Konizacija

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
JecaT
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Sep 09, 2008 10:36 pm

Konizacija

Post od JecaT »

Da li je neko radio konizaciju i sve vezano za to
Unapred hvala :)
Dalija
Novi član
Novi član
Pridružio se: Pet Feb 15, 2008 7:22 pm

Post od Dalija »

Konizacija mi je radjene pre, nesto, vise od godinu dana.
Na kolposkopskom pregledu je uocena promena, pa je radjena biopsija,koja je pokazala predkancerogene promene. Papa test je bio uredu. :o

Biopsija me je jako bolela, konizacija je radjena u totalnoj anesteziji, kasnije je sve proteklo OK. Provela sam tri dana u bolnici, i otpustena kuci sa antibioticima i preporukom da neko vreme ne radim fizicke poslove.
Tu promenu sa grlica Dr. je konusno otklonio i poslao na histo-patologiju da se jos jednom ispita.
Nakon toga sam posle prve menstruacije otisla na kontrolni pregled, a posle sest meseci na kntrolni kolposkopski pregled.

Ako ti do sada nije radjena konizacija, nemoj se plasiti jer to nije neka ozbiljna operacija, vise kao veca biopsia. U svetu, kako rece moj Dr., se to radi ambulantno u lokalnoj anesteziji.

Moj ti je savet da pred biopsiju se posavetujes sa Dr. u vezi anestezije, da ne trpis bolove ako ne moras!
JecaT
Novi član
Novi član
Pridružio se: Uto Sep 09, 2008 10:36 pm

Post od JecaT »

Dalija hvala ti puno.
Biopsiju sam vec uradila. Mogla sam da je radim sa anestezijom, ali da budem iskrena, ja sam odbila, jer mislim da mi je gore samo uvodjenje u anesteziju i sve posle, od same biopsije. Bar meni, biopsija nije bila toliko strasna :D
Jos jednom, hvala.
P.S. U kojoj bolnici si radila intervenciju?
Odgovori