Kontraceptivne pilule - pitanje za Obgyn

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: moderato, admin, vlada99, dr Presetnik

Odgovori
Milky_way
Novi član
Novi član
Pridružio se: Čet Sep 07, 2006 1:07 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Kontraceptivne pilule - pitanje za Obgyn

Post od Milky_way »

Interesuje me da li je tacno da kontraceptivne pilule negativno uticu na mogucnost zaceca ili je to samo zabluda?
Naime, slusala sam na TV-u jednu doktorku koja je ispricala da njena cerka u Americi drzi kliniku za lecenje steriliteta i da je velika vecina zena koje se lece kod nje koristila pilule i upravo iz tog razloga ona ih ne preporucuje kao sredstvo za kontracepciju mladim devojkama.
Sta Vi mislite o tome? Da li su vrsena neka istrazivanja o njihovom stetnom uticaju na zacece?

Unapred hvala na odgovoru i veliki pozdrav
Korisnikov avatar
jane_doe
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Nov 04, 2005 2:08 am
Kontakt:

Post od jane_doe »

pozdrav.....

sa jednog od prethodnih topika ( http://www.doktor.rs/forum/viewtopic ... ght=pilule ):
obgyn napisao:Pilule ako se koriste ovako kako sam rekla ne izazivaju hormonalni poremecaj, ako on nije postojao i prije uzimanja pilule !!! Jedini razlog zasto preporucujemo da se prestane uzimati pilula prije trudnoce, jeste da znamo datum poslednje menstruacije i da se uspostavi normalna hormonalna ravnoteza prije trudnoce, ali pilula uopste ne utice na normalnu trudnocu.
(.... o apsolutnim i relativnom kontraindikacijama za koriscenje pilula na sledecem topiku: http://www.doktor.rs/forum/viewtopic.php?t=6920 )
....drzi kliniku za lecenje steriliteta i da je velika vecina zena koje se lece kod nje koristila pilule i upravo iz tog razloga ona ih ne preporucuje kao sredstvo za kontracepciju mladim devojkama.
ako smem, kao laik! , da dam komentar...
i sve su, verovatno, nekad pile mleko, ali to nista ne dokazuje.... (kao laik !!!)

Slika , jane_doe
obgyn
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Pon Feb 28, 2005 1:56 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od obgyn »

Ovo je jedna od vecih nebuloza koje sam skoro cula...
TV-u jednu doktorku koja je ispricala da njena cerka u Americi drzi kliniku za lecenje steriliteta i da je velika vecina zena koje se lece kod nje koristila pilule i upravo iz tog razloga ona ih ne preporucuje kao sredstvo za kontracepciju mladim devojkama
...pa koja je to TV objavila, i gdje to gospodjina kcerka radi ? prezime ? samo da vidimo gdje radi i da li uopste radi kao ginekolog ?

Na copy/paste Jane_doe, nemam nista da dodam...zna cura pos'o.
Thanks JD.
Pozdrav,
ObGyn
Korisnikov avatar
jane_doe
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pet Nov 04, 2005 2:08 am
Kontakt:

Post od jane_doe »

nema na cemu... nisam ja nista, Vi ste sve vec rekli (???), ja samo prepakIVAm ambalazu i stancujem Slika

Slika , Jane_Doe . . . . . . . . uvek me mrzelo da kucam Velika slova, sva
Odgovori