Imam 25 godina i u stalnoj sam vezi. Do sada sam u odnosima sa momcima uvek koristila kondom, ali od kada sam u vezi sa ovim dechkom nikada ne koristimo kondom, niti neka druga kontraceptivna sredstva.
Htela bih da chujem komentare doktora i ostalih clanova foruma u vezi sa time koji su nachini kontracepcije najzastupljeniji i najpristupachniji kod nas.
Hvala unapred
A.
Kontracepcija za zene
Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik
-
- Novi član
- Pridružio se: Uto Dec 05, 2006 2:10 pm
-
- Novi član
- Pridružio se: Pet Mar 10, 2006 4:37 pm
Postoje razne varijante,koje ti moze prepisati iskljucivo ginekolog.Po meni najbolje i nejbezbednije je da pijes neke kontaceptivne pilule,koje ti opet odredjuje ginekolog u odnosu na tvoj zdarvstveni status.Lepo je imati dugu vezu,ali koju god varijantu kontracepcije da izaberes,trebalo bi da je kombinujes sa kondomom,to je jedini navcin da se zastitis od razlicitih infekcija.
-
- Aktivan član
- Pridružio se: Pet Sep 16, 2005 9:05 pm
- Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5
Ja bih u stalnoj vezi verovatno pokušala sa pilulama. Poneko koristi AB film u kombinaciji sa prekinutim odnosom.
Inače, reklo bi se da je najzastupljeniji način kontracepcije kod nas "ne koristimo ništa, nećemo valjda biti baksuzi da se baš nama nešto desi".
Jedan savet, iz poruke deluje kao da si do sada sa momcima uvek koristila kondom (sasvim lepo i odgovorno), a sa ovim poslednjim odmah na početku procenila da je on "onaj pravi" i ne koristiš ništa (naravno, dok ne smisliš šta ćeš - ali šta ako se u međuvremenu desi nešto?). Potrebno je vreme da bi se neko upoznao a kad se čovek zaljubi sklon je da srlja.
Zato pamet u glavu. 
Inače, reklo bi se da je najzastupljeniji način kontracepcije kod nas "ne koristimo ništa, nećemo valjda biti baksuzi da se baš nama nešto desi".

Jedan savet, iz poruke deluje kao da si do sada sa momcima uvek koristila kondom (sasvim lepo i odgovorno), a sa ovim poslednjim odmah na početku procenila da je on "onaj pravi" i ne koristiš ništa (naravno, dok ne smisliš šta ćeš - ali šta ako se u međuvremenu desi nešto?). Potrebno je vreme da bi se neko upoznao a kad se čovek zaljubi sklon je da srlja.