Kondilomi

Podforum o svim temama vezanim za zdravlje, prevenciju oboljenja i lečenje oboljenja ženskih polnih organa. Saznajte sve o ženskim polnim organima, anatomskim osobinama, fiziologiji i najčešćim patološkim stanjima.

Moderatori: vlada99, moderato, admin, dr Presetnik

Odgovori
KitKat
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Apr 01, 2007 9:19 pm

Kondilomi

Post od KitKat »

Zanima me kolika je mogucnost ponovnog vracanja kondiloma? Pojavili su se polovinom februara, i to samo spolja i malo na ulazu. isla sam 2 puta na premazivanje technim azotom i ono malo sto je ostalo doktor je spalio. Tokom tih mesec ipo dana odnosi nisu dolazili u obzir. 11 dana posle spaljivanja dozvoljeno mi je da imam odnose. Iako je bilo samo 2 puta, 3 dana posle odnosa kondilomi su se ponovo pojavili. Da li je to mogao na neki nacin da bude uzrocnik? Ne samo sto su se kondilomi vratili nego su se vratili u drasticno vecem broju nego prvi put. Pijem vitamine, trudim se da ojacam imunitet. Ne znam sta vise... za 3 dana ponovo kod lekara "da ga obradujem" novonastalom situacijom :cry:
PedjaDj
Stalni član
Stalni član
Pridružio se: Uto Jan 11, 2005 11:01 pm
Koliki je zbir brojeva cetiri i pet: 5

Post od PedjaDj »

Draga KitKat,
Nažalost povraćaj kondiloma se kreće do 60% bez obzira na primenjenu metodu za njihovo uklanjanje.
Normalno ukoliko su pažljivo odrađeni ređe se vraćaju, mada mislim da imunitet igra najvažniju ulogu u izlečenju.
Potrebno je češće raditi kolposkopiju i PAP test, poželjna je i tipizacija virusa.
Evo zanimljivog sajta na ovu temu
http://www.asccp.org/patient_edu.shtml

Koristite kondom kao zaštitu (efikasnost oko 70%) ne samo od trudnoće već i infekcija !

Pozdrav DrPeđaDj
KitKat
Novi član
Novi član
Pridružio se: Ned Apr 01, 2007 9:19 pm

Post od KitKat »

Hvala na odgovoru! PIjem vitamin C, E i selen pojacano zbog imuniteta. Ceka me kolposkopija sa pregledom za 2 dana. Lekar mi je jos ranije rekao ako se vrate da ce ih samo premazati tecnim azotom, da nece morati opet da spaljuje.
Odgovori