Kontraceptivne pilule - da li je ginekolog u pravu?

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
Lexi
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Apr 05, 2013 1:07 am

Kontraceptivne pilule - da li je ginekolog u pravu?

Post od Lexi »

Pozdrav svima.
Imam 20 godina i nedavno sam odlucila da se obratim svom ginekologu (uslovno receno "svom", zena radi u studentskoj poliklinici) u vezi sa kontraceptivnim pilulama. Na pilule sam se odlucila iz dva razloga, od kojih su prvi strasno bolne menstruacije (oduvek), pri cemu prva dva dana prakticno ne mogu ni da hodam. Drugi razlog je taj da sam nevina, a decko i ja smo odlucili da zelimo da spavamo zajedno. Planiramo da koristimo kondom, ali smo se slozili da dodatna zastita nije na odmet.
E sad, ono sto je meni doktorica rekla je da bi morala da uradi vaginalni pregled da bi se odlucila koja mi tableta treba, te da bi bilo bolje da "ja to obavim" pa da joj se onda javim (jer joj ovako himen smeta).
Ovo mi se cini kao malo bizaran savet, jer sam mnogo puta cula za devojke koje su na pilulama upravo zbog jakih menstrualnih bolova i/ili hormonskog disbalansa i neredovnih menstruacija jos od ranih tinejdzerskih dana, kada su bile nevine, i to nije predstavljalo nikakav problem. Da li je ipak doktorka u pravu?
I za sve one koje uzimaju pilule iz ovog razloga - zanima me koje su im pilule najvise pomogle/kojim su pilulama zadovoljne?
Korisnikov avatar
aa_aca
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Čet Dec 13, 2012 2:42 pm
Kontakt:

Re: Kontraceptivne pilule - da li je ginekolog u pravu?

Post od aa_aca »

На основу хормонске анализе из крви се одређују контрацептивне пилуле. Какав вагинални преглед?! Питај ти још неког гинеколога.
point
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Apr 12, 2013 11:13 am

Re: Kontraceptivne pilule - da li je ginekolog u pravu?

Post od point »

Imam jednu nedoumicu

Poslednja mestruacija mi je bila 23.marta,medjutim 9.aprila sam izgleda ponovo dobila.Ne znam da li je rec o ovulacionom krvarenju(koje nikada do sad nisam imala)ili se radi o pravoj mestruaciji,posto je krvarenje prvi dan bilo oskudnije nego inace ali zadnja 3dana je intenzivnije,rekla bih menstrualno krvarenje.

Posto planiram povratak na pilule(uz uradjen lekarski pregled-Lindynette20),upravo zbog neredovnih menstruacija i kontracepcije,zanima me da li da pocnem da ih pijem sada(4.dan krvarenja) ili je ipak rec o ovulaciji pa da sacekam sl.menstruaciju?

Pliz,krenula bi sa pilulama sto pre posto me ovakva stanja stresiraju.
Sta da radim?
Hvala :)
Odgovori