Kontacepcione pilule

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
andrejica
Aktivan član
Aktivan član
Pridružio se: Pon Maj 21, 2007 11:44 am

Kontacepcione pilule

Post od andrejica »

Evo ovako, pre vise od 6 godina sam pila kontracepcione pilule prvo Frilavon a posle posto su te povukli iz prodaje sam pila neke druge koje su po hemijskom sastavu slicne Frilavonu na preporuku apotekarke. Ali naravno nisu bile potpuno iste i pocela sam da se gojim od njih, ali nije u tome bio problem. Imala sam lepu, sigurnu vezu i prestala sam da pijem tablete. Ali kako sam prestala da ih pijem, izbacile su mi se ceste i gnojne bubuljice preko citavog cela, ali samo cela.
Isla sam i kod dermatologa, kozmeticara, isprobala sve moguce lekove, tinkture, losione, gelove, sapune itd. ali nista ne pomaze.
Da napomenem: Bubuljice su se pocele pojavljivati od kad sam prestala da pijem kontracepcione pilule (pre 6 godina), pre toga nisam uopste imala bubuljica, mozda jendu tu i tamo, a od kad ne pijem te pilule jednostavno mi ne nestaju bubuljice :(
Ocajna sam!

Sama po sebi sam ustanovila da mozda su mi bubuljice pocele izlaziti jer mi se neki nivo formona poremetio usled uzimanja tih tableta, tj kada sam ih prestala piti.
Pa sam pomislila da bi mozda trebala da pocnem ponovo da ih pijem i da dovedem hormone u neki normalan nivo.
Na preporuku prijateljice, ona je rekla da je imala jako velikih problema sa bubuljicama i da joj je ginekolog prepisao kontracepcione tablete i sada stvarno nema vise problema sa bubuljicama.

Razlog zasto sam ovu temu otvorila u ovom delu foruma je sto sam isla na kontrolu kod ginekologa i kada sam je zamolila da mi uradi kontrolu, analizu mog tela te da na osnovu toga mi prepise neke kontracepcione tablete, i nakon sto me pitala koliko cesto imam sex, i ja sam odgovorila da uglavnom 2-3 puta nedeljno a nekad ni toliko, odgovorila mi je sa "Ne trebaju tebi kontracepcione tablete, koristite kondome!".
Mi koristimo kondome i to redovno, ali ja jednostavno zelim da pokusam da resim nepravilnosti sa kozom i problem sa bubuljicama preko tih tableta, a ona jednostavno nece nista da mi ispise niti da mi preporuci!!

Dal neko zna nesto da mi preporuci ili da mi objasni zasto mi nije nista ginekolog preporucio?
Majmunche
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Sre Mar 14, 2007 7:46 pm

Re: Kontacepcione pilule

Post od Majmunche »

Ima par vrsta pilula za kontracepciju koje su bas formulisane da rese probleme na kozi. Da li imas neke druge simptome (pojacanu maljavost, poremecaj ciklusa)? Nesto drugo sto bi ukazalo na hormonalni disbalans? Nekada se koza zenama pokvari u kasnim dvadesetim, kad pocne da se susi na povrsini a potkozni deo ostaje masniji, pa ce prave one bolne potkozne bubuljice.
andrejica
Aktivan član
Aktivan član

Post od andrejica »

U toku ovih 6 godina nije bilo nikakvih drugih simptoma, maljavost je normalna, ciklusi su mi redovni i normalni na svakih 30 dana + 2-3 dana ili -.
Ja sam sada prosla 25 godina ali od 20 godine se borim sa tim gnojnim i ruznim bubuljicama.
Majmunche
Stalni član
Stalni član

Post od Majmunche »

Onda popricaj sa lekarom o pilulama Diane ili Yazmin. Mislim da se tako zovu te koje su formulisane bas za kozu. Ne treba ih uzimati olako, ali ne treba ni patiti ako nema razloga.
andrejica
Aktivan član
Aktivan član

Post od andrejica »

E vidis, prijateljica mi je rekla da je njoj ginekolog bas preporucio Diane.. A sada sam u apoteci uzela brosuru Yaze, to je neki novi isto pise da pomaze kod problematicne koze...
Bi ja da pricam sa svojim lekarom o tome, ali problem je sto ona uopste nece da cuje o tim tabletama, kaze "koristite kondom"
Majmunche
Stalni član
Stalni član

Post od Majmunche »

Sta da ti kazem - lekar koji je strucan, nije sujetan, a takodje i pristojan/fin... Promeni lekara...
andrejica
Aktivan član
Aktivan član

Post od andrejica »

Hvala u svakom slucaju
Odgovori