Pozdrav svima,
molila bih ako neki dr moze da mi kaze svoje misljenje.
Kada sam radila prvi ultra zvuk u 7 nedelji utvrdjeno mi je postojanje hematoma i pocela sam da pijem lek Daktil OB (nisam u Srbiji) koji sprecava kontrakcije i dalje stvaranje hematoma. U 11 nedelji sam prokrvarila i na ultrazvuku je utvrdjeno da je hematom nestao. Rekli su mi da nastavim sa lekom i dalje 1x dnevno. Juce sam bila na morfoloskom ultra zvuku. Sa bebom je sve u savrsenom redu, hematoma nema. Kako zadnje dve nedelje imam konstantan jak bol sa leve strane u karlicnom delu, doktorka je ultrazvukom pregledala i to, i rekla da je sve ok, nema nicega verovatno mi se zbog rasta materice bol tu nezgodno prenosi.
Moj ginekolog kod koga sam sa ovim rezultatima otisla na konsultaciju, isto po podne, mi je rekao da to nije bol koji se prenosi nego kontrakcije i rekao da Dactil OB pocnem da pijem 3x dnevno da bi sprecio spontani i kontrakcije.
Da li je moguce da se kontrakcije osecaju samo u jednoj tacki (velicine npr 1do 2 cm), sa jedne strane i nigde vise ili je ipak nesto drugo u pitanju?
Unapred hvala
Krvarenje i moguce kontrakcije u 12 nedelji trudnoce
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik