos nekih odgovora.
Primera slicnog tvojem ima dosta.
Nadam se da cete malo smiriti...
Pozdrav!

-
- Novi član
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Jun 02, 2006 9:32 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Moguce je da ti se posteljica vezala nisko ka uscu materice tako da su u takvim slucajevima krvarenje normalna pojava, mozda se pojavio placentni hematom. Infuziju koju si dobijala verovatno je bila tokoliza odnosno dobila si i.v. Genipral cim kazes da ti je srce lupalo. Najbolje bi bilo da ti tvoj ginekolog objasni sta se ustvari tu desavalo.Sve najbolje!!!
cao suncokreta! Meni se jako obilno krvarenje dogodilo u 10+5 nedelji. Imala sam slicnu terapiju kao i ti: infuzije, lekovi za smirenje i injekcije za zaustavljanje krvarenja. moje je prestalo vec posle 1. mada su mi ih davali jedno 3 dana.
bila sam prestrasena jer je naglo pocelo. doktorka koja me je primila je rekla da misli da je gotovo sa trudnocom jer je krvarenje bilo jako obilno i sveze, ispadali su ugrusci. ja sam plakala kao kisa.....i onda se ispostavilo da je moj malisa ok i da mu je lepo kod mame u stomaku jer se nije dao da ga bujica ponese! Danas sam u 5 mesecu pijem i dalje progesteron samo su mi postepeno smanjivali dozu.
meni su kao uzrok(iskljucili su mnoge opcije tipa infekcija, stitne, loseg rada bubrega itd) rekli da je najverovatnije pukao neki krvni sud u materici jer ona postaje u ovom periodu dosta prokrvljenija i nisu svi sudovi spremni to iznesu. druga opcija je da je bila blizanacka trudnoca koja se nije odrzala.Ja vise volim ovu prvu verziju.
eto nadam se da sam ti bila intresantna sa mojim slucajem.cuvaj se , ne naprezi se,nauci se da uzivas. ja sam posle dogadjaja bila prestrasena 3 4 nedelje a sada sam se opustila. Prelaz iz 16 u 17 mi je doneo olaksanje imam puno vise energije, nisam uspavana...Poljubac
bila sam prestrasena jer je naglo pocelo. doktorka koja me je primila je rekla da misli da je gotovo sa trudnocom jer je krvarenje bilo jako obilno i sveze, ispadali su ugrusci. ja sam plakala kao kisa.....i onda se ispostavilo da je moj malisa ok i da mu je lepo kod mame u stomaku jer se nije dao da ga bujica ponese! Danas sam u 5 mesecu pijem i dalje progesteron samo su mi postepeno smanjivali dozu.
meni su kao uzrok(iskljucili su mnoge opcije tipa infekcija, stitne, loseg rada bubrega itd) rekli da je najverovatnije pukao neki krvni sud u materici jer ona postaje u ovom periodu dosta prokrvljenija i nisu svi sudovi spremni to iznesu. druga opcija je da je bila blizanacka trudnoca koja se nije odrzala.Ja vise volim ovu prvu verziju.
eto nadam se da sam ti bila intresantna sa mojim slucajem.cuvaj se , ne naprezi se,nauci se da uzivas. ja sam posle dogadjaja bila prestrasena 3 4 nedelje a sada sam se opustila. Prelaz iz 16 u 17 mi je doneo olaksanje imam puno vise energije, nisam uspavana...Poljubac
-
- Novi član
uzurbana jako si VELIKO SRCE!
naime, nije me bilo par dana jer lezim strogo, krvarenja jos ima iako je pocelo pre dve nedelje...
u medjuvremenu sam bila kod ginekologa/u sredu, rekao mi je da se malo pogorsalo, da strogo lezim i mirujem. plod se razvija, ima redovne otkucaje srca, i mrda se . dao mi je terapiju za ucvrscavanje materice, i lek za srce i smirenje.
nazalost, krvarenje mi jos ne prestaje, a prosle nedelje mi je izasao herpes na ustima na sta je lekar danas rekao mojoj majci ( posto ona ide po recepte za lekove kod njega ) da i to ima uticaja.
inace, herpes imam vec godinama, ne cesto.
naime, nije me bilo par dana jer lezim strogo, krvarenja jos ima iako je pocelo pre dve nedelje...
u medjuvremenu sam bila kod ginekologa/u sredu, rekao mi je da se malo pogorsalo, da strogo lezim i mirujem. plod se razvija, ima redovne otkucaje srca, i mrda se . dao mi je terapiju za ucvrscavanje materice, i lek za srce i smirenje.
nazalost, krvarenje mi jos ne prestaje, a prosle nedelje mi je izasao herpes na ustima na sta je lekar danas rekao mojoj majci ( posto ona ide po recepte za lekove kod njega ) da i to ima uticaja.
inace, herpes imam vec godinama, ne cesto.
Cao Suncokreta, drago mi je da sam te malo razonodila. Inace i ja imam neaktivan herpes u telu koji mi se aktivira kada mi jako padne imunitet. Posto ti po mom proracunu krvaris po malo vec 2 nedelje verovatno te je jako iscrpilo i on se aktivirao.
Mislim da ti je uzasno vazno da obratis paznju na ishranu.Pretpostavljam da imas one prirucnike za trudnice i hrani se bukvalno po njihovim tablicnim vrednostima.Puno proteina , gvozdja i vitamina c je neophodno. Meni su prepisali ekstra gvozdje.meni je ta ishrana jako pomogla i evo sada mi beba ide nedelju dana unapred po dimenzijama.
Najvaznije je da je vasoj bebi dobro a ti sve sto zavisi od tebe poboljsaj.Jako je dobra ona nasa klasicna govedja supa sa mesom i povrcem.I ne treba se prejedati samo jesti savrseno korisnu hranu.Ja sam po izlasku iz bolnice provela 2 nedelje u horizontali i isla samo do toaleta -mada me je i toga bilo strah.Bices umorna od tableta za smirenje al ce te to sve proci u jednom momentu.
Puno pozdrava
Mislim da ti je uzasno vazno da obratis paznju na ishranu.Pretpostavljam da imas one prirucnike za trudnice i hrani se bukvalno po njihovim tablicnim vrednostima.Puno proteina , gvozdja i vitamina c je neophodno. Meni su prepisali ekstra gvozdje.meni je ta ishrana jako pomogla i evo sada mi beba ide nedelju dana unapred po dimenzijama.
Najvaznije je da je vasoj bebi dobro a ti sve sto zavisi od tebe poboljsaj.Jako je dobra ona nasa klasicna govedja supa sa mesom i povrcem.I ne treba se prejedati samo jesti savrseno korisnu hranu.Ja sam po izlasku iz bolnice provela 2 nedelje u horizontali i isla samo do toaleta -mada me je i toga bilo strah.Bices umorna od tableta za smirenje al ce te to sve proci u jednom momentu.
Puno pozdrava