kontraceptivne pilule

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
tanjask
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Nov 18, 2008 3:25 pm

kontraceptivne pilule

Post od tanjask »

Imam 30 godina, nikad nisam radjala, imala pobocaj ili abortuse. Pre par dana sam bila na redovnom ginekoloskom pregledu i nalaz sa ultrazvuka glasi:

"cista 36x29 endometricna,debljine kapsule 5m (?)"

Nakon toga sam uradila i CA125 i rezultat je 28.3 (normalne vrednosti 0-35)
Kao terapija su mi prepisane kontraceptivne pilule Jeanine iducih 6 meseci.

Posto sam procitala nezeljena dejstva, takavih pilula dobro sam prestrasila i otisla kod jos jednog ginekologa na konsulatcije, gde mi je on rekao da je to sve ispravno i da su te pilule za mene lek.

Pocela sam da ih pijem prije 7 dana, na prvi dan menstruacije, koja kod mene u proseku traje 5-6 dana. Menstruacija je prosla kao i obicno i zaustavila se tokom 5 dana. Juce se nista nije desavala, ali danas na 7 dan, izgleda sa sam opet dobila menstruaciju, kolicina krvi je kao prvi dan, imam bolve u ledjima i osecam se lose.

Da li je ovakva situacija posledica pilula ili da pocenem da vristim, izadjem sa posla i otrcim kod doktora istog min?
Da li ja imam trenutno menstruaciju posle menstruacije ili se nesto lose desava?
LanaLana
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pon Nov 24, 2008 8:03 pm

Post od LanaLana »

Mislim da je to sasvim normalno,meni je menstruacija prvog meseca,kada sam pocela da pijem pilule (Logest) trajala oko 15 dana,a cim sam popila poslednju pililu odmah sam dobila,znaci,nekih desetak dana posle prestanka prethodne menstruacije. Poludela sam! Sledeceg meseca se sve to sredilo,tako da ne treba da brines!
isidora
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Sre Jun 09, 2004 2:00 am

Post od isidora »

i meni se desavalo sa prve dve kutije yasmin pilula da mi krene menstruacija na pola kutije tableta... doktor mi je rekao da je to "navikavanje organizma na pilule" i da ce proci. i jeste proslo.
Anche
Stalni član
Stalni  član
Pridružio se: Uto Feb 26, 2008 7:36 am

Post od Anche »

Mene zanima samo jedno posto sam se vec jednom opekla na svoj postupak koji je bio uzrokovan greskom ginekologa i time sto ne pise bitna stvar u samom uputstvu upotrebe pilula...
Naime, 24.12.2oo8. sam oko 2oh popila zadnju pilulu 8.og pakovanja Logesta. Sedam dana pauze napravljeno, pa 1.1.2oo9. uzela prvu pilulu iz 9.og pakovanja u 2oh tacno... A potom sam imala odnos, doduse, decko nije svrsio i bio mi je krav menze tad mada to nista ne mora da znaci, znam... E sad, ja mislim da sam bezbedna, ali mi treba neko da mi potvrdi jer sam se jednom opekla, pa sam zakasnila sa uzimanjem 11h i 2o min posle sedmodnevne pauze...
LenaPetrov
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Feb 12, 2007 4:21 pm

Post od LenaPetrov »

Trebalo bi da je sve u redu, uzela si pilulu na vreme, posle sedmodnevne pauze. Tvoja zastita jos uvek traje, samo nastavi da uzimas pilule u isto vreme, bez kasnjenja.
Btw, kasnjenje od 11h 20 min pri uzimanju pilule jeste ozbiljno jer se tolerise oko 12h kasnjenja u smislu da zastita i dalje traje.
Ako si sklona tome da zaboravis kada treba da uzmes pilulu, ukljuci alarm na mobilnom.
Odgovori