Kravrenje nakon odnosa

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
cicamaca
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jun 07, 2005 12:36 pm

Kravrenje nakon odnosa

Post od cicamaca »

Imam 28 godina. Nijedan porodjaj. Nijedan pobacaj.

U zadnje vreme mi se cesce desava da KRAVARIM na sredini ciklusa po 2,3 dana. Nije krv kao na sredini ciklusa vec je dosta redja i zajedno sa sekretom. Ginekolog je navodno rekao da mi je to zbog ovulacije. Osecaj nije bas sjajan.
Juce mi se prvi put desilo da krvarim nakon odnosa..i to dosta. Sad sam u panici. Takodje sam na sredini ciklusa. Jel to ovulacija ili nesto drugo?
Desava li se to drugima????? Sestra mi juce rekla u fazonu .."ih , pa to je normalno..meni se to desilo milion puta!!!!!"

///da li je normalno?????
Korisnikov avatar
Studenica
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Mar 14, 2006 10:33 am
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od Studenica »

Cesto se desava da u toku ovulacije se pojavi krvarenje(ali u malim kolicinama)Sto se tog tvog krvarenja tice,mislim da je od ovulacije,ali ovako se nista vise ne moze reci.Najbolje da odes na pregled cisto da eto budes sigurna da je sve ok,uglavnom bez panike.Pozz
cicamaca
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Uto Jun 07, 2005 12:36 pm

Post od cicamaca »

IZVINJAVAM SE SVIMA zbog ocigledne gramaticke greske u reci KRVARENJA
Korisnikov avatar
Studenica
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Mar 14, 2006 10:33 am

Post od Studenica »

hehehe,nisam ni primetio,zreo sam za penziju
Korisnikov avatar
jane_doe
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Nov 04, 2005 2:08 am
Kontakt:

Post od jane_doe »

Hi Cicamaco,
oskudno intermenstrualno krvarenje na sredini ciklusa ili tzv. ovulatorno krvarenje posledica je smanjenja kolicine estrogena nakon prskanja jajnog folikula,
tj. njegovim padom ispod uobicajene, fizioloske granice. Ova pojava, koliko sam ja razumela citajuci tekstove na ovu temu, ne zahteva nuzno neki tretman, ali ako postoje indikacije za isti o tome se moze odluciti tek uz konsultacije sa lekarom.

Krvarenje nakon odnosa, ili postkoitalno krvarenje, moze biti posledica eritroplakije (ranice na grlicu materice).... i ja sad evo pokusavam da refresujem memoriju, ali ne mogu tacno da se setim koji su to sve moguci uzroci :roll: . U svakom slucaju, ova pojava zahteva pregled kod ginekologa.

Da li se kod tebe radi o ovulatornom ili postkoitalnom krvarenju ne moze se utvrditi "on-liine"... (mada, ako se desava samo! na sredini ciklusa rekla bih da je ovulatorno).....
Zato..... kuc-kuc, kod cika doce!!!

Pozdrav, i sve najbolje!
obgyn
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Feb 28, 2005 1:56 pm

Post od obgyn »

Cestitam jane_doe,
Dobili ste cistu 5 iz ginekologije.
Ipak vrijedi pisati na ovom forumu.
p.s. ja bih samo da dodam da nekada infekcije i displasticne promjene mogu da uzrokuku promjene na grlicu koje nakon odnosa prokrvare.
Potrebno je uraditi cervikalne briseve na hlamidiju, gonoreju, trihomonas i Papa nalaz.
Pozdrav,
ObGyn
komi
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Jul 20, 2006 3:04 pm

Post od komi »

Iako pisem dosta posle problema cicamace,nadam se da ce mi neko odgovoriti. Imam iste simptome kao cicamaca,s'tim da mi se krvarenje (dosta slabo) javlja i prilikom fizickog napora( trcanja). Isla sam kod ginekologa i nakon uradjenih analiza krvi,urina, ultra-zvuka, briseva... receno mi je da je u pitanju blaza upala, ali ja sam jos uvek uplasena i skepticna. Pogotovo sto sam na nalazima procitala da je pronanjena eritroplaknija... Plasim se da je pregled mozda samo odradjen, jer sam ga radila u studentskoj zdravstvenoj ustanovi. Da li imam razloga za stah??? I sta da radim da li da se obratim jos nekom ginekologu? Koliko je opasna eritroplaknija?HELP!!!!!!
Odgovori