Kakav je proces oporavka kod krio terapije jer sam radila odnosno skidala kondilome tako.
Meni su objasnili da su oni sad zamrznuti i da trebaju otpasti ali posto dok. kod kojih sam ja bila to samo znaju teorijski a prakticno ne, na zalost to nisu rekli kad su nagovarali i zakazivali, boze u sta su se pretvorili.
No, ono sto mene interesuje da li moze da se uoci kad kodilomi otpadnu da li je moguce raditi laser vaporizaciju i koliko se treba cekati jer pored kondiloma imam i promenu CIN I koja nije tretirana post cekamo rezultat opita.
UNAPRED HVALA !!!!!!!!!!!!
Krio sta posle? za Pedju ili dr Presetnik
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
-
- Novi član
- Pridružio se: Čet Avg 04, 2005 1:11 am
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
kondilomate izaziva humani papiloma virus, smatra se da gotovo svaka peta žena ima kondilomate. Ovaj virus ima svoje mnogobrojne variacije, a neki od njih su izrazito onkogeni i mogu biti uvod u cancer grlića materice. Krio terapija, kao i spaljivanje kondiloma ne mora biti sto posto uspesno, jer se ne može znati da li je negde u sluzokoži ostalo živih aktivnih partikula virusa. Kondilomatima treba tri do cetiri meseca vremena, nakon intervencije da bi se opet pojavili, naravno ako je ostalo aktivnih virusa. Savetujem vam da se nakon četiri meseca od završene intervencije podvrgnete ginekoloskom pregledu, uz papa test i bris. Po drugom pitanju uputno bi bilo napraviti biopsiju promene. To je najsigurniji način da se iskljuci ili kvalitetno leči odredjeno stanje...
-
- Stalni član
- Pridružio se: Uto Jan 11, 2005 11:01 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Vidim da imate probleme, za koje niste našli rešenje.
Pored nalaza sve više sam siguran da treba da stoji i ime lekara i ordinacije gde je rađena analiza! Možda sve treba još jednom ponoviti?
Ako se nalazi potvrde, a vi niste rađali trebalo bi da uradite tzv. Loop eksciziju tj. minimalno skidanje promene jednom omčicom, a zatim HP analiza dobijenog komadića tkiva.