Krvarenje - 11.nedelja

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
Masha23
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Mar 11, 2005 10:32 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Krvarenje - 11.nedelja

Post od Masha23 »

U 11. sam nedelji trudnoce i od pre 3 nedelje imam sporadicno braonkasto krvarenje, koje se nakon prepisane th Utrogestan 3 x 1 tbl. smirilo, da bi danas pocelo sa jakim braonkastim krvarenjem, koje je tokom dana preslo u crvenu krv, kao menstruacija.
Zakazala sam veceras hitan UZ pregled kod svog dr, ali nemam mira.
Na pregledu od pre 3 nedelje ustanovljeno je da je sve u redu sa plodom, culi su se otkucaji srca i beta Hcg nalaz je bio u redu.
Sada imam i blage bolove u krstima, koje ne mogu da razlikujem od svoje dg. discus hernia, pa se plasim da nije u pitanju spontani pobacaj.
Inace, od pocetka trudnoce imam jake mucnine, pracene povracanjem vise puta u toku dana i dr mi je prepisao Torecan 1 x 1 tbl, od kojih mi se stanje malo smirilo. Nisam aktivna, uglavnom sam lezala, zbog nesnosnih mucnina.
Napominjem, da imam 30 godina, iza sebe jedan normalan porodjaj (sina od 6 godina) i da sam u prvoj trudnoci takodje krvarila, cak i sa izbacivanjem vecih ugrusaka (u 4. mesecu). Nakon toga imala sam dva namerna prekida trudnoce i ugradjenu spiralu Bio argentum, koja je ekstrahovana januara 2005. godine. Tada je u brisu nadjena chlamidya i ureoplasma, koje su nakon jedne ture th izlecene (lecili smo se i suprug i ja).
Najlepse vas molim da mi nakon ovako opsirnog pisma kazete da li moze nesto od gore navedenog da uzrokuje krvarenje.
Unapred zahvalna i zabrinuta,
Masha
patraskovic
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Apr 27, 2005 3:04 pm

Post od patraskovic »

Pozdrav masho,
Da li si bila kod lekara ? Kako si sada?
Masha23
Aktivan član
Aktivan član

Post od Masha23 »

Zdravo,
Bila sam odmah tog dana kod svog dr, koji je me pregledao i ginekoloski i UZ i sve je bilo u redu. Kaze da nema znakova preteceg pobacaja, da sve izgleda ok, ali da se eto desava da u vreme ocekivane menstruacije neke zene krvare u prvim mesecima trudnoce. Doduse, ja sam i u prvoj trudnoci do 4. meseca imala krvarenja, nekad blaza, nekada jaca.
Uglavnom, rekao mi je da nastavim th Utrogestan 3 x 1 tbl. uz mirovanje i da se vidimo za 2 nedelje.
Ono sto me sada muci su nenormalne mucnine, koje nikako da prestanu od 6. nedelje. Dobila sam taj lek Torecan, ali sa naznakom da ne preterujem sa uzimanjem, vec po potrebi, kada mi je bas mnogo lose.
Juce sam, recimo, povratila 5 puta. Toliko sam iscrpljena od toga i od lezanja u kuci, jer bukvalno danima ne mogu da izadjem napolje, zbog mucnine i povracanja.
Ne znam da li je pametno da se javim homeopatama (to sam od jedne trudnice dobila preporuku pre neko vece u ordinaciji)? Ja nisam bas pobornik alternativne medicine, ali zaista vise ne znam sta da radim!?
Tvoja trudnoca napreduje, vidim da si u 32. nedelji i da nosis decaka. Neka je sa srecom! Jos malo...
Puno te pozdravljam i zahvaljujem ti se na svakom odgovoru.
M.
niki
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Apr 26, 2005 10:06 pm

Post od niki »

Zdravo Masho,
imam slican problem, sada sam u 10. nedelji, sporadicno krvarim vec tri nedelje (oskudno braonkasto krvarenje), isprimala inekcije Progesterona bez posebnih promena i svi me nesto ubedjuju da je to normalno.Danas sam isla na kontrolu kod dr, beba raste, srculence joj radi a ja i dalje krvuckam.
Doduse, ja ne povracam a i mucnine su mi zaista minimalne.
Pa eto ostane nam da se nadamo da je to "normalno".
Drzim nam svima fige.
Pozdrav :)
Masha23
Aktivan član
Aktivan član

Post od Masha23 »

Cao Niki,

Ja sam pod th Utrogestan tabletama i sada mi se krvarenje (braonkasto, kao i kod tebe) svelo na minimum, tacnije skoro i da ga nema.
Tako mi je bilo i u 7. nedelji i tada su mi dali Utrogestan tbl, ali cim sam prestala da ga uzimam (nakon 3 nedelje) ja sam opet prokrvarila, ovaj put je cak prvi dan bilo i malo obilnije, nego uobicajeno.
Videcemo sada kako ce biti.
Meni i dalje haos prave ove mucnine, koje su prosto nepodnosljive. I pored nekog leka koji sam dobila da uzimam po potrebi, ja povratim dnevno po 5-6 puta! Vise sam sva ispijena i izmucena, samo lezim, nemam snage ni za sta. A narocito je grozno sto sam uzasno zedna, ali cim popijem bukvalno gutljaj vode, ja to odmah povratim!
Odbrojavam dane, posto kazu da nakon treceg meseca prolazi. Jos malo...

Masha
Odgovori