Krvarenje i bol u stomaku za vreme terapije orgametrilom

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
-Sanjica-
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Jul 31, 2009 7:19 am

Krvarenje i bol u stomaku za vreme terapije orgametrilom

Post od -Sanjica- »

Molim vas pomozite mi,postala sam ocajna.Imala sam produzenu menstruaciju i otisla kod ginekologa.Uradjen mi je pregled i ultrazvuk kao i uZ vaginalnom sondom,nalazi su bili uredni.Radila sam hormonski status i dr je rekla da postoji disbalans.Dobila sam da pijem orgametril 21 dan,pa da sachekam menstruaciju pa onda 14. dana menstruacije da nastavim dok ne popijem celu tablu....i posle toga ce mi ona dati kontracepciju za regulaciju ciklusa.
Medjutim,pre dan-dva sam zaboravila da popijem tabletu(pijem jednu dnevno i tog dana sam zaboravila),pa sam uzela cim sam se setila juce....Od juce imam braonkast sekret(koji sam imala i ranije),a jutros su me probudili tupi bolovi u stomaku.Kada sam ustala,primetila sam dosta sekreta i malo krvi u njemu.Sada sam popila orgametril za danas.
Jako se bojim,posto znam da dok uzimam orgametril ne bih trebala da krvarim,a i ti bolovi u stomaku me jako plase.Doktorka mi je sada na godisnjem odmoru i zaista ne znam sta da radim.
Napominjem da imam redovne odnose,imala sam ih i za vreme uzimanja orgametrila i to bez zastite,mada ne verujem da bi ovo mogli biti znaci trudnoce,pogotovu u mom ovakvom stanju,ali cisto da napomenem.
Molim vas,pomozite mi,zaista se jako bojim.
mejvis
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sub Dec 13, 2008 11:30 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od mejvis »

Sanjice,
Ja ti mogu reći svoje iskustvo. Ja sam pila orgametril nakon operacije ciste da bi mi se odložila menstruacija i dobila sam sa orgametrilom. Jako sam se uplašila jer sam mislila da to ne može ali su mi doktori objasnili da može! Tvoji hormoni su ipak jači od svega. To što si preskočila jedan dan ne bi trebalo da bude ništa strašno, verovatno ti je zato i krenuo iscedak. Ja bih nastavila sa orgametrilom normalno a ako prokrvarim prestala bi sa terapijom pa bi dalje nastavila u sledećem ciklusu kako je doktor prepisao.
Ne bi trebalo da imaš nezaštićene odnose jer ne bi smela da zatrudniš tokom terapije koliko se sećam....

Dakle, nije ništa strašno i ne brini.
-Sanjica-
Novi član
Novi član

Post od -Sanjica- »

Hvala ti puno na odgovoru a to za nezasticene odnose nisam znala....nije mi dr nista rekla,ali necu ih imati od sada do kraja terapije(nezasticene,mislim:)).
Malopre sam zvala dom zdravlja i nekako pribavila br svoje dr koja mi je isto tako rekla da nije nista strasno i da sam dobila jer sam prekinula terapiju,a kako mi je do 21. ostalo samo dve tablete,kaze da nije nista strasno i da nastavim 14. dana da pijem normalno kako smo se dogovorile..
Jako sam se bila uplasila....muka mi je vise od svih tih silnih krvarenja,ceo zivot imam probleme sa tim hormonima,a plus sam i anemicna...i jutros kada me zaboleo stomak i kada sam dobila,uzasno sam se potresla,misleci da to nije normalno....
Hvala ti puno....reci mi samo,jeli ti pomogao orgametril oko regulisanja ciklusa,posto sam ga ja i ranije pila i bio mi je samo trenutna pomoc?
mejvis
Aktivan član
Aktivan član

Post od mejvis »

Ništa mi nije pomoglo oko regulisanja cilkusa!!
Ni orgametril ni razne antibebi pilule, čajevi, peruanska maka, mumija sa sibira....NIŠTA!
Sa logestom sam imala redovno 3-4 meseca pa opet po starom- nekoliko ciklusa godišnje.
Sada trenutno pijem hormone za stimulaciju ovulacije (klomifen), jer želim bebu, i dobro reagujem...sada videćemo... :D
Moj ti je savet da ne piješ hormone ako ne planiraš trudnoću jer oni imaju samo kratkoročni efekat- ništa ne rešavaju. Gledaj da dodješ do optimalne težine jer gojaznost i mršavost utiču na neredovne cikluse.
Pozdrav!
-Sanjica-
Novi član
Novi član

Post od -Sanjica- »

Uhhh....pa da,ni meni,ja sam vec pila i diane i yasmin....i nishta...
A naravno,planiram trudnocu,u braku sam godinu dana,imam 24 god....ali,naravno,najpre gledam da resim ove probleme pa posle beba...
Pa i sa tezinom imam problema ceo zivot....imam je vise nego sto je potrebno....od samog rodjenja,ne nesto drasticno ali... :-?
Hvala ti jos jednom!!
-Sanjica-
Novi član
Novi član

Re: Krvarenje i bol u stomaku za vreme terapije orgametrilom

Post od -Sanjica- »

Uh.....opet ja.....sa problemom.Ovako....kada sam dobila(napisah sve o tome),imala sam malo obilniju menstruaciju koja je trajala 7 dana.....i onda je normalno stala....e sada.....danas je 14. dan od prvog dana menstruacije...dr mi je rekla da od danas krenem ponovo da pijem orgametril(ono shto je ostalo u kutiji od proshlog puta,znachi nekuh 12 tableta).....
Medjutim...jutros sasvim iznenada,ja malo prokrvarim...e sada...mozda to ima veze sa tim sto sam juce pomerala sama neki namestaj(glupo od mene,znam) ili to sto sam sinoc imala odnos(malo grublji)....???
Ja sam u svakom slucaju popila lek malopre,po dogovoru sa doktorkom....i sada ne znam sta ce biti....da li ce ova medju-menstruacija stati...
Sledece nedelje kada popijem ostatak idem kod dr da mi prepishe neke Yazz tablete za kontracepciju(kaze da ce to pomoci)...
Uh.....ponovo sam se uplasila... :cry:
-Sanjica-
Novi član
Novi član

Post od -Sanjica- »

niko?? :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
-Sanjica-
Novi član
Novi član

Post od -Sanjica- »

Evo me i danas...iako ne vidim nijedan odgovor za sebe...:(((
Orgametril sam nastavila normalno da pijem...juce sam popila jedan i danas jedan....nocas uopste nisam krvarila a danas tek po malo i to vise lici na sekret nego na krv...za sada bas oskudno...
Malo me i dalje stomak bolucka,onako tupo kao kada imam menstruaciju..ali nije strasno.
Kontrola mi je sledece nedelje...za sada se samo malo plashim...nije mi jasno zbog chega sam juche prokrvarila to malo...mozda je to ipak zbog pomeranja onog teshkog nameshtaja..uh....bash se ja isprichah sama sa sobom... :-?
mejvis
Aktivan član
Aktivan član

Post od mejvis »

Ej, Sanjice, evo da razbijem te monologe!
Dobro je što nisi počela baš da krvariš i ja bi nastavila sa organetrilom a prekinula bi samo kad bi baš prokrvarila, kao ciklus.
Moguće je i da je to krvarenje koje si imala ono koje se javlja u ovulaciji, na sredini ciklusa.
Za yazz neznam šta da ti kažem, nemam iskustva....ali ako planiraš bebu, kontracepcija ti je čisto gubljenje vremena, tako sam i ja izgubila 6 meseci.
Ono što treba da uradiš je da ispitaš da li imaš ovulaciju, merenjem folikula na UZ, ispitivanjem hormona i merenjem bazalne temprature. Ako nema ovulacije onda je treba stimulisati ali pre toga treba ispitati spermogram i prohodnost jajovoda. I to su prve i osnovne analize. Za početak nadji dobrog ginekologa!
Pozdrav
-Sanjica-
Novi član
Novi član

Post od -Sanjica- »

Uh super da se neko jawio:)))Hvala mejvis...:))
Evo danas recimo uopshte ne krvarim,imam josh po vrlo malo zuckastog sekreta kao kad se zavrsi menstr.....lek pijem normalno...jednom dnevno,u minut....prethodna tri dana sam imala i bolove u stomaku i vrtoglavicu malu i sva ona nezeljena dejstva orgametrila....ali danas,evo da kucnem u drvo....bolje:))
Sledece nedelje idem na kontrolu pa cemo da vidimo...i ja zelim stvarno nekog bash dobrog ginekologa da nadjem....u bg ako ne ovde u palanci...i da jednom reshim sve te probleme,naravno da bih shto pre ostala u drugom stanju,...pa ako neko ima neka dobra iskustva....javite mi:)
Veliki pozz svima.
-Sanjica-
Novi član
Novi član

Post od -Sanjica- »

Evo mene ponovo....Imala bih ponovo jedno pitanje...
jutros sam bila kod moje dr....zavrsavam danas sa orgametrilom,i cim dobijem krecem da pijem yazz par meseci....e sada,ja uz orgametril imam slabo krvarenje ponovo ovih dana...i sada kada ga prestanem piti....neznam,verovatno cu dobiti pravo menstrualno krvarenje...tj obimnije...ne znam koji dan da podrazumevam kao prvi dan ciklusa,posto sve vreme imam to tackasto krvarenje i sa orgametrilom...kada da pocnem da pijem yazz.... :-?
mejvis
Aktivan član
Aktivan član

Post od mejvis »

Uh, ne znam šta da ti kažem. Možda najbolje da pitaš tvoju doktorku...Mislim da bi trebalo da kreneš sa njima onog dana kada tačkasto krvarenje predje u pravo, obimnije....
-Sanjica-
Novi član
Novi član

Post od -Sanjica- »

Evo mene....da se javim....ovako,pijem yazz vec nedelju dana....citala sam one negativne efekte u upustvu i sva sam se najezila,jako se bojim njih....mada za sada....da kucnem u drvo...
E sada,pocela sam da ga pijem kada mi je krvarenje postalo obilno(kao menstrualno) i prva dva tri dana sam krvarila umereno...ni malo ni puno,bez jakih bolova(shto je super jer su moje menstruacije uglavnom jako bolne)...i poslednja dva tri dana krvarenje je maltene stalo...curne samo jednom dnevno po par kapi....i to je to...
Jos da vam kazem...imala sam male bolove prilikom odnosa(mozda zato shto zbog krwarenja dugo nisam imala odnose)i posle toga blago peckanje pri mokrenju i malu sukrvicu....moze li to biti zbog lekova?ili mozda me i uloshci iritiraju jer ih vec dugo nosim(koristim always godinama...)..
Sada nemam peckanje....bilo je trenutno....
Eto toliko.....pozdrav svima..
Odgovori